Δευτέρα, 07 Σεπ, 2026

  • ΠΑΜΕ: Το πρωτοφανές «θάψιμο» από τα ΜΜΕ δεν μπορεί να κρύψει τη μεγαλειώδη διαδήλωση, τη λαοθάλασσα που βούλιαξε τη Θεσσαλονίκη!
  • Δ. Κουτσούμπας: Συνεχίζουμε τη μάχη για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, με κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών
  • Στην Αθήνα παρουσιάζεται το συγγραφικό έργο του Αλέκου Χατζηκώστα
  • Αμείωτες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο, Γάζα και Δυτική Όχθη
  • 3ο Veria Family Festival
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Βελλίδειο
ΠΑΜΕ: Το πρωτοφανές «θάψιμο» από τα ΜΜΕ δεν μπορεί να κρύψει τη μεγαλειώδη διαδήλωση, τη λαοθάλασσα που βούλιαξε τη Θεσσαλονίκη!1 Δ. Κουτσούμπας: Συνεχίζουμε τη μάχη για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, με κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών2 Στην Αθήνα παρουσιάζεται το συγγραφικό έργο του Αλέκου Χατζηκώστα3 Αμείωτες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο, Γάζα και Δυτική Όχθη4 3ο Veria Family Festival5 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Βελλίδειο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η «ασπίδα του Αχιλλέα» και η προστασία των ελληνικών συμφερόντων

Του Αλέκου Χατζηκώστα * Υπεγράφη στο Τελ Αβίβ, από στελέχη της ελληνικής και της ισραηλινής κυβέρνησης, η Διακρατική Συμφωνία του υπουργείου Αμυνας με την ισραηλινή πλευρά για την ανάπτυξη του αντιαεροπορικού, αντιβαλλιστικού και αντί-drone Θόλου (η λεγόμενη «Ασπίδα του Αχιλλέα»), με στόχο την «άμεση εκκίνηση της υλοποίησης του πρ... Περισσότερα

Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

από Η Άλλη Άποψη
Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωση του για την σημερινή Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό τονίζει πως η 29η Νοεμβρίου του 2025 «βρίσκει το κράτος–δολοφόνο του Ισραήλ να συνεχίζει τη γενοκτονία, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καταγγέλλουμε τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Όλα αυτά συνεχίζονται και μετά την υποτιθέμενη "εκεχειρία" της 10ης Οκτώβρη 2025. Είμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης ενάντια στο άθλιο σχέδιο Τραμπ- Νετανιάχου για τη Γάζα, που στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό με την Κίνα, προβλέπει τη μετατροπή της Παλαιστίνης σε προτεκτοράτο υπό πλήρη οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο, επισφραγίζοντας την κατοχή και νομιμοποιώντας την γενοκτονία και θέλει να ενταφιάσει το δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού να έχει το δικό του ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τα χέρια της βαμμένα με αίμα. Όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στηρίζει ενεργά τους σχεδιασμούς Ισραήλ–ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ, συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, μετατρέποντας την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο. Αυτή η πολιτική σπρώχνει στη στροφή στην πολεμική οικονομία, τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε γρανάζια του πολέμου που διαμορφώνεται υλοποιώντας τις οδηγίες της ΕΕ, δίνοντας δισεκατομμύρια σε πολεμικές δαπάνες και εξοπλισμούς, χτυπώντας μισθούς, ΣΣΕ, τον εργάσιμο χρόνο και τις κοινωνικές δαπάνες και κλιμακώνει την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες της Ελλάδας βρισκόμαστε σταθερά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των λαών να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους. Για εμάς η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη έγινε στάση καθημερινή που ξεπερνά απλώς μια παγκόσμια ημέρα!

Είμαστε σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού μέχρι να σταματήσει η κατοχή, μέχρι να αποκτήσει τη δική του, ελεύθερη πατρίδα στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά!

Απαιτούμε:

  • Να εφαρμοστεί τώρα η ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

  • Καμία οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία και στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

  • Καμία συνεργασία ελληνικού Πανεπιστημίου με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και το ΝΑΤΟ. Έρευνα για τις κοινωνικές ανάγκες όχι για τους πολέμους!

  • Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Και η πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στις 6 Δεκέμβρη θα φωνάξει "Λευτεριά στην Παλαιστίνη!"».


Έχει διαβαστεί 377 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 318 επισκέπτες και 0 μέλη.