Σάββατο, 31 Ιούλ, 2021

  • Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία
  • Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/7
  • Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας
  • Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας
  • Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν
Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία1 Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/73 Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας4 Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας5 Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα

Κουτί» τής έρχονται της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις στις οποίες τον τόνο δίνουν «αρνητές» και «αντιεμβολιαστές» θιασώτες θεωριών συνωμοσίας, σαν αυτές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες βδομάδες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στον αντιδραστικό αυτό χυλό βρίσκουν έδαφος για να ξεμυτίζουν πάλι διάφορα φασιστοειδή, πρώην και νυν χρυσ... Περισσότερα

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Για μια ακόμη φορά ισχύει η λαϊκή ρήση, «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Αυτό που συνεχίζεται να γίνεται με τις δομές Ειδικής Αγωγής είναι πρόκληση. Ενώ από την πλευρά του Υπουργείου συνεχίζονται τα μεγάλα λόγια περί ενίσχυσης της Ειδικής Αγωγής, οι αποφάσεις για παραπέρα υποβάθμισης της δεν έχουν τελειωμό.

Μετά την αυστηροποίηση των όρων δημιουργίας τμημάτων ένταξης, μετά την μετακίνηση εκπαιδευτικών γενικής παιδείας σε δομές ειδικής αγωγής χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα, μετά την μη πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών, έρχεται τώρα να καταργηθεί ο επαγγελματικός προσανατολισμός που υπήρχε στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και να στερηθούν οι μαθητές του σχολείου αυτού την εξασφάλιση πτυχίου με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 1606/ 10.05.2017 και την υπουργική απόφαση 68755/Δ3 το ωρολόγιο πρόγραμμα του Ενιαίου πλέον Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου δεν περιλαμβάνει την επιλογή τομέα εξειδίκευσης. Η εξέλιξη αυτή είναι ένα πολύ αρνητικό γεγονός για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά των σχολείων αυτών. Η υποβάθμιση έως κατάργηση της βιωματικής διδασκαλίας μέσω τεχνικών γνωστικών αντικειμένων, θα περιορίσει το ενδιαφέρον των μαθητών αυτών για την συγκεκριμένη δομή σχολείου. 

Το Υπουργείο στο όνομα της παροχής ισότιμης εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές, τροποποιεί το ωρολόγιο πρόγραμμα στο Ειδικό Επαγγελματικό σχολείο,  αντιμετωπίζοντας  με εντελώς ανεύθυνο και υποκριτικό τρόπο τα παιδιά των σχολείων αυτών, που είναι μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Πάγια θέση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών είναι στις δομές Ειδικής Αγωγής, να παρέχεται στο κάθε παιδί η εκπαίδευση που έχει πραγματικά ανάγκη και να ανταποκρίνεται στις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες των παιδιών αυτών. Κατά συνέπεια, ζητάμε και απαιτούμε την απόσυρση της υπουργικής απόφασης τροποποίησης του ωρολογιακού προγράμματος των σχολείων αυτών και την κάλυψη με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό τις ανάγκες των σχολείων αυτών.

ΚΕΝΑ - ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πίνακες  με τα κενά και τα πλεονάσματα.  Επίσης έχει ζητηθεί να καθοριστούν οι υπεραριθμίες. Οι οδηγίες από μεριάς Υπουργείου, οι οποίες τηρούνται από το ΠΥΣΔΕ,  είναι να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες με πολύ συνοπτικό τρόπο.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι με διαδικασίες «fast-truck» αντιμετωπίζουν θέματα (κενά-πλεονάσματα-υπεραριθμίες) που σχετίζονται με τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε να δοθεί από μεριάς ΠΥΣΔΕ, όλος ο εύλογος χρόνος ώστε και τυχόν λάθη να αποφευκτούν  αλλά και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να έχουν την απαιτούμενη δυνατότητα μελέτης των πινάκων και υποβολής των αιτήσεων τους.

 

Έχει διαβαστεί 290 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 26 ως 40 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-4 μποφόρ

Κυριακή, 01 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 28 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 264 επισκέπτες και 0 μέλη.