Παρασκευή, 27 Μάι, 2022

  • Φούσκα
  • Δημήτρης Πίσκος, πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας: «Η δημιουργία ενός ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΜΑΝΙΚΟΥ / ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι ένα όνειρο για μας που πρέπει να πραγματοποιήσουμε»
  • Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ (EΡΤ)
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ:Ο νέος νόμος πλαίσιο επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός
  • «Η Ποντικίνα Πικασίνα & Tο Τελευταίο Πορτραίτο»
  • Συναυλία πιάνου
Φούσκα1 Δημήτρης Πίσκος, πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας: «Η δημιουργία ενός ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΜΑΝΙΚΟΥ / ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι ένα όνειρο για μας που πρέπει να πραγματοποιήσουμε»2 Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ (EΡΤ)3 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ:Ο νέος νόμος πλαίσιο επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός4 «Η Ποντικίνα Πικασίνα & Tο Τελευταίο Πορτραίτο»5 Συναυλία πιάνου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι συμφώνησαν στις ΗΠΑ;

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες μέρες από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, για να αρχίσουν να ξετυλίγονται όλα όσα αποφασίστηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες, τα πλατιά χαμόγελα και τις αβροφροσύνες.Οι προειδοποιήσεις ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από την «καλύτερη στιγμή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις», παρά μόνο νέες περιπέ... Περισσότερα

Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βέροιας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

από Η Άλλη Άποψη
Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βέροιας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

       Αγαπητοί μου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, οι άγιοι τρεις Ιεράρχες ήταν οι επιστήμονες, ήταν εκείνοι που γνώριζαν καλά τα διδάγματα της ελληνικής φιλοσοφίας και τα γράμματα της ελληνικής παιδείας. Διέθεταν τη σοφία του ελληνικού πνεύματος και παράλληλα διέθεταν κάτι το μοναδικό. Την από Θεού σοφία. Γνώριζαν τα γράμματα τα άγια και τα ιερά, «τα δυνάμενα σοφίσαι εις σωτηρίαν». Γνώριζαν, δηλαδή, εκείνα τα μηνύματα του Ευαγγελίου, που οδηγούν τον άνθρωπο μέσα από την σοφία του Θεού στο γεγονός της σωτηρίας.

          Η σημερινή ήμερα είναι μια αφορμή για να κάνουμε απλώς κάποιες σκέψεις και να πούμε πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η παιδεία μας, αν είχε ως περιεχόμενό της τα πρότυπα που παρέχει η ελληνική φιλοσοφία, η ελληνική παιδεία, η ελληνική γραμματεία, τα πρότυπα τα οποία παρέχει η διδασκαλία των πατέρων της Εκκλησίας. Σήμερα, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και επικρατεί ένα άλλο πνεύμα, το οποίο μας απομακρύνει από τις ρίζες μας, από τις παραδόσεις μας και μας οδηγεί σε μία αλλοτρίωση, η οποία στο τέλος μας κάνει να μη γνωρίζουμε τη γλώσσα μας, να μη γνωρίζουμε την ιστορία μας, να μη γνωρίζουμε όλες εκείνες τις μεγάλες αξίες, που έδωσαν στο ελληνισμό τη μεγαλοσύνη για να καυχάται οικουμενικά.

              Αν σήμερα υπάρχει ελληνική παιδεία και ελληνικά γράμματα, αν σήμερα γνωρίζουμε την διδασκαλία των φιλοσόφων, των τραγικών, του Ομήρου την Οδύσσεια, την Ιλιάδα, αυτό οφείλεται στους Πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι κατέγραψαν και αντέγραψαν με ακρίβεια στα μοναστήρια, στις μοναστικές αδελφότητες αυτόν τον πλούτο.

            Αυτό που κρατάτε στα χέρια σας και που είναι η σκυτάλη του πνεύματος, αυτό που δέχεστε από τους δασκάλους σας, από τους καθηγητές σας, κρατήστε το καλά, φυλάξτε το ανόθευτο. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας. Διαθέτετε φυσικά και πνευματικά χαρίσματα πολύ ισχυρά, που μπορούν να σας δώσουν την δυνατότητα να σταθείτε ψηλά. Είμαστε  υπερήφανοι για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας και οφείλουμε λαμβάνοντας το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών, να τους δώσουμε τις δυνατότητες να σταθούν με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία για το μέλλον.

                                  Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βέροιας

                                                     Συρμούλα Τζήμα

 

Έχει διαβαστεί 258 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 27 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 32 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 28 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 32 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1112 επισκέπτες και 0 μέλη.