Τετάρτη, 27 Σεπ, 2023

  • Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»
  • Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ
  • Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια
  • Περιοδείες της ΛΑΣ Αλεξάνδρειας
  • Το κράτος θα βάλει το ..."αποτύπωμά" του;
  • Περί αιολικών πάρκων...
Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»1 Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ2 Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια3 Περιοδείες της ΛΑΣ Αλεξάνδρειας4 Το κράτος θα βάλει το ..."αποτύπωμά" του;5 Περί αιολικών πάρκων...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στέρεες θέσεις

Στέρεες θέσεις

«Τα αλλάζει όλα», «αχαρτογράφητα νερά», «κάθε μέρα εκπλήξεις» και άλλα παρόμοια γράφονται για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με ομοβροντία παρουσιάζουν τον Κασσελάκη ως κάτι ...αναπάντεχο, που φέρνει έναν «νέο ΣΥΡΙΖΑ», σε σχέση με τον «παλιό». Από την άλλη, διάφορα ηγετικά μέχρι σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ξεσπαθώνουν» ότι κινδυνεύει η αρι... Περισσότερα

Μαθητές και καθηγητές από την Ευρώπη υποδέχθηκε ο Δήμος Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Μαθητές και καθηγητές από την Ευρώπη υποδέχθηκε ο Δήμος Βέροιας

 

Το δημαρχείο της Βέροιας επισκέφτηκαν την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου καθηγητές και μαθητές από Γερμανία, Ιταλία Λετονία και Ισπανία στα πλαίσια του προγράμματος «ERASMUS KA229 Earthucation – Enough for all-European schools for sustainability and Sufficiency» -«H Εκπαίδευση για την αειφορία στα Σχολεία της Ευρώπης που υλοποιείται για τα έτη 2020-2023». Την ανωτέρω αποστολή συνόδευε η παιδαγωγική ομάδα ERASMUS του 3ου Γυμνασίου Βέροιας που επίσης συμμετέχει στο ανωτέρω πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί Αγγελική Γιαννάκη, Έλενα Μπρουσκέλη, Αναστασία Γρηγοριάδου και Πρόδρομος Τουφεξής μαζί με συμμετέχοντες μαθητές του σχολείου τους. 

Τους μαθητές και τους καθηγητές υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων του Δήμου Βέροιας κ. Συρμούλα Τζήμα δωρίζοντας το αναμνηστικό φωτογραφικό λεύκωμα και το διαφημιστικό τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Βέροιας, όπως επίσης προσφέροντας κομποστάκια προσφορά της VENUS GRΟWERS.

Οι αποστολές των συνεργαζόμενων σχολείων από το εξωτερικό παρέμειναν στην Βέροια όλη την εβδομάδα 6-12 Φεβρουαρίου και είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν καλές πρακτικές για την ανάπτυξη προγραμμάτων για την ενίσχυση της εκπαίδευσης για την αειφορία αλλά και στα διδακτικά αντικείμενα της πληροφορικής και της φυσικής αγωγής (Job shadowing). 

Επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (Μουσεία Αιγών, Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας ,Εβραική Συναγωγή.Μενδρεσέ Τζαμί), όπως επίσης δοκίμασαν τα τοπικά προιόντα και την γαστρονομία της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας αλλά και της Θεσσαλονίκης καθώς η θεματική της συγκεκριμένης κινητικότητας ήταν η «Αειφορία στη διατροφή». 

Συμμετείχαν επίσης στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΠΕΑ Σιάτιστας – Βελβεντού «Ροδάκινο το μυρωδάτο», «Γεωκουλτούρα» και «Κιβωτός» στο Momus στη Θεσσαλονίκη και περιηγήθηκαν στις υπαίθριες αγορές τροφίμων και των δύο πόλεων. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του 3ου Γυμνασίου Βέροιας και είχαν μια πολύ ευχάριστη διαμονή.


Έχει διαβαστεί 613 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 254 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)