Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023

  • ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι Ν. Χριστοδουλίδης με 32% και Α. Μαυρογιάννης με 29.6% στο 2ο γύρο
  • Ποιος είναι πραγματικά «κολλημένος» ;
  • Τηλεργασία τη Δευτέρα στο Δημόσιο και σύσταση στον ιδιωτικό τομέα
  • Περί «δεξιάς πολυκατοικίας»
  • Το νέο βιβλίο του Περικλή Παυλίδη παρουσιάζεται στη Βέροια
  • «ΜΑΖΙ στον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού»
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι Ν. Χριστοδουλίδης με 32% και Α. Μαυρογιάννης με 29.6% στο 2ο γύρο1 Ποιος είναι πραγματικά «κολλημένος» ;2 Τηλεργασία τη Δευτέρα στο Δημόσιο και σύσταση στον ιδιωτικό τομέα3 Περί «δεξιάς πολυκατοικίας»4 Το νέο βιβλίο του Περικλή Παυλίδη παρουσιάζεται στη Βέροια5 «ΜΑΖΙ στον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προς τι η υπερπροβολή;

Τα αφιερώματα στο ΒΗΜΑ (5/2) είναι δύο για το θεσμό της μοναρχίας με αφορμή το θάνατο του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γκλιξμπουργκ. Και εντάξει αν είναι λόγοι κυκλοφοριακοί ή «ιστορικού ενδιαφέροντος» θα μπορούσαμε να δείξουμε «κατανόηση». Όμως αν συνδέονται με άλλα ζητήματα και γενικότερα πολιτικούς σχεδιασμούς, τότε… Περισσότερα

3ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ: Απολογισμός πρώτης εβδομάδας

από Η Άλλη Άποψη
3ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ: Απολογισμός πρώτης εβδομάδας

“3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη  – 2500 χρόνια μετά”

HAMLET

“…τίποτα από μένα δεν φαίνεται…”

Το 3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων, με κύριους άξονες την αμφίδρομη επικοινωνία των καλλιτεχνών, την μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη και την προετοιμασία της σωστής επικοινωνίας του κειμένου με το κοινό.

Για τα μαθήματα της πρώτης εβδομάδας, μαθητές και καθηγητές συναντήθηκαν στον εμβληματικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου στη Μίεζα, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Νάουσα, στον Άγιο Νικόλαο, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας και στο Φράγμα του Αλιάκμονα.

Εκπαιδευτική διαδικασία

Οι διδακτικές θεματικές περιελάμβαναν: γενικές αρχές σκηνοθεσίας και εισαγωγή στον Άμλετ, προτάσεις μεθόδου εργασίας και σκηνικές απόπειρες (Γιάννης Παρασκευόπουλος), σύνδεση του κλασικού κειμένου με το θέατρο της πραγματικότητας (Χάρης Πεχλιβανίδης), επικοινωνία του ηθοποιού με τον σκηνοθέτη, αποκωδικοποίηση - ερμηνεία της σκηνοθετικής οδηγίας με ταυτόχρονη διατήρηση της προσωπικής υποκριτικής ταυτότητας (Στεφανία Γουλιώτη). Οι Σοφία Καραγιάννη, Γεωργία Μαυραγάνη και Ελεάνα Τσίχλη, επικοινώνησαν την προσωπική τους μέθοδο εργασίας και ξεκίνησαν να προετοιμάζουν τα projects που θα δουλέψουν, ως σκηνοθέτες, οι μαθητές των δύο προηγούμενων Σχολείων Σκηνοθεσίας. Η εστίαση, σε αυτό το πρώτο στάδιο, ήταν η σαφήνεια της σκηνοθετικής κεντρικής ιδέας και η επικοινωνία της προς τον ηθοποιό.

Ανοιχτές παρουσιάσεις

Προγραμματίζονται ανοιχτές παρουσιάσεις, στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας (Τετάρτη 13/07, στις 19:30), στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας (Πέμπτη 14/07, στις 19:30) και στο Φράγμα Αλιάκμονα (Παρασκευή 15/07, στις 19:30).

Φωτογραφίες

Τις στιγμές της πρώτης εβδομάδας αποτύπωσαν φωτογραφικά και τους ευχαριστούμε πολύ οι: Αλεξάνδρα Γκίκα, Ζαχαρούλα Κιατίπη, Τάσος Κουτζάμπασης, Κώστας Παπακώτας, Δάφνη Τσολάκη, Μιχάλης Χασιώτης, μαθητές των ομάδων φωτογραφίας θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ, με δάσκαλο τον Τάσο Θώμογλου.

Διοργάνωση: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας  - Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Στα μαθήματα στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας παρόντα ήταν τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Νάουσας, τους οποίους κι ευχαριστούμε!

 

Έχει διαβαστεί 671 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα


Θερμοκρασία °C
Άνεμος 0 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 154 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)