Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
  • Ο ηρωικός Δεκέμβρης 1944 θα φωτίζει για πάντα τους αγώνες του λαού μας για το δικό του μέλλον!
  • Με τον αγώνα τους απέσπασαν δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων
  • Συναινούν στην επιστολική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"1 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ2 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ3 Ο ηρωικός Δεκέμβρης 1944 θα φωτίζει για πάντα τους αγώνες του λαού μας για το δικό του μέλλον!4 Με τον αγώνα τους απέσπασαν δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων5 Συναινούν στην επιστολική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επέλαση στο λαϊκό εισόδημα, στήριξη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

Ακόμα και από τον τίτλο του φορολογικού νομοσχεδίου για τους μικρούς επαγγελματίες, που η κυβέρνηση ονομάζει «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», γίνεται φανερή η στοχοποίηση των αυτοαπασχολούμενων, αφού αντιμετωπίζονται συλλήβδην ως «μπαταχτσήδες».Μπορεί η κυβέρνηση να προπαγανδίζει «θετικές αλλαγές» που τάχα έκανε την τελευτα... Περισσότερα

Συντονισμός δράσης εκπαιδευτικών-γονέων στην Ημαθία

από Η Άλλη Άποψη
Συντονισμός δράσης εκπαιδευτικών-γονέων στην Ημαθία

Σύσκεψη , όπως πληροφορηθήκαμε, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου η ΕΛΜΕ Ημαθίας και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ημαθίας κατά την οποία ασχολήθηκαν με τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, προβλήματα ιδιαίτερα σοβαρά. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις μετακινήσεις-μεταφορά  των μαθητών, θέμα που είναι χρόνιο και ταλανίζει εκπαίδευση, γονείς και μαθητές και επανέρχεται κάθε χρόνο δριμύτερο εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση ,δημιουργώντας σειρά εμποδίων στο εκπαιδευτικό έργο.

ΕΛΜΕ και ΟΕΣΓΚ Ημαθίας συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους πως το σοβαρότατο ζήτημα των μεταφορών, όπως δείχνουν τα προβλήματα που ήδη παρουσιάζονται στην περιοχή αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας, είναι πολύ σημαντικό και απαιτείται η αγωνιστική διεκδίκηση από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του δικαιώματος όλων ανεξαιρέτως των μαθητών για δωρεάν, δημόσια και ανεμπόδιστη μετακίνηση στα σχολεία  .

Συμφώνησαν επίσης να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις και δράσεις(επισκέψεις σε αρμόδιους φορείς κ. α),ώστε να γίνουν γνωστές οι θέσεις τους και να υπάρξουν άμεσες και μόνιμες λύσεις.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν και τα υπόλοιπα φλέγοντα κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα που διογκώνει η πολιτική της κυβέρνησης και οδηγεί από τη μία πλευρά χιλιάδες εργαζόμενους γονείς της περιοχής στον εφιάλτη της ανεργίας και της εξαθλίωσης και από την άλλη επηρεάζει όπως είναι φυσικό τη σχολική πορεία και εξέλιξη των παιδιών, στο μέγιστο αρνητικό βαθμό. Κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα, κατάσταση γονιών και μαθησιακή κατάσταση των παιδιών τους είναι στενά , σφιχτά δεμένα μεταξύ τους και το ένα επηρεάζει δραματικά το άλλο.

Στόχο της ΕΛΜΕ και της ΟΕΣΓΚ Ημαθίας αποτελεί η ανάδειξη με κάθε τρόπο των σοβαρών αυτών ζητημάτων από κοινού αλλά και η αγωνιστική κινητοποίηση και διεκδίκηση από εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές , αρχής γενομένης με δράσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα προς αυτήν την κατεύθυνση(συναυλία, συγκέντρωση σχολικού υλικού για μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα κ. α ). (ΦΩΤΟ αρχείου)

Έχει διαβαστεί 520 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 283 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)