Τρίτη, 09 Αύγ, 2022

 • ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: Σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο πίσω από τις παρακολουθήσεις
 • Νίκος Κωνσταντινίδης ο εν Ναούση Πρωτομάστορας! Αρχιτέκτων, Γλύπτης, Ζωγράφος, Ξυλογλύπτης, Λαϊκός
 • Προσλήψεις 11 εποχικών υπαλλήλων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Νάουσας
 • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου
 • Δελτίο Τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας : "Ιφιγένεια", το μουσικό έργο του Χρήστου Κουτσίδη στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας
 • ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Κούβας για τη φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: Σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο πίσω από τις παρακολουθήσεις1 Νίκος Κωνσταντινίδης ο εν Ναούση Πρωτομάστορας! Αρχιτέκτων, Γλύπτης, Ζωγράφος, Ξυλογλύπτης, Λαϊκός2 Προσλήψεις 11 εποχικών υπαλλήλων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Νάουσας3 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου4 Δελτίο Τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας : "Ιφιγένεια", το μουσικό έργο του Χρήστου Κουτσίδη στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας5 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Κούβας για τη φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολυδαίδαλο δίκτυο

Η χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν ήξερε» για τις παρακολουθήσεις και ο καβγάς που συνεχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της ΕΕ, και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, για τη διαμόρφωση ενός επικίνδυνου και σκοτεινού θεσμικού πλαισίου που στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» διαμορφώνει και νομιμο... Περισσότερα

Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών που αναζητούν στέγαση

από Η Άλλη Άποψη
Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών που αναζητούν στέγαση
Κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα για τη στέγαση των φοιτητών, διεκδίκησης και έμπρακτης στήριξης των φοιτητών που έχουν ανάγκη, απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή την αναζήτηση στέγης από τους νεοεισαχθέντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Οπως τονίζει το ΜΑΣ:

«Αυτές τις μέρες, χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αναζητούν σπίτι για τους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας. Η αναζήτηση αυτή έχει μετατραπεί σε μαραθώνιο, αφού το πρόβλημα της στέγασης είναι πιο οξυμένο από ποτέ!

Η έλλειψη εστιών και τα τσουχτερά νοίκια αναγκάζουν τους γονείς να ξαναβάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να χρυσοπληρώσουν τις "δωρεάν" σπουδές των παιδιών τους. Εκατοντάδες φοιτητές, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, αδυνατούν να ανταποκριθούν στο μεγάλο κόστος και κινδυνεύουν να γυρίσουν στα σπίτια τους πριν ακόμα ξεκινήσουν να σπουδάζουν!

Διεκδικούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των φοιτητών και των οικογενειών τους!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με το δικαίωμά μας στις σπουδές!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Την άμεση χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματοςσε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους, συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοετών. Την άμεση καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους δικαιούχους για την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά.
 • Την άμεση ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο και κατάργηση των δημοτικών τελών στη φοιτητική στέγη.
 • Την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας εισδοχής στις εστίες. Υπενοικίαση ξενοδοχείων για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο σε εστία.
 • Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας, εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων και αξιοποίηση της περιουσίας των πανεπιστημίων προκειμένου να ανεγερθούν νέες εστίες, που να καλύπτουν τις ανάγκες, με ευθύνη του κράτους, χωρίς ιδιώτες και νοίκια».
Η ανάγκη στέγασης χιλιάδων φοιτητών δεν μπορεί να είναι πανάκριβο εμπόρευμα!

«Αυτή η κατάσταση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία!

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει σε ατομική ευθύνη την αναζήτηση φοιτητικής στέγης, με τη μη κατασκευή νέων εστιών, την υποβάθμισή τους, τις περικοπές στο στεγαστικό φοιτητικό επίδομα.

Είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής στάσης της Τοπικής Διοίκησης, των περιφερειαρχών και της πλειοψηφίας των δημάρχων, που αντιμετωπίζουν τους φοιτητές ως "πελάτες", τους ξεζουμίζουν στους φόρους και προτιμούν τα "έργα βιτρίνας" από τη διεκδίκηση ανέγερσης νέων εστιών. Τα κροκοδείλια δάκρυα πολλών δημάρχων δεν πείθουν κανέναν, αφού δεν συνοδεύονται με μέτρα ανακούφισης των οικογενειών των φοιτητών, με κατάργηση των δημοτικών τελών.

Είναι το αποτέλεσμα της "αγοράς" που μπροστά στο μέγιστο κέρδος ξενοδόχων - μεγάλων μεσιτικών γραφείων δεν υπολογίζει τις ανάγκες των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Είναι το αποτέλεσμα της επιχειρηματικής λειτουργίας των Ιδρυμάτων, με τις διοικήσεις να αφήνουν τις εστίες στη μοίρα τους, να επιβάλλουν νοίκια και σε πολλές περιπτώσεις να ξεσπιτώνουν τους οικότροφους κάθε καλοκαίρι για να νοικιάσουν τα δωμάτιά τους!».

Κανένας φοιτητής να μην παρατήσει τις σπουδές του γιατί δεν μπορεί να πληρώσει για σπίτι!

«Είναι επιτακτική ανάγκη οι φοιτητές να οργανώσουμε τον αγώνα μας!

Καλούμε τους πρωτοετείς φοιτητές και τις οικογένειές τους να απευθυνθούν στους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους και από κοινού με κινητοποιήσεις στους δήμους και τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης.

Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να πάρουν και μέτρα έμπρακτης στήριξης, προσωρινής φιλοξενίας φοιτητών που το έχουν ανάγκη».

Έχει διαβαστεί 324 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 09 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 368 επισκέπτες και 0 μέλη.