Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

ΑΚΡΟΔΑΧΤΥΛΑ:Μία εικαστική συνομιλία λόγου και εικόνας

από Η Άλλη Άποψη

Μία εικαστική συνομιλία λόγου και εικόνας θα λάβει μέρος στο καφέ μπάρ Μπρίκι (Μητροπόλεως, 44).

Εγκαίνια Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.

Διάρκεια έως τις 10 Ιανουαρίου 2016.

Ο συγγραφέας Γιώργος Λιόλιος και η φωτογράφος Κλεοπάτρα Χαρίτου στήνουν ένα διάλογο γύρω από το “σώμα” του συναισθήματος.

Ο κάθε ένας, χρησιμοποιώντας το μέσο έκφρασής του, το λόγο και τη φωτογραφία αντίστοιχα, συνομιλούν για τον σωματοποιημένο πόνο, τη μοναξιά και το φόβο, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων, κυρίως των σκοτεινών και επίπονων.

                                        

Εμπνευσμένη από το Μαύρο Τετράγωνο του Ρώσσου ζωγράφου Μάλεβιτς (Kazimir Severinovich Malevich), -δημιουργού του κινήματος του Σουπρεματισμού (αρχές 20ου αιώνα)- η Χαρίτου γραπώνεται από την καθαρότερη αυτή μορφή κυβισμού, μέσα από την οποία η καλλιτέχνης βρίσκει καταφύγιο στο μαύρο κενό, με μοναδική αναγνωρίσιμη αλήθεια τις αισθήσεις κι όχι την αισθητική ή την αντικειμενική απεικόνιση.

 

“Στην Τέχνη υπάρχει ανάγκη για αλήθεια κι όχι ειλικρίνεια”, όπου “ Τέχνη, γίνεται η ικανότητα να κατασκευαστεί επί της βάσης, το βάρος, η ταχύτητα και η κατεύθυνση της κίνησης”. Γυμνή από κάθε αντικειμενικό κανόνα, έννοια και ιδέα, το σώμα κινείται και αναπνέει απελευθερωμένο από τις υπηρεσίες της Θρησκείας και του Κράτους, σε κατάσταση αναρχικών σπασμών. Γεννιέται μέσα από τον πόνο και αντιτάσσεται σε κατάσταση πολέμου απέναντι στο φόβο.

 

Με την ίδια συνέπεια, ο Γιώργος Λιόλιος, αποσπά το λόγο από τις εκτυπώσιμες σελίδες και τις τοποθετεί πάνω σε ανοίκειο ως προς τη γραφή υλικό, όπου η μνήμη, η ανάσα, η ύπαρξη ολόκληρη, μεταφέρονται στα δάχτυλα. Δίχως τους αναγνωρίσιμους κανόνες της καθαρής Τέχνης, οι προτάσεις του, με επαναστάτη τα ακροδάχτυλα, “ξερνούν” αισθήσεις και συναισθήματα, εις βάρος των αντικειμενικών κανόνων που ορίζει η λογική.

Έχει διαβαστεί 332 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 339 επισκέπτες και 0 μέλη.