Τρίτη, 18 Μάι, 2021

  • Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση
  • Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…
  • ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του
  • Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας
  • Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών
  • Δ. Κουτσούμπας: Οι κοινωνικές διακρίσεις δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας
Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση1 Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…2 ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του3 Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας4 Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών5 Δ. Κουτσούμπας: Οι κοινωνικές διακρίσεις δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΒΟΜΒΕΣ «ΛΥΜΑΤΩΝ»: Νέο όπλο μαζικής τιμωρίας του Παλαιστινιακού λαού!

Η βαρβαρότητα των ισραηλινών δυνάμεων που εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες εναντίον του λαού της Παλαιστίνης δεν εξαντλείται στις ρουκέτες και τις αεροπορικές επιδρομές κατά των αμάχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Al Jazeera» οι ισραηλινές δυνάμεις εκτοξεύουν μια υγρή χημική ένωση, που μοιάζει με λύματα, καθώς η έντονη μυρωδιά περιγράφετα... Περισσότερα

Η Νoμισματική Συλλογή της Alpha Bank στην Αντωνιάδειο Στέγη!

από Η Άλλη Άποψη
Η Νoμισματική Συλλογή της Alpha Bank στην Αντωνιάδειο Στέγη!

Περιοδική Φωτογραφική Έκθεση
"Το Ελληνικό χαρτονόμισμα – Ιστορικές μαρτυρίες
Το νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο"

Εγκαίνια : Τετάρτη 10/4 , 7.00μ.μ.( διάλεξη - εγκαίνια)

Μετά την εξαιρετική επιτυχία και τη μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε από μαθητές και εκπαιδευτικούς όμορων σχολείων του κάμπου της Περιφέρειας της Ημαθίας, η Περιοδική Φωτογραφική Έκθεση που λειτούργησε όλο το προηγούμενο διάστημα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, με τίτλο «Το Ελληνικό χαρτονόμισμα – Ιστορικές μαρτυρίες, Το νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο», μεταφέρεται στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων, - και όχι μόνο, της πόλης Βέροιας να την επισκεφθούν και να ξεναγηθούν.
Η Έκθεση αποτελεί τελικό προϊόν της συνεργασίας του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με τη μεγάλη Νομισματική Συλλογή της ALPHA BANK, και της αμέριστης υποστήριξης και καθοδήγησης της επιμελήτριας της Συλλογής, κας Δήμητρας Τσαγκάρη καθώς και της υπεύθυνης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Συλλογής, κας Ματίνας Δημοπούλου.
Αφορμή της ενασχόλησης μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου υπήρξε ο δανεισμός και η χρήση της Μουσειοσκευής της Συλλογής με τίτλο «Νόμος, Νομίζω, Νόμισμα». Η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού αυτού πακέτου σε συνάρτηση με το πλούσιο έντυπο υλικό με το οποίο , συνεχώς, τροφοδοτούσε η κα Τσαγκάρη, αποτέλεσαν τα εργαλεία επαφής και γνωριμίας των μαθητών με το Αρχαίο Νόμισμα, τις πρώτες προσπάθειες του ανθρώπου να ανταλλάξει προϊόντα, τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας στη Νομισματική Ιστορία, την εξάπλωση και την παγκοσμιοποιημένη δύναμη του Αρχαίου Ελληνικού Νομίσματος. Αποτέλεσαν τα εργαλεία γνωριμίας και αξιοποίησης τόσο των Αρχαίων Νομισμάτων όσο και των Ελληνικών Χαρτονομισμάτων ως ιστορικές πηγές και μαρτυρίες (αποικισμός, εμπόριο, οικονομικές κρίσεις, χρεωκοπία, πόλεμος, πληθωρισμός …), καλλιεργώντας δεξιότητες αναζήτησης και διερεύνησης αιτιών, κριτικής σκέψης καθώς και επεξεργασίας δεδομένων, ανάλυσης συγκυριών κ.λ.π.
Με έγκυρο, πλούσιο εκπαιδευτικό και ιστορικό υλικό, με βοήθεια και υποστήριξη από τη Νομισματική Συλλογή της ALPHA BANK και προσωπικά της επιμελήτριάς της, κας Τσαγκάρη, με πρόσθετες συνεργασίες του Σχολείου με καταξιωμένα πρόσωπα της Μουσειακής Εκπαίδευσης (κα Μάρθα Ιωαννίδου …) και επίσημους επιστημονικούς φορείς (Α.Π.Θ. – Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης), με την παρότρυνση και εποπτεία της Διεύθυνσης του Σχολείου και την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας υλοποίησαν ένα φιλόδοξο σχέδιο: Τη δημιουργία Έκθεσης, ακολουθώντας επαγγελματικές διαδικασίες και παιδαγωγικές πρακτικές Μουσείου.
Έτσι, ανέλαβαν ρόλους: Διευθυντή Μουσείου, Επιμελητών, Υπεύθυνων Σχεδιασμού και Στησίματος της Έκθεσης, Υπεύθυνων επιλογής εκθεμάτων και κειμένων, Δημιουργίας διαφημιστικού-προωθητικού υλικού (αφίσα, πρόσκληση, δελτία τύπου, κατάλογος,…), Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Υλικού και Δραστηριοτήτων.
Στην επιτυχία του εγχειρήματος συνέβαλε και το γεγονός ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί συνέλεξαν πλήθος εικόνων, παραστάσεων και εμπειριών μέσα από τις πολλές επισκέψεις και ξεναγήσεις τους τόσο σε μουσειακούς χώρους της χώρας μας και της περιοχής μας που διαθέτουν νομισματικές συλλογές (Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και Βέροιας, Μουσείο Γ. Μελίκη, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης …) καθώς και σημαντικών ευρωπαϊκών χώρων (ιστορικού-νομισματικού ενδιαφέροντος) όπως το Νομισματικό Μουσείο της Μαδρίτης στην Ισπανία, της Κρακοβίας στην Πολωνία, το αρχαιότερο ορυχείο μεταλλευμάτων, σπηλαίου και μουσείου της Κρεμνίτσας στη Σλοβακία , και της Σεγκόβια στην Ισπανία … στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο.
Η σύλληψη και το στήσιμο αυτής της Μουσειακής Έκθεσης, που ξεφεύγει κατά πολύ από τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις ενός σχολείου, πρόσφερε στα παιδιά πολλαπλά οφέλη: δυνατότητα έρευνας, ανακάλυψης και διερευνητικής μάθησης, συνεργασίας σε ομάδες, καταγραφής, επιλογής και απόρριψης, κατασκευής εικαστικών αντικειμένων και αντιγράφων, ταξινόμησης, Γεωμετρίας και Μαθηματικών (μετρήσεις διαστάσεων, χώρων, κατανομής …), ανάπτυξης χωροταξικής νοημοσύνης, δημιουργικής γραφής, εφαρμοσμένης μουσειακής πρακτικής και κυρίως της σπουδαιότητας του Πολιτισμού.
Η Έκθεση ενδιαφέρει , φυσικά τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αλλά και το ευρύ κοινό με σχετικές αναζητήσεις και ενδιαφέροντα.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-
Τίτλος : Το Ελληνικό χαρτονόμισμα – Ιστορικές μαρτυρίες
Το νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο
Διάρκεια Έκθεσης: 10-17 Απριλίου 2019
Χώρος: Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Διοργάνωση: Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, 
Σε συνεργασία με: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας
3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας
Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

Υποστήριξη: Νομισματική Συλλογή ALPHA BANK

Καθημερινές 45/λεπτες ξεναγήσεις σχολείων (έναρξη: 9 π.μ, 10π.μ, 11π.μ, 12μ.)
Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή και θα δέχεται καθημερινά το ευρύ (και μη εκπαιδευτικό) κοινό καθημερινά από τις 18:30 έως τις 20:30, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου13/4 και της Κυριακής 14/4/2019.
Την Έκθεση θα συμπληρώσουν Παράλληλες Εκδηλώσεις (Επιμορφωτικό Σεμινάριο, Διάλεξη για το ευρύ-και μη εκπαιδευτικό κοινό)για τις οποίες, λεπτομέρειες, - Ομιλητές, Θέματα, Πρόγραμμα, θα πληροφορηθείτε με επόμενο Δελτίο Τύπου.
Οι δράσεις εντάσσονται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ που υλοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας με τίτλους : «Money Matters» και «Together We Can Do So Much».

Έχει διαβαστεί 223 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 164 επισκέπτες και 0 μέλη.