Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!
  • Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες
  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!1 Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια2 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες3 Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα4 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα5 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Συνεχίζεται η κυβερνητική κοροϊδία για τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

από Η Άλλη Άποψη

 

 

 

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 1997 η κυβέρνηση θέτει κριτήρια για την εγγραφή των παιδιών στο ολοήμερο Νηπιαγωγείο καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι«εκτός από τα ολοήμερα Δημοτικά, κλείνει τώρα και ολοήμερα Νηπιαγωγεία! Πετάει δηλαδή και τα νήπια έξω από τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία με οδυνηρές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και τις νηπιαγωγούς! Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που κλείνει εκατοντάδες Νηπιαγωγεία, αφού διπλασιάζει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων (από 7 σε 14) για τη λειτουργία τμήματος. Την ίδια στιγμή, παρά το ότι στις φόρμες εγγραφής αναφέρονται τα προνήπια, δεν υπάρχει καμία δέσμευση ότι θα παρθούν τα προνήπια στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, αφού στο άρθρο 35 αναφέρονται μόνο νήπια, υποχρεωτική παραμένει η μονοετής φοίτηση και η πικρή πείρα των προηγούμενων χρόνων αποτυπώνει 60.000 προνήπια απέξω!!!».

Παράλληλα, καταγγέλλει και τον ελιγμό της κυβέρνησης για το θέμα της εγγραφής στα ολοήμερα Δημοτικά, όπου πλέον θα μπορούν να εγγράφονται και παιδιά ανέργων, όμως τα παιδιά που έχουν δύο εργαζόμενους γονείς θα επιλέγονται «κατά προτεραιότητα».

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 8 Ιούνη και στα συλλαλητήρια στις 4 Ιούνη, διεκδικώντας:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.

Κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που καταργεί Τμήματα Ένταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπιαγωγεία.

Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ την Υπουργική Απόφαση, αλλά και τη νέα εγκύκλιο για τα ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Κανένας μαθητής - κανένα νήπιο εκτός ολοήμερου. Κανένα προνήπιο εκτός Νηπιαγωγείου. Εγγραφή όλων των παιδιών χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.

Ακόμα καλεί τους γονείς που επιθυμούν και έχουν ανάγκη τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο «να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως του αν πληρούν τα κριτήρια της Υπουργικής Απόφασης και της εγκυκλίου. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολικών μονάδων να αποφασίσουν ότι οι διευθυντές και οι προϊστάμενες θα παραλάβουν τις αιτήσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς. Το ίδιο να γίνει και ως προς τις εγγραφές των προνήπιων, αλλά και με τη λειτουργία πρωινής ζώνης στα Δημοτικά. Καλούμε τα σωματεία και τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις σε επίπεδο Σχολείου, Διεύθυνσης και Περιφέρειας τις παραπάνω αποφάσεις».

Έχει διαβαστεί 391 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 230 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)