Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια
  • Γιάννης Γεωργάκης δημοσιογράφος, συγγραφέας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά βαλτώνει, δεν υπάρχει διάθεση να βελτιωθούν τα πράγματα»
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εξαιρετικά επικίνδυνες για τους λαούς οι «πρ
ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου2 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου3 Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια4 Γιάννης Γεωργάκης δημοσιογράφος, συγγραφέας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά βαλτώνει, δεν υπάρχει διάθεση να βελτιωθούν τα πράγματα»5 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εξαιρετικά επικίνδυνες για τους λαούς οι «πρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Νέα Αριστερά» με γνωστά παλιά υλικά στην υπηρεσία της πολιτικής του κεφαλαίου

Το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν σήμερα. Το όνομα που επιλέχθηκε, «Νέα Αριστερά», διανθίστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και των τοποθετήσεων με γνωστά παλιά υλικά και αυταπάτες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση της πολιτικής εξασφάλισης του καπιταλι... Περισσότερα

Τσακίζουν τα θέματα...

από Η Άλλη Άποψη

Θέματα που κυριολεκτικά τσακίζουν ήταν τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν προχτές οι μαθητές της Γ' Λυκείου στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Η διάρθρωση των θεμάτων και τα επιμέρους ερωτήματα κινήθηκαν πολύ μακριά από τα παραδείγματα, τις εφαρμογές και το πνεύμα των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου - το οποίο εξάλλου υπολείπεται αυστηρού θεωρητικού υπόβαθρου - προάγοντας την απομνημόνευση «μεθόδων» και αποσπασματικών ιδιοτήτων γύρω από τις πιο σημαντικές έννοιες του Διαφορικού Λογισμού.

Η λογική που διέπει την επιλογή των θεμάτων είναι ιδιαιτέρως αντιεπιστημονική, επί της ουσίας προάγει τη στείρα αναπαραγωγή του γνωστικού πεδίου της μαθηματικής επιστήμης, ενώ εδραιώνει την ψευδή αντίληψη περί «απαιτητικού» και «δύσκολου».

Στο τελευταίο συμβάλλει άλλωστε και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία που, με ανακοίνωσή της, σχολιάζει - σφυρίζοντας αδιάφορα - το μεγάλο βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, χωρίς να θίγει για μια ακόμα φορά την ουσία. Και η ουσία είναι πως ο τρόπος εξέτασης του μαθήματος των Μαθηματικών λειτουργεί ως στρόφιγγα για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, θέτοντας στο διαχωρισμό εισακτέων και βαθιά κοινωνικά - ταξικά κριτήρια, αφού οι μαθητές προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των Πανελληνίων υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν μαθήματα στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Ενώ, λοιπόν, το οικογενειακό εισόδημα δέχεται τεράστια επιβάρυνση, οι φροντιστηριούχοι «τρίβουν» τα χέρια τους, παρά τις ευχές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για κατάργηση της παραπαιδείας...(Αναδημοσίευση από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)

 

Έχει διαβαστεί 814 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 308 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)