«Εκατοντάδες φορτηγά. Εκατομμύρια γεύματα. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στον κόσμο αυτή τη στιγμή και πραγματοποιείται στη Γάζα. Γρήγορη, άμεση βοήθεια στους πολίτες, χωρίς μεσάζοντες. Χωρίς κόστος, χωρίς έλλειψη. Σταθερή, αυξανόμενη ροή βοήθειας που σώζει ζωές σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές ανθρωπισ... Περισσότερα
Σε ερώτηση για την επισήμανση του ΚΚΕ ότι«η πρόσβαση στην πανεπιστημιακή μόρφωση κρίνεται ακόμα περισσότερο από το "πορτοφόλι" κάθε οικογένειας»,ο υπουργός Παιδείας απάντησε «δυστυχώς σε πολύ μεγάλο βαθμό παίζει ρόλο το πόσο η οικογένεια σε στηρίζει» και πρόσθεσε ότι «δίνουμε τεράστιες ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευση κι αυτό το αντιλαμβανόμαστε ως αποστολή να το διαχειριστούμε».
Συνεπώς όποιος έχει χρήμα θα αγοράζει γνώση και η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια για να διαχειριστεί μια πίτα των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και πως αυτή θα μοιραστεί στους ιδιώτες επενδυτές που πέρα από το κέρδος, θα έχουν στα δικά τους χέρια την ανάγκη μόρφωσης και εξειδίκευσης.
«Θα δώσει τεράστια νούμερα στην ελληνική οικονομία», ισχυρίστηκε ο Κ. Πιερρακάκης, το κυβερνητικό νομοσχέδιο διότι όπως υποστήριξε στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα «περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης», δηλαδή μια αγορά αγοραπωλησίας πτυχίων με το βλέμμα στο «μισό δισ. ευρώ» που εκτίμησε ότι είναι το ποσό που αφήνουν στο εξωτερικό περίπου 40.000 Έλληνες φοιτητές. «Ανοίγουμε το παιχνίδι...», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα σταματήσει η μεγάλη διαρροή φοιτητών στο εξωτερικό, αλλά ο ίδιος ανέφερε ότι από χώρες όπου υπάρχουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία ακόμα και η Βρετανία χιλιάδες φοιτητές σπουδάζουν στο εξωτερικό! Το ίδιο ισχύει και στην Κύπρο που συχνά επικαλείται ο υπουργός Παιδείας, καθώς ενώ στη Μεγαλόνησο λειτουργούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια περίπου 4.000 Κύπριοι φοιτητές σπουδάζουν μόνο στην Ελλάδα.
Η Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κύπρο αναιρεί ένα ακόμα επιχείρημα του Κ. Πιερρακάκη, που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Στην Κύπρο η συνύπαρξη δημόσιων και ιδιωτικών Πανεπιστημίων έφερε δίδακτρα και στα δημόσια!
Αλλιώς νοεί τα περί ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας ήταν αποκαλυπτικός μιλώντας για το «αυτοδιοίκητο» των δημόσιων Πανεπιστημίων, για «απελευθέρωση τους από τα δεσμά της κρατικής γραφειοκρατίας». Δηλαδή επέκταση της εμπορευματοποίησης στα δημόσια Πανεπιστήμια που όπως είπε ο υπουργός συνταγματικά κρίθηκε σωστό να έχουν «δίδακτρα στα μεταπτυχιακά».