Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Με «ατομική ευθύνη» και «αυτοδιάγνωση» το άνοιγμα των Λυκείων από τις 12 Απρίλη

από Η Άλλη Άποψη
Με «ατομική ευθύνη» και «αυτοδιάγνωση» το άνοιγμα των Λυκείων από τις 12 Απρίλη

Στη λογική του «ανοιγοκλεισίματος» των σχολικών μονάδων, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας εξακολουθούν να κινούνται η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

Οι τρεις τάξεις του λυκείου θα ανοίξουν και πάλι από τη Δευτέρα 12 Απρίλη, σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά την απογευματινή ενημέρωση για την πανδημία η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με μοναδικό μέτρο την «ατομική ευθύνη» και την «αυτοδιάγνωση». Δηλαδή, τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες, όπως για παράδειγμα η αραίωση των τάξεων. 

Έτσι, ενώ τα προβλήματα και οι ελλείψεις που οδήγησαν στο κλείσιμο πριν δύο μήνες (πολυάριθμα τμήματα, ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας κλπ), παραμένουν ανεπίλυτα, και νέα προβλήματα και ερωτήματα προστίθενται, η κυβέρνηση επιμένει να προτάσσει την «ατομική ευθύνη», πετώντας το «μπαλάκι» στους ίδιους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μέσα από τα περιβόητα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Όπως ανακοίνωσε η Ν. Κεραμέως, η διενέργεια του τεστ αυτού θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα από κάθε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου (Δευτέρα και την Πέμπτη), και θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο. Η προμήθεια των τεστ θα γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία βάσει του ΑΜΚΑ.

Σύμφωνα με την υπουργό, η διενέργεια του τεστ θα είναι υποχρεωτική τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς, ενώ στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, θα είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς και θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό οι μαθητές, θα λαμβάνουν σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, την οποία θα φέρουν μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Αν το self-test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή και αν και πάλι είναι θετικό θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Τα υπόλοιπα μέτρα που θα ισχύσουν στα σχολεία είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί και οι τακτικοί αερισμοί των χώρων...


Έχει διαβαστεί 730 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 515 επισκέπτες και 0 μέλη.