Παρασκευή, 14 Μάι, 2021

  • Ένας χρόνος χωρίς τον Τζίμη....
  • Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους για το 2021-2022 και ενημέρωση για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.
  • Αντικατάσταση στεγάστρων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος για φωτισμό πινάκων και φόρτιση smart συσκευών μέσω USB θυρών
  • Μέχρι τις 21 Μαΐου η Αιμοδοσία στο 1ο ΚΑΠΗ Βέροιας
  • Υπογραφή Σύμβασης με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΔΟΒΡΑ»
  • Η «εξίσωση» της πανδημίας
Ένας χρόνος χωρίς τον Τζίμη....1 Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους για το 2021-2022 και ενημέρωση για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.2 Αντικατάσταση στεγάστρων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος για φωτισμό πινάκων και φόρτιση smart συσκευών μέσω USB θυρών3 Μέχρι τις 21 Μαΐου η Αιμοδοσία στο 1ο ΚΑΠΗ Βέροιας 4 Υπογραφή Σύμβασης με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΔΟΒΡΑ»5 Η «εξίσωση» της πανδημίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Είναι πολλά τα λεφτά...

Οικονομικά επιτελεία εντός και εκτός ΕΕ κατατάσσουν την κάνναβη στους ραγδαία αναπτυσσόμενους και επικερδείς κλάδους της παγκόσμιας βιομηχανίας, που τα επόμενα χρόνια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση λιμνάζοντος κεφαλαίου. Μόνο στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι μέχρι το 2028 τα κέρδη από την κάνναβη θα ξεπεράσουν τα 115 δισ. ε... Περισσότερα

Προεκλογική κοροϊδία οι υποσχέσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών

από Η Άλλη Άποψη
Προεκλογική κοροϊδία οι υποσχέσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών

Μετά τον πρωθυπουργό και τις υποσχέσεις για προσλήψεις από τη ΔΕΘ, ήρθε και ο υπουργός Παιδείας για να υποσχεθεί την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών μέχρι το 2022. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη συνάντηση του Κ. Γαβρόγλου με τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Για «έναν ακόμη γύρο προεκλογικής κοροϊδίας για “μόνιμους διορισμούς, που στο βάθος κρύβουν απολύσεις», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών». 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο, θα γίνουν διορισμοί 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση την επόμενη σχολική χρονιά (2019-20), όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, 5.250 εκπαιδευτικών κατά τη σχολική χρονιά 2020-21, καθώς επίσης και 5.250 εκπαιδευτικών κατά τη σχολική χρονιά 2021-22.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και για το λόγο αυτό ο υπουργός ζήτησε από τις Ομοσπονδίες τις προτάσεις τους...

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει πάνω από 35.000 εκπαιδευτικοί. Υπενθυμίζει επίσης τις υποσχέσεις για τους «10.000 συμφωνημένους με τους θεσμούς διορισμούς» της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους 20.000 χιλιάδες διορισμούς «με εμπεριστατωμένη μελέτη που καταθέσαμε στην ρόικα», όπως έλεγε ο Φίλης.

Τονίζει ότι «αντί να προχωρήσει στην άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες των σχολείων, εξαπολύει για άλλη μια φορά κοροϊδίες προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Άλλος ένας υπουργός προχωρά σε εξαγγελίες διορισμών και μάλιστα λίγο πριν το τέλος της κυβερνητικής θητείας. Μας θυμίζει τις υποσχέσεις-εμπαιγμό για τους "10.000 συμφωνημένους με τους θεσμούς διορισμούς" της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τους 20.000 διορισμούς "με εμπεριστατωμένη μελέτη που καταθέσαμε στην τρόικα", όπως έλεγε ο Φίλης. Ο σημερινός υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει το μέσο όρο των δυο προηγούμενων! Ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση φαίνεται πως έχουν γίνει δεύτερη φύση της κυβέρνησης!

Ακόμα και οι 4.500 διορισμοί για την επόμενη χρονιά, που εξήγγειλε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ και ο Γαβρόγλου σήμερα, είναι αμφίβολο για το αν και πότε θα γίνουν, όπως άλλωστε έγινε και σε άλλους χώρους π.χ. στα νοσοκομεία. Οι εξαγγελίες αυτές αξιοποιούνται ως προπαγανδιστικό τρικ, για να κρυφτούν οι τεράστιες ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, ακόμα και μετά τις χειρουργικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να περικόψει το εκπαιδευτικό προσωπικό, με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (25άρια-28άρια), τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα και στα ολοήμερα κλπ.

Μόνο φέτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στις 20.000 με προοπτική να ξεπεράσουν τις 28.000. Όλοι αυτοί είναι συνάδελφοι που "αναπληρώνουν" τον ίδιο τους τον εαυτό και που χωρίς αυτούς τα σχολεία δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Για όλους αυτούς τους συναδέλφους η κυβέρνηση όχι απλά δεν λέει κουβέντα, αλλά ανοίγει και το δρόμο της απόλυσης, της ανασφάλειας και της διαρκούς ομηρίας. Άλλη μια φορά όλους αυτούς τους εξαπατά.

Και σαν μην έφτανε αυτό, ο υπουργός καλεί τις πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών να διαλέξουν ποιοι θα δουλέψουν και ποιοι όχι, ποιοι θα κρατηθούν στους πίνακες και ποιοι θα απολυθούν. Το υπουργείο παίζει το βρώμικο παιχνίδι της πολυδιάσπασης των συναδέλφων, ανοίγοντας την αποπροσανατολιστική συζήτηση για το σύστημα και τα κριτήρια διορισμών, "πετώντας την μπάλα στην εξέδρα" και αποπροσανατολίζοντας από το κύριο ζήτημα: Οι 28.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας. Η απόλυση έστω και ενός συμβασιούχου θα μας βρει απέναντι!

Ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε πως τα κριτήρια για τους διορισμούς θα αφορούν και τους αναπληρωτές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι συνάδελφοι που σήμερα δουλεύουν, του χρόνου θα απολυθούν. Ο κ. Γαβρόγλου επιδιώκει να ξαναφέρει για ψήφιση την "τροπολογία Φίλη", που απέρριψε το συνδικαλιστικό κίνημα με μαζικές κινητοποιήσεις.

Στην ουσία, η κυβέρνηση μιλά για διορισμούς αλλά ετοιμάζει απολύσεις. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Καμία επανάπαυση! Η ζωή έδειξε ότι μόνο με τον οργανωμένο αγώνα ανοίγει ο δρόμος για να κερδίσουμε το δίκιο μας!

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση!

Κανένας συνάδελφος συμβασιούχος να μην απολυθεί!

Εδώ και τώρα 25.000 διορισμοί εκπαιδευτικών και 3.000 ΕΕΠ και ΕΒΠ για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Όλοι μαζικά στις συγκεντρώσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων ΠΕ στις 28 Σεπτέμβρη! Όλοι στη συγκέντρωση στο υπουργείο στις 13.30! Δεν κάνουμε πίσω από αυτό που έχουμε ανάγκη, εμείς και τα παιδιά μας!».

Έχει διαβαστεί 166 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΝΝΔ 0 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 14 ως 23 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 314 επισκέπτες και 1 μέλος.