Παρασκευή, 08 Δεκ, 2023

  • Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»
  • Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης
  • Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία
  • Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο
  • Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ
Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»1 Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης2 Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία3 Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»4 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο5 Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καφενειακές αναλύσεις...

Της άφιξης Ερντογάν προηγήθηκαν διάφορες ...καφενειακές αναλύσεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για το τι σηματοδοτεί το «καλό κλίμα» που οι «έγκριτοι» σχολιαστές διέβλεπαν ότι θα ακολουθήσει. Οι μεν έλεγαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έρχεται περίπου ...ταπεινωμένος στην Ελλάδα, σε μια «δύσκολη περίοδο» για τη χώρα του, εξαιτίας των διεθνών... Περισσότερα

Το 6ο Συμπόσιο/Έκθεση βιβλίων για καθηγητές αγγλικής

από Η Άλλη Άποψη
Το 6ο Συμπόσιο/Έκθεση βιβλίων για καθηγητές αγγλικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη,  9 Σεπτεμβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, οι εργασίες του 6ου κατά σειράν Συμποσίου και της παράλληλης Έκθεσης διδακτικών εγχειριδίων αγγλικής, που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (ΕΚΑΔΕΗ) και η Σχολική Σύμβουλος αγγλικής Ημαθίας και Πιερίας κα Καλλιόπη Κιοκπάσογλου

Στην Έκθεση αγγλόγλωσσων βιβλίων συμμετείχαν οι Andrew Betsis ELT, Disabled Access-friendly Campaign, New Editions-Cengage Learning-National Geographic, και Express Publishing.

Το Συμπόσιο άνοιξε με διαφωτιστική εισήγηση της Σχολικής Συμβούλου κας Κιοκπάσογλου σχετικά με την υπό κατασκευή ψηφιακή πύλη Κοινότητας Πρακτικής στην αγγλική γλώσσα ToGather και τον χαιρετισμό της προέδρου της ΕΚΑΔΕΗ κας Αναστασίας Ασικίδου, αναφορικά με τις προγραμματιζόμενες προσεχείς δράσεις, ημερίδες και εκδηλώσεις της Ενώσεως.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, επαγγελματικού επιπέδου, αντάξιου της εκπαιδεύσεως και επιμορφώσεως που αρμόζει σε καθηγητές αγγλικής και χρήσιμες ήταν οι εκπαιδευτικές ομιλίες των κ.κ. Νικολάου Αναγνώστου, senior teacher trainer (της Express Publishing)  με θέμα τις σύγχρονες εξελίξεις στην εκπαίδευση και τον ενεργό ρόλο μας ως δασκάλων και Δρ Luke Prodromou, καθηγητού-εκπαιδευτή αγγλικής γλώσσας, συγγραφέα (μεταξύ άλλων των εγκεκριμένων για τα Λύκεια βιβλίων Flash On) και ερασιτέχνη ηθοποιού (των εκδόσεων Andrew Betsis ELT) ο οποίος εστίασε στην αξιοποίηση της δημιουργικότητος στον τομέα της διδασκαλίας και της προετοιμασίας για εξετάσεις.

Ενσωματωμένες στο 6ο Συμπόσιο ήταν φέτος και οι παρουσιάσεις καλών πρακτικών στην εκμάθηση της αγγλικής στην Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια εκπαίδευση, βραβευμένων ή προς βράβευση, των οποίων επιμελήθηκαν οι ίδιες οι καθηγήτριες που πρωτοστάτησαν στην σύλληψη και την εφαρμογή τους στην παιδευτική πράξη.  Τις συναρπαστικές ιδέες τους, που εφήρμοσαν κατά το παρελθόν σχολικό έτος, παρουσίασαν οι κ.κ. Κατερίνα Κολίτσα (του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βεροίας), Δρ Τουπλικιώτη Σοφία (του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελίκης), Παυλίδου Βικτωρία (του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βεροίας), Παυλίδου Δέσποινα (του 4ου Γυμνασίου Βεροίας) και Ελένη Κωστοπούλου (του 5ου Γενικού Λυκείου Βεροίας – Α΄ πανευρωπαϊκό βραβείο σχολ. έτους 2013-2014 για το έργο e-Twinning με τίτλο R.I.V.E.R.).

Η συμμετοχή καθηγητών αγγλικής του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα άγγιξε τα 200 άτομα, που παρακολούθησαν τις εισηγήσεις, συμμετείχαν με τις ερωτήσεις τους στις εργασίες του 6ου Συμποσίου και περιηγήθηκαν στην έκθεση βιβλίων.

Η Ένωση καθηγητών αγγλικής Ημαθίας ευχαριστεί θερμά για την συμμετοχή τους και την συνεργασία την Σχολική μας Σύμβουλο κα Καλλιόπη Κιοκπάσογλου, τους εκδοτικούς οίκους και φορείς που συμμετείχαν στο Συμπόσιο και την Έκθεση βιβλίων, τις εκλεκτές συναδέλφους που μοιράστηκαν τις ιδέες τους, την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) του Δήμου Βεροίας και μάλιστα την κα Νανά Καραγιαννίδου και τον κο Γιάννη Καμπούρη, τον τεχνικό κο Νικολόπουλο και το προσωπικό της Στέγης, καθώς επίσης και τα ζαχαροπλαστεία Ελίτ – Παπαοικονόμου για την δωρεάν προσφορά κερασμάτων.

Χάρη στο 6ο Συμπόσιο, αντλήσαμε νέες ιδέες, παραδείγματα δραστηριοτήτων, έμπνευση, θάρρος και αισιοδοξία, που μας βοηθούν στο λειτούργημά μας ως παιδαγωγών και εκπαιδευτικών. (Από το Δ.Σ του Συλλόγου)

Έχει διαβαστεί 474 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 287 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)