Κυριακή, 05 Δεκ, 2021

  • Δικηγορικός Σύλογος Βέροιας. Επανεκλέχτηκε ο Φώτης Καραβασίλης
  • Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ημαθία
  • Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παιδεία
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/12
  • Οικογενειακά ο Φώτης
  • Ουρά…
Δικηγορικός Σύλογος Βέροιας. Επανεκλέχτηκε ο Φώτης Καραβασίλης1 Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ημαθία2 Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παιδεία3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/124 Οικογενειακά ο Φώτης5 Ουρά…6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ: Ψηφίζουν για την εκλογή προέδρου

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου διεξάγει από το πρωί της Κυριακής το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, το οποίο φιλοδοξεί μέσα κι από αυτήν τη διαδικασία να αναβαθμίσει τον ρόλο του στο αστικό πολιτικό σύστημα και στην κυβερνητική εναλλαγή, είτε με τα συνθήματα της «αυτονομίας» είτε με αυτά της συνεργασίας, που λανσάρουν κατά περίπτωση οι έξι υποψήφιοι γ... Περισσότερα

Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν τα νηπιαγωγεία στον Δήμο Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν τα νηπιαγωγεία στον Δήμο Βέροιας

Η έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς πριν λίγες εβδομάδες φέρνει γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές μπροστά σε μια δύσκολη πραγματικότητα με τα προβλήματα συνολικά στην εκπαίδευση συνεχώς να αυξάνονται.

Η θεσμοθέτηση από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής χωρίς καμία χρηματοδότηση, χωρίς κανένα μέτρο για την δημιουργία κτιριακών υποδομών και την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να εφαρμόσει την ίδια πολιτική που στόχο έχει να υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση, να στρώσει το έδαφος για στροφή στην ιδιωτική εκπαίδευση ακόμα και στην Προσχολική Αγωγή που θα είναι μόνο για όσους έχουν.

Οι διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι αντιμετωπίζουν τάχα τα προβλήματα αποτελούν εμπαιγμό καθώς εκατοντάδες νήπια και προνήπια, στους δήμους που υλοποιείται η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, βρίσκονται  είτε σε νηπιαγωγεία μακριά από τον τόπο κατοικίας, είτε σε υπερπλήρη τμήματα  είτε, ακόμα χειρότερα, στοιβαγμένα σε ακατάλληλους χώρους.

Ίδια ακριβώς είναι η κατάσταση και στον Δήμο Βέροιας.

Στην ήδη απαράδεκτη κατάσταση των προηγούμενων χρόνων με τα παλιά και ακατάλληλα κτίρια που ουδέποτε ελέγχτηκαν ουσιαστικά για την αντοχή τους σε περίπτωση σεισμού, με αίθουσες που δεν αερίζονται, με την ανυπαρξία χώρων που θα σιτίζονται τα νήπια, με την παντελής έλλειψη βοηθητικού προσωπικού, με κτίρια που παίρνουν νερό και πέφτουν σοβάδες, με νηπιαγωγεία σε ισόγεια και υπόγεια πολυκατοικιών, έρχεται να προστεθεί και η κοροϊδία της εφαρμογής από φέτος της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής χωρίς ένα ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση με αποτέλεσμα  δεκάδες νήπια και προνήπια να στοιβαχτούν στην κυριολεξία σε αίθουσες που είναι ακατάλληλες ακόμα και για πολύ μικρότερο αριθμό νηπίων, σε αποθήκες και σε γραφεία εκπαιδευτικών που εσπευσμένα δεσμεύτηκαν δυσχεραίνοντας με αυτόν τον τρόπο την εργασιακή καθημερινότητα των νηπιαγωγών, με εντονότερα, όπως διαπιστώσαμε κατά τις επισκέψεις μας, τα προβλήματα  σε 12ο, 9ο, 5ο και 16ο Νηπιαγωγεία της Βέροιας, ενώ και στα υπόλοιπα νηπιαγωγεία η όλη κατάσταση είναι αναντίστοιχη της εικόνας που θα έπρεπε να έχουν τα σχολεία μας στον 21ο αιώνα.

Οι όποιες «λύσεις» επιλέχθηκαν από Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης και Δήμο Βέροιας κινούνται στη λογική της διαχείρισης μιας μίζερης πραγματικότητας και δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών ούτε στις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας.

Η Διοίκηση του Δήμου Βέροιας του κυρίου Βοργιαζίδη, που μόνο καινούρια δεν είναι, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος της, φέρει μεγάλη ευθύνη γιατί δεν πήρε κανένα μέτρο, ενώ γνώριζε εδώ και 3 χρόνια που θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν όταν θα ξεκινήσει, όπως και έγινε, η εφαρμογή της και στον δήμο μας.

Αντίθετα, προσπαθεί να υποβαθμίσει την σοβαρότητα της όλης κατάστασης που δημιουργήθηκε και να κρύψει τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Η απάντηση-τοποθέτηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου από την παράταξη «Πρωτεύουσα Πόλη» σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας είναι χαρακτηριστική.

Ταυτόχρονα  ως Πόντιοι Πιλάτοι «νίπτουν τας χείρας τους» και προσπαθούν να μεταθέσουν αλλού τις ευθύνες τους, κρυπτόμενοι πίσω από τις αντιπαιδαγωγικές θέσεις της ΚΕΔΕ.

Η παραπάνω κατάσταση, η έλλειψη σχεδιασμού, προγράμματος και χρηματοδότησης δεν οφείλεται απλά στην αδιαφορία τους. Είναι πολιτική τους επιλογή!

Πολιτική επιλογή που είναι σύμφωνη με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που  θεωρεί «κόστος» τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών στην εκπαίδευση, «κόστος», που θέλουν να το ξεφορτωθούν.

Αποτελούν φθηνές δικαιολογίες τα όσα προφασίστηκε από το βήμα της Βουλής η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως ότι η κυβέρνηση δεν προλάβαινε να λύσει τα προβλήματα, αφού μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα μια χαρά πρόλαβαν να δώσουν εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους και δισεκατομμύρια ευρώ για τα αμερικαΝατοϊκά συμφέροντα, από τους φόρους που πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Γονείς και εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι, να μη δεχτούν άλλο αυτήν την κατάσταση. Τους καλούμε να συνταχθούν μαζί μας στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και στην εκπαίδευση διεκδικώντας:

Να βρεθεί από τους αρμόδιους φορείς άμεση λύση, με σεβασμό στις ανάγκες των παιδιών, των εργαζόμενων γονιών και των εκπαιδευτικών.

Επαρκής και άμεση χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης για όλα τα παιδιά που φοιτούν στην δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, 15 νήπια ανά τμήμα και μέχρι αυτό να υλοποιηθεί 2 νηπιαγωγοί σε τμήματα με περισσότερα νήπια ή όπου το επιβάλλουν ειδικές συνθήκες.

Επαρκής χρηματοδότηση των Σχολικής Επιτροπής από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες λειτουργίας των νηπιαγωγείων αλλά και όλων των σχολικών μονάδων χωρίς καμία επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών.

Ουσιαστική λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων, με πλήρη σίτιση, μαγειρεία και τραπεζαρία, χώρους ξεκούρασης και βοηθητικό προσωπικό.

Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο, σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους.

Ενιαίο, αναβαθμισμένο, παιδαγωγικό, επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας με βάση τις ανάγκες κάθε ηλικίας, ώστε τα παιδιά να αναπτύσσονται σωματικά, νοητικά και να κοινωνικοποιούνται ομαλά.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Έχει διαβαστεί 176 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος Β 0-3 μποφόρ

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 539 επισκέπτες και 0 μέλη.