Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

«Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν! Εδώ και τώρα η ΔΟΕ να κρατήσει τον αγώνα ανοιχτό!»

από Η Άλλη Άποψη
«Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν! Εδώ και τώρα η ΔΟΕ να κρατήσει τον αγώνα ανοιχτό!»

Να επαναπροκηρύξει άμεσα την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση απαιτεί από τη ΔΟΕ η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), επικαλούμενοι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των Συλλόγων στην κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΑΣΕ, το προηγούμενο διάστημα έγιναν 119 Γενικές Συνελεύσεις σε σύνολο 130 οικονομικά τακτοποιημένων Συλλόγων Εκπαιδευτικών που αντιστοιχούν στο 96,4% των αντιπροσώπων της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας. Από αυτούς τους Συλλόγους, οι 69 έρχονται με απαρτία με τη συντριπτική πλειοψηφία να έχουν αποφασίσει και ήδη έχουν κηρύξει οι ίδιοι απεργία - αποχή, ενώ είναι ακόμα περισσότεροι οι Σύλλογοι που ζητούν από τη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία - αποχή ώστε να υπάρχει ενιαία πανελλαδική κάλυψη.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΕ αναφέρει:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές τις τελευταίες μέρες! Ο κλάδος μας γράφει για μια ακόμη φορά λαμπρές σελίδες στην υπεράσπιση της παιδαγωγικής μας υπόστασης, διδάσκει το μάθημα της αξιοπρέπειας, της αντοχής και της αγωνιστικής ετοιμότητας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ να προχωρήσουν την "αξιολόγηση" - κατηγοριοποίηση και μάλιστα με τον πιο αυταρχικό τρόπο!

Τις τελευταίες μέρες, πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί κατέκλυσαν τις αίθουσες των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ. Έγιναν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σχεδόν σε όλους του Συλλόγους Εκπαιδευτικών και για πρώτη φορά η πλειοψηφία των Συλλόγων έρχεται στη σημερινή Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ με αποφάσεις που έχουν και καταστατική απαρτία!

Συγκεκριμένα έγιναν 119 Γενικές Συνελεύσεις σε σύνολο 130 οικονομικά τακτοποιημένων Συλλόγων Εκπαιδευτικών που αντιστοιχούν στο 96,4% των αντιπροσώπων της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας. Από αυτούς τους Συλλόγους, οι 69 έρχονται με απαρτία με τη συντριπτική πλειοψηφία να έχουν αποφασίσει και ήδη έχουν κηρύξει οι ίδιοι απεργία - αποχή, ενώ είναι ακόμα περισσότεροι οι Σύλλογοι που ζητούν από τη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία - αποχή ώστε να υπάρχει ενιαία πανελλαδική κάλυψη.

Συγκεκριμένα οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ που έχουν καταστατική απαρτία για την Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ είναι οι: Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας, Κιλκίς, Β΄ - Γ΄ - Ε΄ - Στ΄ - Ζ΄ - Η΄ Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Βέροιας, Νάουσας, Πιερίας, Καστοριάς, Γρεβενών, Τρικάλων, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Φωκίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Κορίνθου, Σικυώνας, Μεσσηνίας, Σπάρτης, Λήμνου, Σάμου, Ικαρίας, Χίου, Κω, Νάξου - Αμοργού, Σύρου - Τήνου - Μυκόνου, Χανίων, Σαλαμίνας, Αργοσαρωνικού, Α΄ Αθήνας, "Ρ. Ιμβριώτη", "Παρθενώνας", "Μακρυγιάννης", "Αριστοτέλης", "Αθηνά", "Μ. Παπαμαύρος", Αμαρουσίου, "Περικλής", "Σεφέρης", "Σωκράτης", "Σωτηρίου", "Δελμούζος", Αιγάλεω, Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, "Γληνός", Άνω Λιοσίων, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, "Πρόοδος", "Ν. Πλουμπίδης", Νίκαιας, Π. Φαλήρου, Καλλιθέας, "Θουκυδίδης", Γλυφάδας, Ν. Σμύρνης.

Ο κλάδος βγήκε τις τελευταίες μέρες στο προσκήνιο διαψεύδοντας όλες τις "Κασσάνδρες" που προφήτευαν "άμαζες Γενικές Συνελεύσεις", ότι "δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει ολομέλεια" ή πως "η απαρτία των Γενικών Συνελεύσεων είναι πρόσχημα" κλπ.

Έπεσαν έξω! Όλες τις προηγούμενες μέρες στις αίθουσες των Γενικών Συνελεύσεων δεν υπήρχαν σκυμμένα κεφάλια αλλά υψωμένα χέρια, υψωμένες γροθιές και χαρούμενα πρόσωπα που υπερψήφισαν σχεδόν ομόφωνα την αγωνιστική πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα, για επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής από την Ομοσπονδία, αποφάσισαν κήρυξης απεργίας  - αποχής από τα ίδια, αποφάσισαν και απαιτούν από ΑΔΕΔΥ - ΔΟΕ πανεργατική απεργία στις 17/4.

Αυτή είναι η πραγματική δύναμη των εργαζομένων! Η οργάνωση, η συμμετοχή και η αποφασιστική υλοποίηση αποτελούν όρους για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ισχυρό, που θα αναμετράται στα ίσα με κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, κάθε αντιλαϊκό σχεδιασμό.

Όλο αυτό το διάστημα φάνηκε πως ο κλάδος μπόρεσε και ξεπέρασε την απαράδεκτη και αναντίστοιχη με τους αγώνες του κλάδου απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ - "ΔΙΚΤΥΟ") στις 16/3, που αποφάσισε να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια των εκπαιδευτικών ξανά, όπως είχε κάνει και το 2021, και να μην επαναπροκηρύξει την απεργία - αποχή, αυτή τη φορά από την ατομική αξιολόγηση!

Για αυτό τις τελευταίες ώρες γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις δυνάμεις που προσπάθησαν να κλείσουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ - "ΔΙΚΤΥΟ") να εμφανίσουν την Ολομέλεια Προέδρων ως "μη αποφασιστικού χαρακτήρα", χωρίς απαρτία! Γιατί θέλουν να συνεχίσουν να έχουν τον κλάδο στη γωνία και όχι στο προσκήνιο. Να αποφασίζουν αυτοί για τον κλάδο χωρίς τον κλάδο! Δεν θα τους περάσει!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες, δείξαμε πως οι εκπαιδευτικοί έσπασαν τον φόβο των δικαστικών προσφυγών, των απειλών για διώξεις, ακόμα και την ανοιχτή ή καλυμμένη τρομοκρατία στελεχών Εκπαίδευσης και άλλων "καλοθελητών". Είναι μεγάλη παρακαταθήκη μπροστά στους αγώνες που έχουμε, για τον μισθό μας, τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς, το περιεχόμενο του σχολείου.

Οι συνεχείς απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις πήραν σαφή και περήφανη απάντηση από τον κλάδο: Καμία υποταγή σε άδικους νόμους και στη χειροτέρευση του σχολείου αλλά και της ζωής μας συνολικά! Μαζικός, αποφασιστικός αγώνας και διεκδίκηση για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τους όρους εργασίας και την παιδαγωγική μας υπόσταση. Ξέρουμε καλά ότι ο δρόμος του αγώνα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά έχουμε αποδείξει οι εργαζόμενοι ότι μπορούμε να το πάμε αλλιώς.

Συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας, με ακόμα πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και υλοποιώντας προωθητικές αποφάσεις που βάζουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε Σωματεία και ΔΟΕ στο ύψος των αναγκών μας!!!».

Έχει διαβαστεί 486 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 462 επισκέπτες και 0 μέλη.