Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου
  • Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!
  • Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω
Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου1 Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια2 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!3 Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.4 ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας5 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Όλοι στις συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών στις 23 Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Όλοι στις συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών στις 23 Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα
Με κεντρικό σύνθημα «Απαιτούμε εδώ και τώρα: Μόνιμους - μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών», η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί στις συγκεντρώσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.Στο κάλεσμά της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών σημειώνει:

«Τέρμα πια με την κοροϊδία της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που από τη μια υπόσχονται μόνιμους διορισμούς και από την άλλη ψηφίζουν μέτρα που οδηγούν σε μειώσεις εκπαιδευτικών, σε απολύσεις αναπληρωτών. Τέρμα πια με την εργασιακή ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών που γυρίζουν κάθε χρόνο όλη τη χώρα, που δεν ξέρουν αν θα δουλέψουν την επόμενη χρόνια, που δεν έχουν το δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουν, υπό το φόβο της περικοπής του μισθού τους.

Τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ, για μείωση του αφορολόγητου, για μείωση συντάξεων, για νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά, για νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συνέχιση και την ένταση της πολιτικής της χρόνιας αδιοριστίας, των περικοπών στα σχολεία. Οδηγούν σε νέα μέτρα τα οποία, στο όνομα της "εξοικονόμησης", θα φέρουν και νέα πλήγματα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Οι ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία παρά τα μέτρα που οδήγησαν σε απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών είναι μεγάλα. Η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, προετοιμάζεται για νέες περικοπές και νέες απολύσεις αναπληρωτών. Η συζήτηση για τα κριτήρια των προσλήψεων είναι στην πράξη συζήτηση για κριτήρια απολύσεων. Τα μέτρα για τη νέα δομή του Λυκείου, η ενοποίηση δεκάδων ειδικοτήτων, η γενίκευση του λεγόμενου "νέου τύπου ολοήμερου", η επέκταση της κινητικότητας των εκπαιδευτικών (βλ. ΙΕΚ, γυμναστές σε κολυμβητήρια, νηπιαγωγοί σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.α.) μας δείχνουν καθαρά ότι έρχονται ακόμα χειρότερα.

Την ίδια στιγμή ο ΣΕΒ, εκφράζοντας τη βαθιά επιθυμία των επιχειρηματικών ομίλων, ζητά επιτάχυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία. Πιο γρήγορη και ουσιαστική προσαρμογή και του σχολείου στις ανάγκες του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ο ΣΕΒ δεν πρωτοτυπεί. Τα ίδια "αιτήματα" για μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, για αυτονομία της σχολικής μονάδας, για την αξιολόγηση του σχολείου και των εκπαιδευτικών, βρίσκονται στα πορίσματα της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδεία που έστησε πέρσι ο ΣΥΡΙΖΑ, στις προτάσεις της ΝΔ για την Παιδεία. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται χρήσιμο "πολυεργαλείο" στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Μέχρι και επιτροπή για τον περιορισμό (!!) των δαπανών στην Παιδεία έφτιαξε, την οποία εγκαινίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Όλα αυτά δείχνουν ότι τα μέτρα δεν είναι αποσπασματικά, δεν είναι "ιδεοληψίες" τους ενός ή του άλλου αστικού κόμματος. Είναι μέτρα βαθιά ταξικά, στέφονται ενάντια στη ζωή, τα δικαιώματα και το μυαλό της νέας γενιάς. Διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είναι απαίτηση ενός συστήματος που έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να τους χαρίσουμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας!! Κανένα συμβιβασμός με τη αυτή την πραγματικότητα.

Όλοι στον αγώνα μέσα από τα σωματεία μας και τις Επιτροπές Αγώνα!

Όλοι μαζί, αναπληρωτές και μόνιμοι, ανεξάρτητα από ειδικότητα, μαζί με τους γονείς των μαθητών μας και το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών μας, τον αγώνα ενάντια στο παραπέρα τσάκισμα της ζωής μας. Οργανώνουμε την πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών στη δουλειά, τη ζωή και τη μόρφωση. Για να έχουν όλοι οι μαθητές δασκάλους και καθηγητές, μόνιμους, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, για να έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στις δομές Ειδικής Αγωγής που έχουν ανάγκη, για πραγματικά δωρεάν Παιδεία, για να μπορεί ο κάθε μαθητής να ολοκληρώνει την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στο σχολείο σε ένα πραγματικά σύγχρονο ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, όλοι οι μαθητές να έχουν ένα δωρεάν γεύμα στο σχολείο, για σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά και δεν θα είναι κέντρο εξετάσεων και διαλογής μαθητών, ώστε όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα από καταγωγή, θρήσκευμα, χρώμα, πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν ισότιμα δικαιώματα στη μόρφωση.

Για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών προϋπόθεση είναι να υπάρχουν εκπαιδευτικοί με μόνιμη και σταθερή εργασία. Δεν κάνουμε βήμα πίσω απ' αυτό!».

Έχει διαβαστεί 182 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Ν 2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 184 επισκέπτες και 0 μέλη.