Κυριακή, 05 Δεκ, 2021

  • Δικηγορικός Σύλογος Βέροιας. Επανεκλέχτηκε ο Φώτης Καραβασίλης
  • Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ημαθία
  • Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παιδεία
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/12
  • Οικογενειακά ο Φώτης
  • Ουρά…
Δικηγορικός Σύλογος Βέροιας. Επανεκλέχτηκε ο Φώτης Καραβασίλης1 Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ημαθία2 Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παιδεία3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/124 Οικογενειακά ο Φώτης5 Ουρά…6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ: Ψηφίζουν για την εκλογή προέδρου

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου διεξάγει από το πρωί της Κυριακής το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, το οποίο φιλοδοξεί μέσα κι από αυτήν τη διαδικασία να αναβαθμίσει τον ρόλο του στο αστικό πολιτικό σύστημα και στην κυβερνητική εναλλαγή, είτε με τα συνθήματα της «αυτονομίας» είτε με αυτά της συνεργασίας, που λανσάρουν κατά περίπτωση οι έξι υποψήφιοι γ... Περισσότερα

Ρυθμίσεις για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

από Η Άλλη Άποψη
Ρυθμίσεις για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μια νέα Υπουργική Απόφαση, που ρυθμίζει θέματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπογράφτηκε από τον υπουργό Παιδείας και εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ. Η Απόφαση, σύμφωνα με το υπουργείο, αντικαθιστά το έως τώρα ισχύον ΠΔ 104/1979 και τη σχετική Υπουργική Απόφαση για τα ΕΠΑΛ.

Με τη νέα Απόφαση καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες και ορίζεται ότι για κάθε απουσία οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώνουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους κηδεμόνες εντός της βδομάδας που σημειώθηκε η απουσία. Θεσμοθετείται ακόμα η μη προσμέτρηση των απουσιών οι οποίες οφείλονται σε σοβαρά και επείγοντα περιστατικά και απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης, για διάστημα μέχρι είκοσι ημερών. Το όριο των απουσιών για να χαρακτηριστεί επαρκής η φοίτηση των μαθητών (να μη μείνουν, δηλαδή, στην ίδια τάξη) ορίζεται στις 114, ενώ για τα Μουσικά σχολεία και τα Εσπερινά σχολεία ορίζεται στις 120. Επίσης, το όριο μπορεί να ανέβει στις 164 απουσίες αν για τις 50 τουλάχιστον από αυτές προσκομιστούν δικαιολογητικά από γιατρό που βεβαιώνουν την ασθένεια και ταυτόχρονα ο γενικός μέσος όρος της βαθμολογίας του μαθητή είναι από 15 και πάνω.

Σχετικά με τις εγγραφές ορίζεται ότι το Μάη κάθε σχολικής χρονιάς οι γονείς καλούνται να κάνουν αίτηση εγγραφής - δήλωση προτίμησης για την εγγραφή και ένταξη των παιδιών τους σε τάξη ή τμήμα Προσανατολισμού την επόμενη σχολική χρονιά. Ακόμα, ειδικά για την περίπτωση εγγραφής στην Α' τάξη Γυμνασίου που βρίσκεται εκτός των αστικών κέντρων, η δήλωση εγγραφής σε ένα από τα Γυμνάσια, υποβάλλεται στη Διεύθυνση του Δημοτικού που φοιτά ο μαθητής μέσα στο Δεκέμβρη του προηγούμενου σχολικού έτους, ενώ, κατ' εξαίρεση, για το τρέχον σχολικό έτος μέσα στο Φλεβάρη.

Η μέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών ορίζεται για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως αργία (ενώ για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι μέρα σχολικής γιορτής).

Με την ΥΑ εισάγεται το «Πλαίσιο οργάνωσης σχολικής ζωής», ένα σύνολο «κανόνων που εξειδικεύει τις γενικώς ισχύουσες διατάξεις, προσαρμόζοντάς τις στις ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας», σύμφωνα με το υπουργείο. Το πλαίσιο αυτό καταρτίζεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και σε συνεργασία με τη μαθητική κοινότητα του σχολείου.

Οι ποινές προς τους μαθητές διαχωρίζονται σε «παιδαγωγικού χαρακτήρα ενέργειες» και «παιδαγωγικά μέτρα», ενώ αναφορικά με τις αποβολές ορίζεται ως ανώτερο «μέτρο» (ποινή) η αποβολή δύο ημερών. Καθιερώνεται, επίσης, ο «Επαινος Προσωπικής Βελτίωσης», που απονέμεται στο τέλος του σχολικού έτους, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, στους μαθητές που σημείωσαν σημαντική βελτίωση της συνολικής επίδοσής τους. Η διαγωγή των μαθητών χαρακτηρίζεται στο εξής «εξαιρετική», «καλή» ή «μεμπτή» (αντί για «κοσμιότατη», «κοσμία», «επίμεμπτη») και δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών των μαθητών.

Τέλος, μια σειρά από διοικητικές διαδικασίες, βιβλία και έντυπα που τηρούνταν, θα τηρούνται πλέον μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.

Έχει διαβαστεί 232 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος Β 0-3 μποφόρ

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 788 επισκέπτες και 0 μέλη.