Κυριακή, 14 Αύγ, 2022

  • Ετσι εξηγείται
  • Ουκρανία: Δύο οίκοι αξιολόγησης κηρύσσουν το Κίεβο σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας
  • Και πάλι για την "Τάφρο 66"
  • ΚΟΥΒΑ: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
  • Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ουκρανία από S&P και Fitch
  • Το υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το FBI κατέσχεσε «άκρως απόρρητα» έγγραφα από το σπίτι του Ντ. Τραμπ
Ετσι εξηγείται1 Ουκρανία: Δύο οίκοι αξιολόγησης κηρύσσουν το Κίεβο σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας2 Και πάλι για την "Τάφρο 66"3 ΚΟΥΒΑ: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις4 Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ουκρανία από S&P και Fitch5 Το υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το FBI κατέσχεσε «άκρως απόρρητα» έγγραφα από το σπίτι του Ντ. Τραμπ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οχι τυχαία η αποσιώπηση...

Το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών στέκεται- οχι τυχαία- μόνο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και όχι στις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις παρακολουθήσεις των κεντρικών του γραφείων από το 2016 (!) ούτε φυσικά στο θεσμικό πλαίσιο Ε.Ε και της χώρας μας. Να θυμίσουμε απλά ότι διαχρονικά οι αγωνιστές του λαϊκού κιν... Περισσότερα

Ειρήνη Βαρδάκη, συγγραφέας: «Το βιβλίο στην Ελλάδα, είναι ορφανό από κράτος»

από Η Άλλη Άποψη
Ειρήνη Βαρδάκη, συγγραφέας: «Το βιβλίο στην Ελλάδα, είναι ορφανό από κράτος»

Τηλεφωνική συνέντευξη με τη συγγραφέα (συνολικά μέχρι τώρα 6 βιβλίων και ετοιμάζει ένα ψυχολογικό θρίλερ) Ειρήνη Βαρδάκη είχε στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ) ο Αλέκος Χατζηκώστας την Παρασκευή 1/7

Αναφερόμενη στη στροφή της στη Λογοτεχνία τόνισε: «Η Λογοτεχνία ήταν μέσα από παιδί. Από πολύ μικρή ηλικία ήξερα ότι θα γίνω συγγραφέας. Πολλά πράγματα, πολλές δουλειές μπορώ ν’ αλλάξω, το κομμάτι όμως της γραφής δεν θα το αλλάξω ποτέ.»

Στη ερώτηση γιατί διάλεξε το συγκεκριμένος είδος Λογοτεχνίας, τη στιγμή μάλιστα που ορισμένοι το χαρακτηρίζουν και ως «παραλογοτεχνία» υπογράμμισε: «  Έχει πολύ άδικα κατηγορηθεί η αστυνομική Λογοτεχνία ως παραλογοτεχνία. Στον κόσμο που έχει τέτοιες απόψεις να του θυμίσουμε ότι έχουν γραφτεί αριστουργήματα πάνω στο αστυνομικό είδος. Προσωπικά ανήκω στο ψυχολογικό είδος. Μ’ αρέσει γιατί είναι βαθιά ανθρωποκεντρικό , γιατί μελετά το ανθρώπινο μυαλό, τις πιο σκοτεινές πλευρές του , είναι πολύ ανατρεπτικό , έχει φοβερές εκπλήξεις, κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη από τη αρχή μέχρι το τέλος και του δίνει πτυχές και πλευρές να εξερευνήσει . Έρχεται αντιμέτωπος με πλευρές του εαυτού του που ίσως να μην θέλει να πολυψάξει. Είναι ένα πολυδιάστατο είδος. Συνδυάζει και το κοινωνικό μυθιστόρημα , έχει μία εσωτερικότητα, έχει μία άλλη γοητεία.»

Απαντώντας τη ανταπόκριση του κοινού στο είδος αυτό, απάντησε: «Ο κόσμος αγαπά και το αστυνομικό και το ψυχολογικό . Στην Ελλάδα στο ψυχολογικό δεν έχουμε πολλούς εκπροσώπους, στο αστυνομικό έχουμε αρκετούς, ωστόσο ο αναγνώστης παραμένει λίγο επιφυλακτικός με τους έλληνες εκπροσώπους τους είδους, είναι πιο ανοικτός με μία πρόταση που θα έλθει απ’ έξω. Εύχομαι αυτό ν’ αλλάξει άλλωστε αλλάζουμε και εμείς οι ίδιοι σαν συγγραφείς, έχουμε πιο σύγχρονες, ποιο καινοτόμες θεματολογίες . Πιστεύουμε τον κόσμο ν ακολουθήσει. Η Ελλάδα πάντα έδινε σπουδαίες πένες. Είναι η ώρα να καταλάβουν ότι οι καλές πένες δεν έπαψαν να υπάρχουν.»

Στην ερώτηση για την πορεία του βιβλίου στη Ελλάδα υποστήριξε: «Το βιβλίο πήγαινε καλύτερα τα τελευταία 3-4 χρόνια. Φέτος είναι μία πολύ κακή χρονιά. Η Άνοιξη – μιλώντας με βιβλιοπώλες- ήταν μία νεκρή περίοδος. Ο κόσμος είναι μουδιασμένος με τις εξελίξεις. Οι προβλέψεις για το 2023 είναι ακόμη πιο δυσοίωνες σε όλα τα επίπεδα και εύχομαι ν’ αλλάξει κάτι.»

Απαντώντας στο πώς μπορούσε να βοηθήσει το κράτος τόνισε: « Έχει πάρα πολλούς τρόπους, επιλέγει όμως να μην χρησιμοποιήσει κανέναν . Το βιβλίο στην Ελλάδα,  είναι ορφανό από κράτος.   Δεν προσπάθησαν ποτέ να προωθήσουν τη δουλειά μας στο εξωτερικό , ακόμη και αν συμβούν κάποιες ενέργειες είναι βαθιά εσωστρεφείς , κλεισμένα σε συγκεκριμένα λόμπυ. Δεν έχει απελευθερωθεί το βιβλίο στη Ελλάδα. Υπάρχει μία βαθειά, νοσηρή εσωστρέφεια και δεν είναι μόνο το κράτος εδώ αλλά και οι ίδιοι οι συγγραφείς που το καλλιεργούν. Ενώ έξω γίνεται ένας «χαμός» ο κόσμος μεταφράζει και η Ελλάδα παραμένει το παιδί που δεν καλέστηκε στο πάρτι.»

Τέλος σε ερώτηση για τα δικά της διαβάσματα τόνισε: «Εκτός από ψυχολογικό θρίλερ, προσπαθώ να διαβάσω τα πάντα. Κυρίως Λογοτεχνία, βιβλία που ακούστηκαν για τη γραφή τους. Δεν μ’ ενδιαφέρει τόσο η πλοκή ενός βιβλίου όσο η καλή γραφή. Πιο λυρικές, πιο ιδιαίτερες   και βιβλία έξω από τα συνηθισμένα. Εγώ τις περίεργες θεματολογίες και τις πολύ δυνατές γραφές»

Η ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τον κλασσικό χορό και τον αθλητισμό. Εργάζεται στο χώρο της υγείας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την εγκληματολογία.

Εργογραφία:

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ εκδόσεις Bell (κυκλοφόρησε το 2017)
ΤΟ Ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ εκδόσεις Βell
ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ εκδόσεις Bell
ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ εκδόσεις Bell

Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ (ΜΙΝΩΑΣ)

ΖΩΝΗ 5 (ΜΙΝΩΑΣ) κυκλοφόρησε το 2022

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ: 

Έχει διαβαστεί 1118 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-5 μποφόρ

Κυριακή, 14 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 21 ως 31 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 202 επισκέπτες και 0 μέλη.