Τετάρτη, 19 Ιούν, 2024

  • Για την προάσπιση του «μεγαλύτερου στόλου του πλανήτη» η αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά»
  • Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια
  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»
  • Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου
  • Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς
  • Ποιος μιλάει!
Για την προάσπιση του «μεγαλύτερου στόλου του πλανήτη» η αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά»1 Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»3 Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου4 Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς5 Ποιος μιλάει!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η καρδιά του θηρίου

Το πολεμικό ανακοινωθέν που εξαπέλυσαν από την Ελβετία οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μαζί με τους στενούς συμμάχους τους ανά τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας, προμηνύει ένταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και κάνει ακόμα πιο ορατό τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.Η δήθεν ...ειρηνευτική διάσκεψη ήταν ένα κράμα απειλών ενάντια σε όποιον αμφισ... Περισσότερα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Α/θμιας έκαναν εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής της Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Α/θμιας έκαναν εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής της Ημαθίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας έκαναν το πρωί της Τετάρτης (29/3) εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής της Ημαθίας, όπου έγιναν δεκτοί από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλο. 

Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής (ΠΕ71 και ΠΕ61) κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για τροπολογία που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την απαξίωση του βασικού πτυχίου των αποφοίτων των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων ειδικής αγωγής της Ελλάδας.

Η εν λόγω τροπολογία εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400 ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί επίσης στον κλάδο το γεγονός ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε.

Όπως τονίζεται, η τροπολογία αυτή:

- Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.

- Αποκαλύπτει τον εμπαιγμό και την αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

- Αποκαλύπτει την αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, αλλά και η ΔΟΕ, διεκδικούν:

 

- Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.

- Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.

- Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.

- Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο.

Ειδικά οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής της Ημαθίας, κατά την συνάντησή τους με τον κ. Διαμαντόπουλο, ζήτησαν την παραίτηση του διευθυντή Ειδικής Αγωγής Παναγιώτη Κασσιανού, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για αυτή την τροπολογία και τον κατηγορούν για μεθοδεύσεις σε βάρος του κλάδου. 

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών Ειδ. Αγωγής ο Δ. Διαμαντόπουλος
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε αλληλέγγυος στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, καθώς αναγνωρίζει πως είναι δίκαια. Άλλωστε, έχει υπηρετήσει και ο ίδιος στην Ειδική Αγωγή και γνωρίζει ακριβώς τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν. Όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος στους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια που γίνεται προς όφελος των παιδιών με αναπηρία. (ΠΗΓΗ: inveria.gr)

Έχει διαβαστεί 508 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 374 επισκέπτες και 0 μέλη.