Πέμπτη, 30 Ιούν, 2022

• Οικονομική ενίσχυση για τις πρώιμες ποικιλίες πυρηνόκαρπων, που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, διεκδικεί ο Τάσος Μπαρτζώκας!
  • Καινοτομεί η Π.Ε. Ημαθίας τοποθετώντας απινιδωτές στα κτίρια των υπηρεσιών της
  • ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟ
  • Καλωσορίζουμε τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Τόλκα στον όμορφο κόσμο των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ
  • Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας
  • Η Ρωσία απέσυρε τις δυνάμεις της από το «Νησί των Φιδιών»
Οικονομική ενίσχυση για τις πρώιμες ποικιλίες πυρηνόκαρπων, που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, διεκδικεί ο Τάσος Μπαρτζώκας!1 Καινοτομεί η Π.Ε. Ημαθίας τοποθετώντας απινιδωτές στα κτίρια των υπηρεσιών της2 ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟ3 Καλωσορίζουμε τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Τόλκα στον όμορφο κόσμο των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ4 Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας5 Η Ρωσία απέσυρε τις δυνάμεις της από το «Νησί των Φιδιών»6

Απάντηση στον εφησυχασμό

Με τις προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας να γίνονται όλο και πιο εφιαλτικές και τα καθημερινά στοιχεία να επιβεβαιώνουν ότι ο ιός κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος, από τη μία καταρρέει κάθε ισχυρισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να ανακοινώσει τη «λήξη» της πανδημίας πριν από δυο μήνες και από την άλλη επιβεβαιώνονται οι προειδοποιή... Περισσότερα

Δελτίο τύπου για την αναπαλαίωση του κτηρίου του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Δελτίο τύπου για την αναπαλαίωση του κτηρίου του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Από το Σύλλογο Βλάχων Βέροιας ανακοινώνεται πως υπογράφηκε Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ του κ. Δημητρίου Πίσκου, προέδρου του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, και των αρχιτεκτονικών γραφείων α) της κ. Αναστασίας Μιχ. Πάπαρη, Δρος Αρχιτέκτονος – Πολεοδόμου και β) του κ. Δημητρίου Αδ. Καπρίνη, Αρχιτέκτονος Μηχανικού, με σκοπό τη δημιουργία ενός ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΜΑΝΙΚΟΥ / ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στο υπό αποκατάσταση – επανάχρηση διατηρητέο κτήριο επί της οδού Δήμητρας στη Βέροια, δίπλα στο Σπίτι  του Συλλόγου.

Η κ. Αναστασία Πάπαρη αναλαμβάνει ως μελετήτρια και συντονίστρια του έργου την κατάρτιση του κτηριολογικού προγράμματος, την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής, μουσειολογικής και μουσειογραφικήςμελέτης, το συντονισμό των υπολοίπων μελετών (στατικά, μηχανολογικά κ. ά.), την έκδοση των απαιτούμενων αδειών, την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων, καθώς επίσης και τις διαδικασίες μεταφοράς του συντελεστή δόμησης.

Ο κ. Δημ. Καπρίνης συνεργάζεται με την κ. Πάπαρη στη διαδικασία κατάρτισης του κτηριολογικού προγράμματος, συνεισφέρει στην εκπόνηση των αρχιτεκτονικών κλπ. μελετών, στην εξεύρεση  χρηματοδοτήσεων και πόρων υλοποίησης του έργου. Κύριο αντικείμενό του είναι η υλοποίηση του έργου, που αποτελείται α) από την αποκατάσταση – επανάχρηση του διατηρητέου κτηρίου, β) τον ειδικό μουσειολογικό εξοπλισμό, γ) την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι δύο αρχιτέκτονες αναλαμβάνουν και την επίβλεψη του έργου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας αναλαμβάνει να συμβάλει στην άρτια στοιχειοθέτηση ενός σύγχρονου κτηριολογικού προγράμματος, στην εξεύρεση πρόσθετων πόρων, τόσο για την αποκατάσταση του κτηρίου, όσο και τον εξοπλισμό του μουσείου και στη δημιουργία, μαζί με άλλους φορείς της πόλης, μιας ΜΚΟ, ικανής να διεκδικεί ζητήματα, που απασχολούν το ευρύτερο Ιστορικό Κέντρο Βέροιας, όπως, π.χ. ο προσδιορισμός περιοχών – Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (Ζ.Υ.Σ.), η εκπόνηση έρευνας και μελέτης για την  αναβάθμιση και επανακατοίκηση των υπό ερήμωση γειτονιών του Ι.Κ. κ. ά.

Το νέο μουσείο φιλοδοξεί να καταστεί μοναδικός προορισμός του Αρμάνικου/Βλαχικού  Πολιτισμού στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο των Βαλκανίων, να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες μορφές των σύγχρονων τεχνολογιών, δημιουργώντας μια κυψέλη ενημέρωσης, έρευνας, γνώσης και διάδοσής του, αλλά και ένα σημείο αναφοράς για την μελέτη της ιστορίας της πόλης Βέροιας και των ανθρώπων της.

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Λιακάδα