Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024

 • ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ EXIT POLLS
 • Σκέψεις για την αποχή στις ευρωεκλογές
 • “Ήττα και Περηφάνια”: η συλλογική γραφή της εργατικής ζωής και του αγώνα
 • 10ο αντάμωμα Τριλοφιωτών
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ
 • Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου «Δικά μας παιδιά» παρουσιάζεται στη Βέροια
ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ EXIT POLLS1 Σκέψεις για την αποχή στις ευρωεκλογές2 “Ήττα και Περηφάνια”: η συλλογική γραφή της εργατικής ζωής και του αγώνα3 10ο αντάμωμα Τριλοφιωτών4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ 5 Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου «Δικά μας παιδιά» παρουσιάζεται στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ατομική ευθύνη μόνο

Για ...μέτρα ενόψει του καύσωνα στα σχολεία υποτίθεται έκανε λόγο η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, οριοθετημένα όμως στο πλαίσιο των «δυνατοτήτων» (βλ. κόστος), δίνοντας το «πράσινο φως» στους δήμους για να κλείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας όπου αυτές οι «δυνατότητες» δεν υπάρχουν, όπως και έκαναν σωρηδόν...Το υπουργείο Παιδείας έκα... Περισσότερα

Η "Εύηχη πόλη" σε αριθμούς

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Του Μανώλης Ξινάδα

Το 2015 διοργανώνεται το φεστιβάλ «Βέροια Εύηχη πόλη» για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τα στατιστικά της διοργάνωσης σε όλη αυτή την πορεία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 114 μουσικές εκδηλώσεις, σε 21 διαφορετικούς χώρους, από 75 διαφορετικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα.

Από το σύνολο των εκδηλώσεων σε 22 συμμετείχαν ορχηστρικά σύνολα, σε 95 μουσικά σύνολα ποικίλου ρεπερτορίου και σε 10 χορωδίες. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 11 συναυλίες καλλιτεχνών και 16 παράλληλες εκδηλώσεις σχετικές με τη μουσική.

Από τις ορχήστρες και τα σχήματα η Φιλαρμονική ορχήστρα της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας συμμετείχε σε όλες τις διοργανώσεις από το 2009 έως το 2015 και ακολουθεί το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με τα διάφορα σχήματά του, το οποίο συμμετείχε σε 5 από τις 7 διοργανώσεις και η χορωδία ενηλίκων της Κ.Ε.Π.Α. με ισάριθμες συμμετοχές.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το έτος 2011 (27 εκδηλώσεις) και ακολουθούν τα έτη 2009 και 2015 (16 εκδηλώσεις). Λιγότερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το έτος 2012 (12 εκδηλώσεις).

Τέλος, όσον αφορά τους χώρους υλοποίησης το 2011 είναι το έτος με τις περισσότερες διοργανώσεις σε δημοτικά διαμερίσματα (5 διοργανώσεις σε ισάριθμα διαμερίσματα). Το 2012 παρατηρείται ανανέωση των χώρων υλοποίησης με την προσθήκη πέντε νέων χώρων στους οποίους πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, ενώ τα έτη 2011 και 2015 χρησιμοποιήθηκαν και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι περισσότεροι διαφορετικοί χώροι υλοποίησης (13 διαφορετικοί χώροι).

* Σημείωση
Για την ευκολότερη κατηγοριοποίηση των εκδηλώσεων οι όροι «Ορχήστρα», «Μουσικό Συγκρότημα» και «Συναυλία» χρησιμοποιήθηκαν με τις παρακάτω σημασίες:
Ορχήστρα: Μουσικό σύνολο στο οποίο συμμετέχουν πάνω από δέκα μουσικοί.
Μουσικό Σύνολο: Ομάδα μουσικών στην οποία συμμετέχουν λιγότεροι από δέκα μουσικοί.
Συναυλία: Μουσική εκδήλωση ελλήνων καλλιτεχνών σε ανοιχτό χώρο αναψυχής, όπως άλσος Αλιάκμονα, θέατρο άλσους «Μελίνα Μερκούρη» κ.α.

Έχει διαβαστεί 663 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 327 επισκέπτες και 0 μέλη.