Τρίτη, 28 Ιούν, 2022

  • ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
  • Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση του παραμυθιού της Ελένης Καραγιάννη
  • Αναπροσαρμογή της ληστείας με Υπουργική Απόφαση
  • Σοκαριστική σφαγή δεκάδων μεταναστών στον θύλακα Μελίγια
  • ΣΥΝΟΔΟΣ G7: Για «όσο χρειαστεί» η εμπλοκή τους στην σύγκρουση της Ουκρανίας
  • Συνάντηση Δικτύωσης Φορέων και Υπηρεσιών του Ν. Ημαθίας με θέμα: «Παιδική Προστασία, διαχείριση περιστατικών κακοποίησης , παραμέλησης παιδιών»
ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ1 Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση του παραμυθιού της Ελένης Καραγιάννη2 Αναπροσαρμογή της ληστείας με Υπουργική Απόφαση3 Σοκαριστική σφαγή δεκάδων μεταναστών στον θύλακα Μελίγια4 ΣΥΝΟΔΟΣ G7: Για «όσο χρειαστεί» η εμπλοκή τους στην σύγκρουση της Ουκρανίας5 Συνάντηση Δικτύωσης Φορέων και Υπηρεσιών του Ν. Ημαθίας με θέμα: «Παιδική Προστασία, διαχείριση περιστατικών κακοποίησης , παραμέλησης παιδιών»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο καπιταλισμός δολοφονεί!

Ξεριζωμός, καραβάνια προσφύγων, άγρια καταστολή, θάνατος. Οι σοκαριστικές εικόνες από τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια στο Βόρειο Μαρόκο έγιναν αυτήν τη φορά το «θέατρο» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με θύματα δεκάδες μετανάστες.Εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό, με τις δυνάμεις καταστολής να στοιβάζουν άψυχα και ζωντανά κορμιά στα ... Περισσότερα

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ «ΝΤΙΛΕΡ» ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ!

από Η Άλλη Άποψη
 ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ «ΝΤΙΛΕΡ» ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτόν τον καιρό παρουσιάζεται, για άλλη μία φορά, ως λύση στις απώλειες των μισθών μας η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών του 13ου & 14ου μισθού. Αποτελεί θέμα συζήτησης σε πολλά σχολεία με την …παρέμβαση και αρκετών δικηγορικών γραφείων!

Ως Α.Σ.Ε δε θα μπορούσαμε, βέβαια, να μπούμε εμπόδιο στον κάθε συνάδελφο που θέλει να ασκήσει το όποιο δικαίωμά του. Ούτε έχουμε την άποψη ότι κάποιος εργαζόμενος δεν μπορεί «να δικαιωθεί» δικαστικά σε επιμέρους ζητήματα, έστω και πρόσκαιρα, κάτω και από την πίεση του συνδικαλιστικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με εμπαιγμό και αποπροσανατολιστική επιχείρηση από τις παρατάξεις του συμβιβασμένου, τέως και νυν, κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού από την οργανωμένη αγωνιστική διεκδίκηση, καθώς επίσης και για φάμπρικα δικηγορικών γραφείων προς άγραν πελατείας.

Δικηγορικά γραφεία, ειδησεογραφικά δελτία, συμβιβασμένοι συνδικαλιστές διαφημίζουν τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί. Εξαντλούν την «αγωνιστικότητά» τους στις δικαστικές διεκδικήσεις, μιλούν για την αναγκαιότητα μαζικών προσφυγών.

Για άλλη μια φορά, «κάνουν σημαία» κάποιες πρωτόδικες αποφάσεις Ειρηνοδικείων (αφορούν κάποιους συναδέλφους Ι.Δ.Α.Χ, δηλ. εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, που εργάζονται πολλοί κυρίως στους Δήμους), κρύβοντας ότι όχι μόνο έχουν πολύ δρόμο για να τελεσιδικήσουν, αλλά κι αν κριθούν αμετάκλητα, η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών υπόκειται στους …δημοσιονομικούς περιορισμούς της χώρας.

Γι’ αυτό, εξάλλου, ακόμα και αυτή η θετική απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των συντάξεων, έμεινε χρόνια τώρα στα χαρτιά.

Κρύβουν, μάλιστα, ότι για τον 13ο και 14ο μισθό το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών έχουν κριθεί ως σύννομες, αφού το ΣτΕ έκρινε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, σύμφωνα με το οποίο έγιναν αυτές οι περικοπές, όχι μόνο συνταγματικό αλλά και αναγκαίο!!!

Οι θετικές δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί αφορούν κυρίως εργαζόμενους Ι.Δ.Α.Χ (οι μόνιμοι περνούν τη βάσανο των Διοικητικών Δικαστηρίων) και κυρίως Δήμων. Για να εφαρμοστεί μία απόφαση των διοικητικών δικαστηρίων για τους δημόσιους υπαλλήλους πρέπει να είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη. Είναι σίγουρο ότι οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη δε θα ευθυγραμμιστούν με τυχόν θετικές πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων, δε θα τις αφήσουν να γίνουν τελεσίδικες και αμετάκλητες, αλλά θα συνεχίσουν να υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Θα ασκήσουν εφέσεις! Δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση ή νόμος που δεν εφάρμοσαν!

Βολεύει και τη συγκυβέρνηση και τα κόμματα, που χρόνια τώρα συναποφασίζουν με τους «θεσμικούς» τους εταίρους για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν, να  καλλιεργούν την αναμονή για την επίλυση των μισθολογικών τους διεκδικήσεων μέσα από τα δικαστήρια. Σπέρνουν την αυταπάτη ότι ο «σκληρός» πυρήνας της δικαιοσύνης μπορεί δήθεν «να αποφασίζει» διαφορετικά από τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία, ότι στη «μεταμνημονιακή εποχή» μπορούν να αυξάνουν και οι μισθοί μαζί με τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε Σωματείου, κάθε εργαζόμενου. Κανείς συμβιβασμός με τη λογική “ό,τι έγινε έγινε” ούτε με τις αυταπάτες ότι η όποια ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων θα φέρει από μόνη της πίσω απώλειες, μισθούς και δικαιώματα. Μόνη λύση είναι η συσπείρωση στα Συνδικάτα, ο οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Τέλος, προκειμένου να καθησυχάσουμε τυχόν φόβους συναδέλφων ότι πρέπει να καταθέσουν αίτηση για να μην παραγραφούν οι 13ος και 14ος μισθοί τους, ενημερώνουμε ότι άμεσα θα καταθέσουμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας σχετικό υπόδειγμα ομαδικής Αίτησης για το σύνολο των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία της περιοχής μας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

Έχει διαβαστεί 200 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 28 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 36 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 311 επισκέπτες και 0 μέλη.