Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024

  • EURO 2024: Ανοίγει η αυλαία στο Μόναχο
  • ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για το έγκλημα
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τα «δίνει όλα» στους επιχειρηματικούς ομίλους του τουρισμού
  • Έντονες διεργασίας με το βλέμμα στην ανασύσταση της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας
  • ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ EXIT POLLS
  • Σκέψεις για την αποχή στις ευρωεκλογές
EURO 2024: Ανοίγει η αυλαία στο Μόναχο1 ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για το έγκλημα2 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τα «δίνει όλα» στους επιχειρηματικούς ομίλους του τουρισμού3 Έντονες διεργασίας με το βλέμμα στην ανασύσταση της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας4 ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ EXIT POLLS5 Σκέψεις για την αποχή στις ευρωεκλογές6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ενας στους πέντε κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας στην ΕΕ!

Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως μίας υπερεθνικής ένωσης του μεγάλου κεφαλαίου, που το μόνο που έχει να προσφέρει στους λαούς της είναι φτώχεια και πόλεμοι, αποκαλύπτουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τα επίσημα στοιχεία αναφορικά με τη φτώχεια.Ενας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και ένας στους πέντε στην ΕΕ ζουν στο ... Περισσότερα

Αύριο ξεκινά η "ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ"

από Η Άλλη Άποψη
Αύριο ξεκινά η "ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ"

Με νέα ματιά, για νέα μάτια

14η χρονιά Εύηχη πόλη, 14η χρονιά που η Βέροια πλημμυρίζει μουσική και αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια τριήμερη γιορτή.


Με πολλή διάθεση και ενθουσιασμό, η ΚΕΠΑ παρουσιάζει ένα τριήμερο που φλερτάρει με τη νεολαία και δίνει ραντεβού στα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας.

Πλατείες και γωνιές γίνονται pop, rock και jazz, γεμίζουν με παραδοσιακές μουσικές, με ήχους της Μακεδονίας και των Βαλκανίων, της Κρήτης και του Αιγαίου.

Εδώ, οι διαφορετικοί ήχοι φτιάχνουν μια κοινή μουσική.
Εδώ, οι μικρές γιορτές φτιάχνουν ένα μεγάλο, ανοιχτό σε όλους, γλέντι.
Η Εύηχη πόλη μας γίνεται νέα, ζωντανεύει τους δρόμους της, ενώνει τους ανθρώπους της και καλωσορίζει το φθινόπωρο με ανοιχτές εκδηλώσεις που συνεχίζουν, υπενθυμίζουν και δημιουργούν εκ νέου την πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

Διοργάνωση: Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας
Με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας- Τμήμα Μουσικής επιστήμης & Τέχνης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Φωτογραφική Ομάδα ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ

_______________________________________

 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ.
Balkan Melody /Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής
“Πατινάδα”

 

Οι Balkan Melody δημιουργήθηκαν στην πόλη της Βέροιας από μια παρέα νέων παιδιών με πολλή όρεξη και αγάπη για την μουσική και τους ήχους της Μακεδονίας. Είναι ένα σχήμα χάλκινων παραδοσιακών οργάνων, με βάση τους παραδοσιακούς ρυθμούς που σκοπό έχει να συνεχίσει και να κάνει ακόμη περισσότερο γνωστή την μουσικής παράδοση της πατρίδας μας.
Από το ξεκίνημα τους έχουν συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, πάντα με τον ίδιο ενθουσιασμό, χτίζοντας έτσι την φήμη ενός σχήματος που μεταδίδει κέφι και διασκέδαση απλόχερα.

Συμμετέχουν
Κλαρίνο: Σαλαπασίδης Γιώργος
Τρομπέτα : Μπατσίλας Κωνσταντίνος
Σαξόφωνο: Ματζηρίδης Νικόλαος
Τρομπόνι: Θεοδωρίδης Αδριανός
Κάσσα : Κοντοκοτσάκος Κωνσταντίνος
Τύμπανο: Ράλλης Βασίλης

*με τη συμμετοχή χορευτών του Τμήματος Λαογραφίας της ΚΕΠΑ

Δρόμοι της πόλης – Αγορά
Είσοδος Ελεύθερη

________________________________________

 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:30 μ.μ.
ΒΙΟΛΩΝΕ/ Ορχήστρα τοξοτών εγχόρδων

 

Η «Ορχήστρα Βιολώνε» δημιουργήθηκε το 2018. Aποτελεί μια εικοσαμελή ορχήστρα τοξοτών εγχόρδων των φοιτητών της ειδίκευσης του βιολιού της κατεύθυνσης Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και αποτελεί μέλος του Εργαστηρίου Ποιητικής αυτού. Βασική επιδίωξη του μουσικού συνόλου αποτελεί η παρουσίαση ρεπερτορίου, ως επί το πλείστον, της ελληνικής μουσικής, των Βαλκανίων και της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου, μέσα από ένα δημιουργικό πρίσμα ενορχήστρωσης και εφαρμογής παλαιότερων αλλά και πιο σύγχρονων ερμηνευτικών τεχνικών των τοξοτών εγχόρδων.
Πρόκειται για μια εναλλακτική μουσική πρόταση σύμπραξης των τοξωτών εγχόρδων με στόχο την ανάπτυξη διαδραστικότητας και τη διαρκή εξερεύνηση διαύλων μουσικής επικοινωνίας μεταξύ τους με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Στην ορχήστρα συμμετέχουν οι φοιτητές και ο διδάσκων του βιολιού του Τμήματος: Ζαρίας Γιάννης (βιολί), Ανδρονίκου Παυλίνα (βιολί), Πούλιος Χρήστος (βιολί), Χρόνης Ευάγγελος (βιολί), Μυλωνά Ισμήνη-Χρυσούλα (βιολί), Παππάς Παναγιώτης (βιολί), Στεφόπουλος Δημήτριος (βιολί), Ιατροπούλου Βασιλική (βιολί), Παπαεμμανουήλ Άκης (βιολί), Πούπαλος Σταμάτιος (βιολί), Δεληβασίλης Νικόλαος (βιολί), Κυρβέη Μαρία (βιολί, τσέλο), Σούλτης Ιωάννης (βιολί), Χατζηγεωργίου Γιώργος (βιολί), Κατερίνα Μόκα (βιολί), Καραβίδας Εμμανουήλ (βιολί), Δανάς Χρήστος (βιολί), Συσκάκη Αθηνά (βιολί), Τσιατσούλης Γιώργος (κοντραμπάσο).
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Ζαρίας

* με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας /Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης/ Κατεύθυνση Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής

Βυζαντινό Μουσείο - Είσοδος Ελεύθερη

 

________________________________________

 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, 8:00μ.μ
ΜΠΛΕ

 

Το συγκρότημα των ΜΠΛΕ δεν χρειάζεται συστάσεις! Διαχρονικά τραγούδια, ιδιαίτερος ήχος, με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια να μας συνεπαίρνει με τη φωνή, την ερμηνεία της και τη δυναμική σκηνική της παρουσία σε κάθε συναυλία!
Με επτά albums και ένα διπλό best off στο ενεργητικό τους, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Αγαπημένα τραγούδια μεταξύ των οποίων τα “Φοβάμαι”, “Νιώθω Ενοχές”, “Πιάνω Φωτιά”, “Τον Ίδιο Τον Θεό”, “Δεν Θέλω”, “Μια Φορά κι Έναν Καιρό”, “Κόκκινο Φιλί”, “Εσύ Δεν Ζεις Πουθενά”... και πολλά ακόμη με έναν δυναμικό μα και συνάμα διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχετε συνηθίσει. Η μεγάλη τους επιτυχία «Σ’ αγάπησα κρυφά» που αφορά στον κρυφό έρωτα που αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει την σύγκρουση των συναισθημάτων, και την απελπισία του ανεκπλήρωτου) αλλά συνάμα και το τελευταίο τους single με τίτλο "Ούτε μαζί, ούτε μακριά" (ηχογραφήθηκε με την συμμετοχή του Georges Perin), σε μουσική και επιμέλεια παραγωγής του ιδρυτή των ΜΠΛΕ, Γιώργου Παπαποστόλου και σε στίχους, όπως πάντα, του Γιώργου Παρώδη (ένα τραγούδι που μιλάει για τον έρωτα, τη φιλία, την αγάπη και τις τόσο όμορφες αλλά συχνά υπερβολικά δύσκολες και περίπλοκες ανθρώπινες σχέσεις).

Πλατεία Εληάς - Είσοδος Ελεύθερη

 

____________________________________________

 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, 10:00μ.μ
ΓΙΩΡΓΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ

 

Δεξιοτέχνες στη λύρα και το λαούτο, ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, εδώ και χρόνια, συνεχίζουν να «γεμίζουν με μουσική» τον κάθε χώρο στην Κρήτη και όχι μόνο, καταθέτοντας με σεβασμό τις δικές τους μουσικές επιλογές, συνθέσεις και απόψεις.
Ένα καταξιωμένο στο είδος του «δίδυμο» με ένα μοναδικό ένστικτο που πηγάζει από μέσα τους και η κάθε τους εμφάνιση αποτελεί ένα δημιουργικό ταξίδι ήχων, λέξεων και συναισθημάτων που δεν είναι ποτέ ίδιο.
Οι μουσικές τους συνθέσεις ξεπερνούν τα σύνορα της κρητικής παράδοσης και οδηγούν σε δρόμους διαφορετικούς, εκεί όπου φυσά ανεμπόδιστα ο καθαρός ορεινός αέρας, ορμώμενοι από τη δημιουργικότητα, την εμπειρία, τη φαντασία αλλά και το πάθος.

Αυτή η δική τους οπτική πάνω στις μουσικές ρίζες της Κρήτης τους έχει αγγίξει τις καρδιές, τόσο των ανθρώπων στο νησί τους όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην επί σκηνής μυσταγωγία, τους συνοδεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Αλέκος Χατζάκης στο κοντραμπάσο
Μανόλης Στρατάκης στα κρουστά
Γιάννης Κοζυράκης στην κιθάρα
Γιώργος Σαλούστρος στα πνευστά
Πάνος Γεωργακόπουλος στα τύμπανα

Επιμέλεια ήχου: ο Μάνος Τσιριγωτάκης.

*με την υποστήριξη – συμμετοχή του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας

Παλιά Εβραϊκή Συνοικία (Μπαρμπούτα) - Είσοδος Ελεύθερη

 

___________________________________________

 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ.
FULL MOON CONCERT
Mediterranean Ensemble of Jazz

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια, τού γνωστού αρχιμουσικού και μαέστρου, Καθηγητή Συγκριτικής Μουσικολογίας Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, παρουσιάζουν το μουσικό
συμφωνικό σύνολο
«Mediterranean Ensemble of Jazz» σε σύμπραξη, με μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της Ελληνικής Rock n' Roll και Boogie jazz σκηνής: Little Peter and the bad news, σε ένα μουσικό ταξίδι αναμνήσεων με τίτλο: “‘Full moon concert”.
Ρεπερτοριακό σημείο αναφοράς αυτής της μεγαλειώδους συναυλίας, θα αποτελέσει η έντονη επιρροή της Αφροαμερικάνικης Jazz μέσω των Gospels, στην γενικότερη μουσική κουλτούρα της κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

Είκοσι μουσικοί – σολίστ με ειδικότητα στην ethnic jazz και δύο ερμηνεύτριες ως back vocals, θα συνοδεύσουν μία από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες της εγχώριας Rock n’ Roll σκηνής, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσική κρουαζιέρα με φόντο και καμβά τις Ευρωπαϊκές Έθνικ σχολές, αναδεικνύοντας τις επιρροές που άσκησε- ειδικότερα - η Νότια Ευρώπη, στην εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Χατζηαναστασίου
Soloist: Little Peter

Πλατεία Ωρολογίου - Είσοδος Ελεύθερη

 

________________________________________

 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ.
Η Μικρασία και το Αιγαίο της καρδιά μας

 

Ο συνθέτης, δεξιοτέχνης στο ούτι και δάσκαλος παραδοσιακής μουσικής Χρήστος Τσιαμούλης, συναντά την σπουδαία τραγουδίστρια Καίτη Κουλιά και οι μουσικές τους ξυπνουν μνήμες και παντρεύουν το χτες με το σήμερα.
Ο Χρήστος Τσιαμούλης, μέλος του συγκροτήματος «Δυνάμεις του Αιγαίου», έχει συνεργαστεί με γνωστούς συνθέτες της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, έχει εκδόσει 2 βιβλία και διδάσκει στο Ωδείο Αθήνων καθώς και στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Καίτη Κουλιά έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Μαρίζα Κωχ, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργο Νταλάρα, Νένα Βενετσάνου, Μανώλη Μητσιά κ.α.
Μαζί με τους φίλους και μουσικούς συνεργάτες τους, στήνουν μια μοναδική παράσταση, με επίκεντρο τις μουσικές παραδόσεις της Μικρασίας και του Αιγαίου.

 

Χρήστος Τσιαμούλης: ούτι, τραγούδι
Καίτη Κουλιά: τραγούδι
Στέφανος Δομπαράκης: κανονάκι
Νίκος Σκαφιδάς: βιολί
Νικόλας Αγγελόπουλος: λαούτο

Παλιά Εβραϊκή Συνοικία (Μπαρμπούτα) - Είσοδος Ελεύθερη

 

____________________________________________

 

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.
Ορχηστρικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

 

Το νεοσύστατο ορχηστρικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας δημιουργήθηκε το 2019 και λειτουργεί στο πλαίσιο των υποχρεωτικών μαθημάτων φοίτησης του ωδείου. Αποτελείται από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου επιπέδου κατωτέρας και άνω. Βασικός στόχος του συνόλου είναι η γνωριμία και επαφή των μαθητών με έργα κλασικής ορχηστρικής παιδείας, μέσα από τα οποία ενισχύεται σε προσωπικό, καθώς και ομαδικό επίπεδο, η εκτελεστική ικανότητα τους.

Το ρεπερτόριο καλύπτει ευρύ εποχικό φάσμα έργων όπως Μπαρόκ, κλασικό, ρομαντικό και σύγχρονο στυλ.
Θα παρουσιαστούν έργα των Vivaldi A., Mendelssohn F., Villoldo A.G., Rodriguez M., με σολίστ τους Μέλλιο Ορέστη (κλασική κιθάρα) και Σαρκατζή Χρήστο (κλασική κιθάρα).

Συμμετέχουν οι μαθητές
Βιολιά: Ιωακειμίδου Κλεόνη, Φώτη Σταματίνα, Ιωακειμίδου Αντωνία, Τασιόπουλος Γιάννης, Φαρμάκη Βικτωρία, Συροπούλου Σοφία, Ανανιάδης Χάρης Τσέλα: Χιονίδου Κασσιανή, Μανιώτη Κωνσταντίνα, Θεοδωρίδου Μαριλένα Φλάουτα: Σιδηρόπουλος Αποστόλης , Μαζίνη Μαριρένα Κλαρινέτα: Τσικερδάνου Αγγελική, Πατρίκα Ελισάβετ Τρομπέτες: Γιαννουλάκης Γιώργος, Ιωσιφίδης Αργύρης
Διδασκαλία, διεύθυνση ορχήστρας : Μοχάμετ Νάντια

Πλατεία Αγίων Αναργύρων - Είσοδος Ελεύθερη

 

____________________________________________

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ.
ARTGUITARISTAS

 

Η αγάπη των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας για την κιθάρα, τη μουσική και την τέχνη, η αναζήτηση του μαέστρου Πέτρου Ρίστα σε μουσικές που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας και το μπόλιασμα με ηχοχρώματα από άλλα μουσικά όργανα φλάουτο, κλαρινέτο, βιολί, τσέλο, μαντολίνο, δημιούργησε την ορχήστρα των ARTGUITARISTAS .
Έχουν πάρει μέρος σε συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, και από το 2013 και μετά έχουν συμμετάσχει σε συναντήσεις καθαριστικών ορχηστρών, φεστιβάλ και συναυλίες στον Βόλο, Κοζάνη, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά κ.α
Το καλοκαίρι του 2022 συμμετείχαν στο 28o φεστιβάλ κιθάρας της Ερμούπολης στην Σύρο δίνοντας μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο Απόλλων.

Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει έργα των As .Piazzolla, Ol Bensa N Rota R Aubry Μ. Χατζιδάκι Π. Ρίστα G. Bregovic και άλλων συνθετών.
Διευθυντής ορχήστρας: Πέτρος Ρίστας

Πλατεία Αγίων Αναργύρων - Είσοδος Ελεύθερη

 

____________________________________________

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ.
ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ

 

Κι αυτό το καλοκαίρι, η αγαπημένη μας Μαρίζα Ρίζου μας καλεί να βγούμε «Μαζί Της Στο Φως»* μετά το μακρύ σκοτεινό τούνελ, στο οποίο ζήσαμε αυτό το διάστημα.
Ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα, από το οποίο φυσικά δε θα λείπουν τραγούδια – σταθμοί, αλλά και καινούριες διασκευές.
Όπως πάντα, σκοπεύει να μας κατακτήσει με την αμεσότητα, το χιούμορ και τη θετική της αύρα, μαζί με την γνωστή παρέα της, αλλά και καινούρια μέλη, επιστρέφοντας δυναμικά και με άγριες διαθέσεις!
Η συνταγή για μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά!

Μαζί της: Άγγελος Αϊβάζης – κιθάρες/τζουράς/φωνή
Παναγιώτης Κωστόπουλος -Τύμπανα
Γιώργος Μουχτάρης – κοντραμπάσο / Synth Bass / Μελόντικα / Ρεκ,
Σπύρος Νίκας – σαξόφωνο / κλαρίνο,
Μάρκος Χαϊδεμένος – πιάνο/ Hammond / Rhoads /επιμέλεια ενορχηστρώσεων

Αγαπητός Καταξάκης & Ηλίας Καρούμπαλης: επιμέλεια ήχου
Φίλιππος Τρέπας: φωτισμοί

Πλατεία Ωρολογίου - Είσοδος Ελεύθερη

 

________________________________________

 

Παράλληλη εκδήλωση: Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας από την φωτογραφική ομάδα ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ , στην πλατεία Αγίων Αναργύρων

 


Έχει διαβαστεί 654 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 516 επισκέπτες και 1 μέλος.