Τρίτη, 09 Αύγ, 2022

  • Όχι τυχαίος αποκλεισμός…
  • «ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ», η Βόρεια Μακεδονία!
  • ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: Σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο πίσω από τις παρακολουθήσεις
  • Νίκος Κωνσταντινίδης ο εν Ναούση Πρωτομάστορας! Αρχιτέκτων, Γλύπτης, Ζωγράφος, Ξυλογλύπτης, Λαϊκός
  • Προσλήψεις 11 εποχικών υπαλλήλων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Νάουσας
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου
Όχι τυχαίος αποκλεισμός…1 «ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ», η Βόρεια Μακεδονία!2 ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: Σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο πίσω από τις παρακολουθήσεις3 Νίκος Κωνσταντινίδης ο εν Ναούση Πρωτομάστορας! Αρχιτέκτων, Γλύπτης, Ζωγράφος, Ξυλογλύπτης, Λαϊκός4 Προσλήψεις 11 εποχικών υπαλλήλων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Νάουσας5 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολυδαίδαλο δίκτυο

Η χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν ήξερε» για τις παρακολουθήσεις και ο καβγάς που συνεχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της ΕΕ, και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, για τη διαμόρφωση ενός επικίνδυνου και σκοτεινού θεσμικού πλαισίου που στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» διαμορφώνει και νομιμο... Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης εξαφάνισε κενά κι αναπληρωτές!

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης εξαφάνισε κενά κι αναπληρωτές!

Τη στιγμή, που οι διορισμοί 20.000 μόνιμων εκπαιδευτικών πήραν «κόκκινη» κάρτα από τους θεσμούς,  η εμπροσθοβαρής απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ περιορίζει τα διαθέσιμα κονδύλια, η σταθερά χαμηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό καλά κρατεί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, πολιτικές που υποβάλλονται από την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ και τον ΟΟΣΑ κι έχουν οδηγήσει το δημόσιο σχολείο στη μνημονιακή γκιλοτίνα.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, πιστός στις λογικές των προκατόχων του, εξαφάνισε - εν μέσω Πάσχα και του «διαλόγου»-μονολόγου που έχει ξεκινήσει - τα κενά στη εκπαίδευση, πετσοκόβοντας το δημόσιο σχολείο!

Με μια υπουργική απόφαση-πρόκληση συρρικνώνει τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό καταργώντας τα σχολεία ΕΑΕΠ και επιβάλλει ένα «νέου τύπου» ολοήμερο με λιγότερες ώρες. Αποτέλεσμα: Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, και δη αναπληρωτές, οδηγούνται στην ανεργία. Η κατάργηση της πρωινής ζώνης, η προϋπόθεση συμμετοχής παιδιών μόνο οικογενειών όπου και οι δυο γονείς εργάζονται για τα 6/θέσια και πάνω σχολεία, η δυνατότητα ανάθεσης της διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων της Αισθητικής Αγωγής και της Φυσικής Αγωγής σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70,  η συρρίκνωση των ωρών διδασκαλίας γνωστικών αντικειμένων (Θρησκευτικά, ΤΠΕ, Αγγλικά κλπ) μέχρι και μελλοντικής αποπομπής διδακτικών αντικειμένων από το ωρολόγιο πρόγραμμα αλλάζει τον προσανατολισμό αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του Σχολείου.

Ο νέος τύπος ολοήμερου σχολείου, που αποτελεί κομβική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν πρόκειται να καλύψει τις μορφωτικές ανάγκες ενός μεγαλύτερου αριθμού μαθητών σε όλη την χώρα ούτε θα συμβάλλει στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Αντίθετα, το Υπουργείο αφαιρεί τα όποια παιδαγωγικά χαρακτηριστικά διέθετε το ολοήμερο σχολείο και το υποβιβάζει κι επισήμως σε παιδοφυλακτήριο, αφού σε αυτό δικαίωμα εγγραφής θα έχουν μόνο οι μαθητές που και οι 2 γονείς τους - επιβεβαιωμένα από τον εργοδότη τους - εργάζονται. Με την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων εγγραφής στο Ολοήμερο είναι σίγουρο πως πολλά Ολοήμερα θα κλείσουν ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ο επόμενος αδύναμος κρίκος που θα θυσιαστεί για να επιτευχθούν οι επόμενοι δημοσιονομικοί στόχοι και τα νέα πρωτογενή πλεονάσματα.

Είναι προφανές πως κεντρική στόχευση όλων των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου στα χρόνια του μνημονίου, είναι η με κάθε τρόπο εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού. Ο εκπαιδευτικός κόσμος μένει άναυδος μπροστά στην κυβερνητική λογιστική λογική! 1.337 σχολεία ΕΑΕΠ (κυρίως 12/θέσια) Χ 60 ώρες μείωση/σχολείο την εβδομάδα = 80.220 ώρες : 22 ώρες (Μ.Ο. υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικού) = 3.646 εκπαιδευτικοί λιγότεροι. Σ’ αυτόν τον αριθμό θα πρέπει να προστεθούν τα «οφέλη» από την κατάργηση της πρωινής ζώνης των ολοήμερων σχολείων (5 ώρες/εβδομάδα). Αν συνυπολογίσει κανείς και τις θέσεις νηπιαγωγών που θα χαθούν με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης με το άρθρο 35 του νομοσχεδίου για την έρευνα που προβλέπει την αύξηση του αριθμού των νηπίων από 7 στα 14 ανά τμήμα, τότε μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί τόσο το μέγεθος του αριθμού των υπεραριθμιών που θα προκύψουν όσο και την μεγάλη μείωση στις προσλήψεις των συναδέλφων αναπληρωτών την επόμενη χρονιά. Μιλάμε για χιλιάδες εκπαιδευτικούς που θα μείνουν άνεργοι! Η απώλεια οργανικών θέσεων, η υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, η καταδίκη σε ανεργία για τους νεότερους και η απόλυση, επί της ουσίας, εκπαιδευτικών που εργάζονταν, έστω και ελαστικά, μέχρι σήμερα είναι η ζοφερή πραγματικότητα που μαζί με τη διαρκή μισθολογική υποβάθμιση και τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο στην Εκπαίδευση.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ημαθίας ζητούμε:

Άμεση απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για τα Ολοήμερα και της ρύθμισης για τα Νηπιαγωγεία.

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Την Αναβάθμιση του Ολοήμερου Σχολείου.

 

                     

Έχει διαβαστεί 384 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 09 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 308 επισκέπτες και 1 μέλος.