Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
  • Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ
Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα1 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου2 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν3 Αμερικανιές...4 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας5 Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας απαντά…

από Η Άλλη Άποψη
Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας απαντά…

Από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η Εύξεινος Λέσχη θέλοντας να ενημερώσει όλους τους φίλους και τα μέλη της,  τόσο στην Ημαθία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, ότι οι ποντιακοί σύλλογοι δεν στήριξαν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας, αλλά τρέχουν πρώτοι στα πανηγύρια και
βάζουν τους κυριακάτικους «ωχαδελφισμούς» πάνω από την Τιμή του Πόντου, σας παραθέτει παρακάτω τις δράσεις της λέσχης, μόνο τον τελευταίο μήνα, για να κρίνεται μόνοι σας. Πραγματοποιήσαμε τις παρακάτω εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία, χωρίς καμία οικονομική στήριξη από κανένα δημόσιο φορέα, με μοναδικό γνώμονα τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας και την πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού.
Ξεκινώντας στα τέλη Απριλίου πραγματοποιήσαμε μέχρι και σήμερα διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου μέσω του καναλιού της λέσχης στο διαδίκτυο με 15 εκπαιδευτικές περιόδους και με απίστευτα μεγάλη απήχηση παρακολούθησης των μαθημάτων από όλο τον κόσμο (Αυστραλία,Καναδά,Αμερική,Σερβία,Γερμανία,Φιλανδία,κλπ).Τα μαθήματα είναι ανηρτημένα στο κανάλι You Tube της λέσχης και μπορούν να τα παρακολουθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 μοιράσαμε έντυπο υλικό για τη γενοκτονία στα Λύκεια και στα Γυμνάσια της Βέροιας και συνεχίσαμε με το περίπτερο ενημέρωσης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία δημαρχείου την Τρίτη 19 Μαΐου 2020.
Την Δευτέρα 18,την Τετάρτη 20 και την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 σε συνεργασία με το Γ. Ν. Βέροιας και σύνθημα « δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε» πραγματοποιήσαμε αιμοδοσία στο κεντρικό ΚΑΠΗ του δήμου Βέροιας.
Την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 πραγματοποιήσαμε μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βεροίας και στις 10.30 π.μ. τελέσαμε επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Νίκου Καπετανίδη με κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας,με σύνεση και με τάξη στα υπό της πολιτείας καθοριζόμενα για τη δημόσια υγεία.
Την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 χρηματοδοτήσαμε εξ ολοκλήρου το γεύμα απόρων συμπολιτών μας, στο συσσίτιο που παρασκευάζει η Ιερά μητρόπολη μας.
Στο τέλος Απριλίου ενισχύσαμε με υλικά και εφόδια άπορες οικογένειες της Βέροιας, σε συνεργασία με μεγάλο Μάρκετ της πόλης.
Στα μέσα Μαΐου ανεβάσαμε στο διαδίκτυο την παράσταση «Η Οδύνη της Φρίκης» με θέμα τη Γενοκτονία.
Στις 17 Μαΐου 2020 ανεβάσαμε στο διαδίκτυο ένα δίλεπτο βίντεο με θέμα τη γενοκτονία, που ετοιμάσαμε μόνοι μας και ταξίδεψε σε εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο. Αυτό το μοναδικό για την ενημερωτική ευστοχία βίντεο έτυχε της απόλυτης αποδοχής παγκοσμίως και ήδη μεταφράζεται σε 3 γλώσσες για να ταξιδέψει ανά την υφήλιο.
Ο πρόεδρος της λέσχης όλο τον μήνα με δελτία τύπου και συνεντεύξεις σε τοπικά αλλά και πανελλαδικά ΜΜΕ και ΜΚΔ προώθησε τα αφορούντα στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Την Κυριακή 31 21.30 Μαΐου 2020 συνεχίζοντας θα πραγματοποιήσουμε διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Ο Γέρος του Πόντου», με σχετικό θέμα τη Γενοκτονία.
Όπως η Ε.Λ.Βέροιας έτσι και οι υπόλοιποι ποντιακοί σύλλογοι σε όλη την Ημαθία στήριξαν με πολλές εκδηλώσεις την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, γιατί για εμάς τους ανθρώπους των συλλόγων ο ΠΟΝΤΟΣ είναι ιδέα που την υπηρετούμε, σεβόμενοι την ιστορία, το αίμα και τον ιδρώτα των προγόνων μας.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας και να μας συγχωρείτε που κάποια πράγματα που κάνουμε για να στηρίξουμε συνανθρώπους μας αναγκασθήκαμε να τα βγάλουμε στη δημοσιότητα. Ίσως τώρα αυτοί που δεν μας παρακολουθούν στις δραστηριότητες μας, ακόμα και οι πιο κακόπιστοι, να σιωπήσουν ή και να ανακαλέσουν τα αστόχως λεχθέντα, γιατί ο Ημαθιώτικος λαός τώρα ξέρει. Όλοι μαζί δίνουμε την υπόσχεση ότι δεν ξεχνούμε την ημέρα μνήμης».

Έχει διαβαστεί 254 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 288 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)