Το ΕΜΠ αλλάζει τον εσωτερικό κανονισμό για να κάνει μπίζνες με το ΝΑΤΟ και το ΑΠΘ διοργανώνει συνέδριο για την πολεμική οικονομία, στην οποία μετέχει, απορροφώντας κονδύλια σε έρευνες για πολεμικούς σκοπούς. Αυτά είναι μερικά μόνο δείγματα της ολοένα και μεγαλύτερης πρόσδεσης της πανεπιστημιακής έρευνας στις ανάγκες της πολεμικής προετ... Περισσότερα
ΔΤ εκδηλώσεων Τετάρτης 17 και Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου σε Στέγη και Χώρο Τεχνών
από Η Άλλη Άποψη
Η Μπάμπουσκα, Χριστούγεννα με Ρυθμό,Gala Χορωδιών και μάγισσα Φρικαντέλα στη Στέγη και τον Χώρο Τεχνών
Ατζέντα εκδηλώσεων τηςΤετάρτης17 και της Πέμπτης 18 Δεκεμβρίουστο Φουαγιέ της Στέγης, στον Χώρο Τεχνών και στην σκηνή Οδυσσέας Γωνιάδης της Αντωνιάδειας Στέγης, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου προγράμματος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας:
Η Μπάμπουσκα, Χριστουγεννιάτικο παραμύθι μετά μουσικής!
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, 18.00
Φουαγιέ Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών
Ατμοσφαιρική χριστουγεννιάτικη ιστορία της Ξένιας Καλογεροπούλου,με πρωταγωνίστρια την Μπάμπουσκα,που αφηγούνται μεευαισθησία και τρυφερότηταοι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ:Λάζαρος Γιαννακόπουλος, Βασιλική Ζώκου, Αναστάσιος Καραγιάννης, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Όλγα Πάπιστα και Χρήστος Τζιώτας,υπό τη συνοδεία του βιολιού τηςΝάντιας Μωχάμετ.
Ποιος αφήνει την ασφάλεια του σπιτιού του για να κάνει κάτι τόσο τρελό, όσο το να τρέχει πίσω από ένα αστέρι; Όταν οι τρεις μάγοι-βασιλιάδες προσκαλούν την Μπάμπουσκα στο ταξίδι τους, εκείνη διστάζει. Η λαχτάρα της όμως να συναντήσει τον νεογέννητο βασιλιά είναι τόσο μεγάλη, που την ωθεί να τους ακολουθήσει και να αναζητήσει την περιπέτεια.
Είσοδος ελεύθερη.
Χριστούγεννα με Ρυθμό!
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, 19.00
Φουαγιέ Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των τμημάτων Ηλεκτρικής Κιθάρας, Ντραμς και του Pop-Rock Workshop τουΔημοτικού Ωδείου της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, Βέροιας. Οι μαθητές, υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση των Γρηγόρη Λαφάρα και Ασημίνας Ματζίρη, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια και σύγχρονες ενορχηστρώσεις, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία τους πάνω στη σκηνή. Τη συναυλία θα πλαισιώσει η εμφάνιση ενός μικρού σχήματος καθηγητών του ωδείου, ενώ η Φιλαρμονική της ΚΕΠΑ, υπό τη διεύθυνση του Βαλάντη Κυριακίδη, θα συμμετάσχει ως special guest, προσφέροντας μια ιδιαίτερη εορταστική νότα στο πρόγραμμα.