Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Τα συλλαλητήρια της Πέμπτης ήταν μόνο η αρχή!

από Η Άλλη Άποψη
Τα συλλαλητήρια της Πέμπτης ήταν μόνο η αρχή!

Πολλές δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα βρέθηκαν τη βδομάδα που μας πέρασε σε αγωνιστικό αναβρασμό και έδωσαν την περασμένη Πέμπτη μια πρώτη ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Κι ένα είναι σίγουρο: Ηταν μόνο η αρχή!

Τα συνθήματά τους γέμισαν τους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων: «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», «Εμείς μιλάμε για γνώση και σπουδές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», «Αν ψάχνουν για πελάτες, δεν έχει φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», «Πτυχία με αξία, ζωή με ιδανικά, ταφόπλακα θα βάλουμε στα ιδιωτικά»!

Τουλάχιστον 130 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα μπήκαν αυτή την πρώτη βδομάδα που άνοιξαν οι σχολές σε αγωνιστικές διεργασίες και ακολούθησαν ενιαίο αγωνιστικό βηματισμό, συζητώντας στις Γενικές Συνελεύσεις τους, αποφασίζοντας μαζικά καταλήψεις στις σχολές τους και βγαίνοντας στους δρόμους.

Απέδειξαν πως η κυβέρνηση δεν τους έπιασε στον ύπνο εξαγγέλλοντας το νομοσχέδιο μέσα στις γιορτές και ευελπιστώντας να το ψηφίσει μέσα στην εξεταστική.

Ξεσήκωσαν τους καθηγητές τους, τους γονείς τους τους εργάτες, τα αδέρφια τους τους μαθητές κι ενώθηκαν όλοι μαζί για το δίκιο τους, το δίκιο των πολλών. Για να μην έρθει καν, να μείνει στον πάγο το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα υποβαθμίσει τις σπουδές και τα πτυχία τους. Εχει ξαναγίνει, άλλωστε, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του 2006 - 2007 που κατάφεραν να αποτρέψουν την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Εξάλλου, έχουν να «πατήσουν» οι σημερινοί φοιτητές και στη δική τους πείρα: Είναι οι ίδιοι που πάλεψαν και κατάφεραν να γίνουν φοιτητές ξανά, κόντρα στην παρατεταμένη καραντίνα που τους επέβαλε η κυβέρνηση. Είναι αυτοί που εξαφάνισαν την πανεπιστημιακή αστυνομία, αυτοί που ακύρωσαν τα σχέδια υπονόμευσης των συλλόγων τους με τα ενιαία ψηφοδέλτια και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κ.ά. Τώρα μπορούν ξανά! Και δεν είναι μόνοι τους!

Οι φοιτητές διεκδικούν: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Οχι στην παράκαμψη του άρθρου 16! Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές! Οχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας - Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονες, ποιοτικές, δημόσιες και δωρεάν σπουδές!


Έχει διαβαστεί 522 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 255 επισκέπτες και 1 μέλος.