Παρασκευή, 28 Ιαν, 2022

 • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για τις σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την κακοποιητική συμπεριφορά ιατρού στο νοσοκομείο Βέροιας
 • Ηλίας Τσέχος ''Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης  Η Δίγλωσσος''
 • Δεν αλλάζει
 • Στις 6 το απόγευμα ξεκινάει η συζήτηση της πρότασης μομφής
 • Με προβλήματα η έκδοση της έντυπης «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» (Νο 675)
 • Τάσος Μπαρτζώκας: Να επανενταχθούν οι μειονεκτικές περιοχές στην Ημαθία. Διόρθωση της αδικίας τώρα!
 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για τις σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την κακοποιητική συμπεριφορά ιατρού στο νοσοκομείο Βέροιας1 Ηλίας Τσέχος ''Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης  Η Δίγλωσσος'' 2 Δεν αλλάζει3 Στις 6 το απόγευμα ξεκινάει η συζήτηση της πρότασης μομφής4 Με προβλήματα η έκδοση της έντυπης «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» (Νο 675)5 Τάσος Μπαρτζώκας: Να επανενταχθούν οι μειονεκτικές περιοχές στην Ημαθία. Διόρθωση της αδικίας τώρα!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μάχη... επιβίωσης

Μάχη... επιβίωσης

Με τον λαό να στενάζει από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια και σε άλλα βασικά αγαθά, γίνεται πια καθαρό ότι καμιά ανακούφιση δεν μπορεί να υπάρξει με ψωροεπιδόματα και αυξήσεις - κοροϊδία στον κατώτερο μισθό, όπως αυτά που ανακοινώνει η κυβέρνηση και εξανεμίζονται την επόμενη κιόλας μέρα.Δίπλα στον εφιάλτη των λογαριασμώ... Περισσότερα

Με ουσιαστικά μέτρα τώρα η ασφαλής επαναλειτουργία των ΑΕΙ

από Η Άλλη Άποψη
Με ουσιαστικά μέτρα τώρα η ασφαλής επαναλειτουργία των ΑΕΙ
«Με ουσιαστικά μέτρα τώρα η ασφαλής επαναλειτουργία των ΑΕΙ. Όχι με ευχολόγια ή απειλές», τονίζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση ΑΕΙ (ΔΗΠΑΚ), σε ανακοίνωσή της για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ.

Αντί, σημειώνει, «η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη μακρά περίοδο της αναστολής για να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της εκπαίδευσης, για να ελαχιστοποιηθεί η περίοδος της γενικευμένης αναστολής και να επανέλθει η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, επέλεξε αποκλειστικά "επενδύσεις" σε προϊόντα και υπηρεσίες μονοπωλιακών ομίλων για υποδομές εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Έτσι σήμερα, οι συνθήκες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι οι ίδιες και χειρότερες από αυτές που επικρατούσαν κατά τη λήψη των αποφάσεων για γενική μετάπτωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τηλεκπαίδευση».

Συγκεκριμένα, αναφέρει, «καταγράφονται:

• Μηδενική ενίσχυση των ιδρυμάτων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι αφυπηρετήσεις υπερβαίνουν τις νέες θέσεις ΔΕΠ στη διευρυμένη πλέον Ανώτατη Εκπαίδευση!

• Μηδενική ενίσχυση στο ήδη υποστελεχωμένο διοικητικό, τεχνικό προσωπικό καθώς και στο προσωπικό καθαριότητας. Σε αρκετές περιπτώσεις, η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας οδήγησε σε διάλυση των όποιων υφιστάμενων δομών και τραγική επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

• Καμία πρόβλεψη, σχεδιασμός και ενέργειες για την αναβάθμιση των υπαρχουσών αλλά και ανενεργών υποδομών για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών. Την ίδια ώρα ωστόσο μοιράζονται εκατομμύρια για κάμερες και μέσα αστυνόμευσης/παρακολούθησης!

• Καμία ενίσχυση/βελτίωση των όρων λειτουργίας των φοιτητικών εστιών. Αντίθετα, η απουσία μεγάλου τμήματος του φοιτητικού πληθυσμού επί μήνες επέτρεψε την περαιτέρω απαξίωσή τους, επιταχύνοντας έτσι την υλοποίηση των σχεδιασμών για να βάλουν "πόδι" οι κατασκευαστικοί όμιλοι στην ακίνητη περιουσία των Πανεπιστημίων μέσω ΣΔΙΤ.

• Καμία πρόβλεψη για ασφαλείς μετακινήσεις των φοιτητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

• Κανένας προγραμματισμός για την κάλυψη των γνωστικών/εκπαιδευτικών κενών που δημιούργησε η τηλε-εκπαίδευση και η εικονική, στην καλύτερη περίπτωση, εκτέλεση των εργαστηριακών μαθημάτων».

«Με αυτούς τους όρους λειτουργίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα», υπογραμμίζει η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ, «και ενώ τα καταγραφόμενα ημερήσια κρούσματα στη χώρα μας είναι υψηλότερα από ποτέ και με το ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού να παραμένει πρακτικά σταθερό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως "από 1/10/2021 η εκπαιδευτική διαδικασία για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στα ΑΕΙ θα πραγματοποιείται διά ζώσης". Η ανακοίνωση αυτή, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα προκαλούσε ανακούφιση, σήμερα προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία».

Και συνεχίζοντας η ΔΗΠΑΚ επισημαίνει. «Το πανεπιστημιακό κίνημα, οι σύλλογοι ΔΕΠ, σε συντονισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους και τους συλλόγους των εργαζομένων οφείλουν να αναλάβουν άμεσα γενικές και ειδικές δράσεις, για τη διασφάλιση της επαναλειτουργίας των ΑΕΙ με όλους τους υγειονομικούς όρους. Να μην αποδεχθούμε, στο όνομα της έλλειψης υποδομών και πρωτοκόλλων, η διά ζώσης λειτουργία, τα μαθήματα, τα εργαστήρια ή πρακτική άσκηση, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των συμμετεχόντων. Να μην επιτρέψουμε να "αξιοποιήσει" η κυβέρνηση τους εργαζομένους που δεν εμβολιάστηκαν, ως αφορμή για την ενίσχυση ή επίσπευση των αντιδραστικών μέτρων που σχεδιάζει να εφαρμόσει στα ιδρύματα. Να δημιουργηθεί σε κάθε ίδρυμα, με ευθύνη του Συλλόγου των μελών ΔΕΠ, επιτροπή υγειονομικής ασφάλειας».

«Να απαιτήσει δυναμικά και ανυποχώρητα», καταλήγει:

• «Δημιουργία, μέσα στα Πανεπιστήμια, σταθμών διενέργειας μαζικών δωρεάν επαναλαμβανόμενων rapid test, σε εμβολιασμένους και μη, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, ώστε να προλαμβάνονται έγκαιρα πιθανές εστίες μετάδοσης. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές.

• Εμβολιαστικά κέντρα στο χώρο των πανεπιστημιοπόλεων. Δημιουργία και στελέχωση ιατρείων σε πανεπιστήμια και σχολεία με όλο το αναγκαίο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, για τη διαχείριση κρουσμάτων, την ιατρική καθοδήγηση και την παρακολούθηση με φαρμακευτική αγωγή.

• Έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών των πανεπιστημίων και των σχολείων. Να καλυφθούν τα κενά σε υποδομές, αίθουσες, αναλώσιμα, διδάσκοντες. Αξιοποίηση επιπλέον χώρων, αμφιθεάτρων, συνεδριακών κέντρων για την αραίωση φοιτητών. Άμεση ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των ιδρυμάτων με μόνιμο προσωπικό.

• Ούτε σκέψη να αναλάβουν οι διδάσκοντες την ευθύνη του ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή των διαγνωστικών ελέγχων των φοιτητών.

• Να προγραμματισθεί και να ανακοινωθεί άμεσα πρόγραμμα συχνότερων δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από και προς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

• Συγκεκριμένο σχέδιο για την κάλυψη των μεγάλων γνωστικών κενών της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.

• Μέτρα για την υποστήριξη προσωπικού και φοιτητών που ανήκουν σε ειδικές ομάδες. Έκτακτη ενίσχυση των φοιτητών και των οικογενειών τους που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές». (διαβάστε εδώ αναλυτικά).


Έχει διαβαστεί 578 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 3 ως 9 °C
Άνεμος Α 0-2 μποφόρ

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία -2 ως 8 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 624 επισκέπτες και 0 μέλη.