Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

 • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών γίνεται πάνω στο επικίνδυνο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών για οδυνηρές διευθετήσεις
 • 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
 • Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
 • Συμφώνησαν να συνεχιστεί το παζάρι για όλα με επιταχυντή τη «ΝΑΤΟική συνοχή»
 • «ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας
 • Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών γίνεται πάνω στο επικίνδυνο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών για οδυνηρές διευθετήσεις1 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ2 Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ3 Συμφώνησαν να συνεχιστεί το παζάρι για όλα με επιταχυντή τη «ΝΑΤΟική συνοχή»4 «ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας5 Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επ... Περισσότερα

ΑΠΟΚΡΙΕΣ και ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ . Δρόμοι παράλληλοι

από Η Άλλη Άποψη
ΑΠΟΚΡΙΕΣ και ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ . Δρόμοι παράλληλοι

Άνοιξε το Τριώδιο ,  ήρθε η Τσικνοπέμτη , πέρασαν οι Απόκριες και η Καθαρά Δευτέρα και για όλους όσους ζουν και βιοπορίζονται στην πόλη της Βέροιας ήταν δυστυχώς μια κοινή Πέμπτη , μια συνηθισμένη  Κυριακή και μια Δευτέρα χειρότερη από τις άλλες, τουλάχιστον  από οικονομικής πλευράς.

Ενώ οι γειτονικές πόλεις και δεν αναφέρομαι στην Νάουσα , της οποίας οι αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν βαθιές ρίζες και παράδοση , αλλά αναφέρομαι σε πρωτεύουσες όπως η Έδεσσα, η Κοζάνη  καθώς και  οι κοινότητες  Μελίκης και Κρύας Βρύσης έσφυζαν από ζωή , μουσική και κόσμο που ενίσχυσε τις τοπικές επιχειρήσεις , εμείς εδώ στην Βέροια απαγγέλαμε  Δ. Σολωμό , « άκρα του τάφου σιωπή…» μελαγχολικά  στο ημίφως (καθώς ούτε καν φωταγωγήθηκε η πόλη, για αποκριάτικο  στολισμό γενικά  ούτε κατά διάνοια) .    

Το θέμα βέβαια  είναι πολύ σοβαρό , γιατί ενώ  επιχειρηματίες άλλων πόλεων , εχθές το βράδυ επέστρεψαν στα σπίτια τους,   με τα  κέρδη του τριημέρου και την αισιοδοξία τους στα ύψη , εδώ  στην Βέροια  μετά το τριήμερο , οι περισσότεροι στέκονται προβληματισμένοι , επειδή  σήμερα εκτός όλων των άλλων είναι και η τελευταία  ημέρα του μήνα, ενός μήνα ιδιαίτερα δύσκολου καθώς εκπνέει και η παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Αναφέρομαι λοιπόν στην συμβολή του Δήμου Βέροιας  σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις :   Τι προγραμμάτισε  λοιπόν  Δήμος Βέροιας είτε ο ίδιος,  είτε η επιχείρηση πολιτισμού του Δ. Βέροιας για την εορταστική  περίοδο της αποκριάς  που πέρασε ανεπιστρεπτί;

Η απάντηση  στο παραπάνω ερώτημα : ΤΙΠΟΤΑ ή σχεδόν τίποτα  καθώς ελάχιστα πράγματα έγιναν αντιληπτά και δεν είχαν δυστυχώς κανένα αντίκτυπο στην ζωή της πόλης . Ποια ήταν η προσέγγιση της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας κε Ρίζο και ποια του Δήμου Βέροιας κε Βοργιαζίδη για το τριήμερο που μας πέρασε , εκτός αν  θέλατε να ενισχύσετε τις δράσεις των όμορων δήμων καθώς  όχι μόνο δεν μπορέσατε  να φέρετε κόσμο στην Βέροια αλλά δεν καταφέρατε  να κρατήσετε και τους ίδιους τους Βεροιώτες στον τόπο μας . Ευτυχώς τα πολιτιστικά σωματεία των κοινοτήτων του Δ. Βέροιας , χρωμάτισαν μουσικά και  γαστρονομικά την Καθαρή Δεύτερα στο Καλλικρατικό δήμο Βέροιας, στην πόλη της (δημοτική κοινότητα ) Βέροιας αντίθετα δεν κουνήθηκε φύλλο.

Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία , καθώς οι περιορισμοί του covid φέτος δεν υπήρχαν  , ενώ η διάθεση του κοινού να εκδράμει το τριήμερο δεν είχε προηγούμενο , όπως φάνηκε και από το ρεκόρ επισκέψεων στον γειτονικό Δήμο Νάουσας .Την τάση αυτή του κοινού,   δεν καταφέρατε κε Βοργιαζίδη και κε Ρίζο ,  ούτε στο ελάχιστο να την κεφαλαιοποιήσετε σε κέρδος για την Βέροια. 

Εύλογα θα απαντήσει κάποιος και θα πει ποιες εκδηλώσεις και ποιες αποκριάτικες δράσεις  ,αφού  δεν υπήρξαν ούτε τα στοιχειώδη, καθώς   το τριήμερο που πέρασε ούτε καν φωταγωγήθηκε   η πόλη .  Στα σκοτάδια κατέβηκε την οδό Μητροπόλεως ο σύλλογος Βλάχων  για το έθιμο των Καπεταναίων το βράδυ της Παρασκευής , ένα έθιμο το οποίο έχει την δική του βαθιά ιστορία στην Βέροια και  το οποίο με τον τρόπο αυτό απαξιώθηκε από τον Δήμο Βέροιας,  αντί να αγκαλιασθεί και να αξιοποιηθεί είτε από το Δήμο είτε από την δημοτική επιχείρηση.

Ανύπαρκτες δυστυχώς  οι δράσεις του Δήμου Βέροιας για την εορταστική περίοδο που μας πέρασε, ανύπαρκτη   αντίστοιχα  και η βοήθεια προς τους επαγγελματίες της Βέροιας   , οι οποίοι  αφέθηκαν μαζί με τα πολιτιστικά σωματεία να παλεύουν μόνοι τους για να κρατήσουν τον κόσμο στην πόλη .

Κλείνοντας , θα ήταν άδικο από πλευράς μου να μην αναφέρω ότι στο παρελθόν  έγιναν σοβαρές  προσπάθειες από την Δημοτική Αρχή, ώστε   η Βέροια να είναι παρούσα στα αποκριάτικα δρώμενα . Δυστυχώς τις προσπάθειες αυτές ο κος Βοργιαζίδης (Δήμαρχος ) και ο κος  Ρίζος (Πρόεδρος ΚΕΠΑ ) ακύρωσαν  εν τοις πράγμασι ,δίχως να προτείνουν το δικό τους πλάνο. Αρκούνται  μάλλον  στο να μην κάνουν τίποτα,  καθώς  πιθανώς να είναι θιασώτες της  «θεωρίας » , ότι όσοι  δεν κάνουν  τίποτα δεν κάνουν και  λάθη!

Όπως και να έχει για άλλη μια φορά απέδειξαν με την στάση τους   ότι είναι , όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά «ανύπαρκτοι».

 

Βέροια, 28.2.2023

Ο υποψ. Δήμαρχος Βέροιας

Θεόφιλος Κορωνάς 


Έχει διαβαστεί 4171 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 327 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)