Τρίτη, 18 Μάι, 2021

  • Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση
  • Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…
  • ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του
  • Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας
  • Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών
  • Δ. Κουτσούμπας: Οι κοινωνικές διακρίσεις δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας
Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση1 Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…2 ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του3 Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας4 Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών5 Δ. Κουτσούμπας: Οι κοινωνικές διακρίσεις δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΒΟΜΒΕΣ «ΛΥΜΑΤΩΝ»: Νέο όπλο μαζικής τιμωρίας του Παλαιστινιακού λαού!

Η βαρβαρότητα των ισραηλινών δυνάμεων που εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες εναντίον του λαού της Παλαιστίνης δεν εξαντλείται στις ρουκέτες και τις αεροπορικές επιδρομές κατά των αμάχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Al Jazeera» οι ισραηλινές δυνάμεις εκτοξεύουν μια υγρή χημική ένωση, που μοιάζει με λύματα, καθώς η έντονη μυρωδιά περιγράφετα... Περισσότερα

Ενιαίο εισιτήριο εισόδου για το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών και τα αρχαιολογικά μουσεία της Βέροιας και εκπαιδευτικές δράσεις

από Η Άλλη Άποψη
Ενιαίο εισιτήριο εισόδου για το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών και τα αρχαιολογικά μουσεία της Βέροιας και εκπαιδευτικές δράσεις

Σε δελτίο Τύπου της IZ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 11ης Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αναφέρονται τα εξής:

Οι επισκέπτες πολιτιστικών προορισμών της Ημαθίας έχουν πλέον τη δυνατότητα  να προμηθεύονται ενιαία εισιτήρια εισόδου για το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας και το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας στην τιμή των 8 ευρώ. Η κίνηση αυτή ενισχύει τη δικτύωση των τριών μουσείων και στοχεύει στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού της Βέροιας, δεδομένου ότι δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους επισκέπτες του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων να επισκεφθούν, χωρίς επιπλέον κόστος και να επισκεφθούν τα δύο σημαντικά από άποψη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μουσεία της Βέροιας.

Η κίνηση αυτή είχε δρομολογηθεί ήδη από το 2011 με τη μέριμνα και τη σύμπραξη της ΙΖ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και υποστηρίχθηκε τόσο από τις δημοτικές αρχές όσο και από την κοινωνία της Βέροιας, προκειμένου να υλοποιηθεί.

Οι κάτοχοι του ενιαίου εισιτηρίου εισόδου έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα τρία μουσεία όσες φορές το επιθυμούν μέσα σε μια εβδομάδα από την έκδοση του εισιτηρίου, πράγμα που τους δίνει τη δυνατότητα να παραμείνουν περισσότερο στη Βέροια, να προγραμματίσουν τις επισκέψεις τους  χωρίς να περιορίζονται από τα ωράρια λειτουργίας του κάθε μουσείου και να χρησιμοποιήσουν το ενιαίο εισιτήριο ως μια ευκαιρία για να γνωρίσουν την ίδια την πόλη.

Για τους μαθητές των σχολείων, η είσοδος παραμένει ελεύθερη και ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται σε καθένα από τα τρία αυτά μουσεία στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, εξακολουθεί σταθερά και συστηματικά  να υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασιλικοί Παίδες» για σχολικές τάξεις  του δημοτικού σχολείου, ενώ ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις για διάφορες ηλικιακές ομάδες προγραμματίζονται κάθε χρόνο με την ευκαιρία εορτασμών όπως είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Η ανταπόκριση των σχολείων στις δράσεις είναι θερμή, καθώς η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα των τελευταίων τριών χρόνων ξεπερνά τις 9000 μαθητικές επισκέψεις, από τις οποίες οι 3500 είναι μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Τα προγράμματα προσαρμόζονται κατά περίπτωση στο γνωστικό και μαθησιακό υπόβαθρο των συμμετεχόντων, με ιδιαίτερο παράδειγμα τη φετινή συνεργασία του Μουσείου με το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ".  Αν και μεγάλο ποσοστό των ενήλικων επισκεπτών του Μουσείου, σε γκρουπ και ανεξάρτητοι, είναι αλλοδαποί,  έρευνες κοινού που έχουν γίνει και στοιχεία της επισκεψιμότητας του Μουσείου υποδεικνύουν πως οι σχολικές επισκέψεις για διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος είναι από σχολεία της Ελλάδας. Επομένως, τα σχολεία του εξωτερικού παραμένουν ομάδα – στόχος μόνο για τις ανεξάρτητες επισκέψεις, μια και τα στοιχεία υποδεικνύουν πως μάλλον δεν έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν χρονικά στο πρόγραμμα της εκδρομής τους κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Αλλά και το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, ανταποκρινόμενο στις ιδιαιτερότητες του δικού του σχολικού κοινού, που έχει περισσότερο την ανάγκη για συχνή εναλλαγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων – πράγμα που δίνει τη δυνατότητα για πολλαπλές επισκέψεις των σχολικών τάξεων μέσα στην ίδια χρονιά – έχει διοργανώσει και υλοποιήσει δώδεκα διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα στα τελευταία τρία χρόνια. Η θεματολογία των προγραμμάτων αυτών άλλοτε σχετίζεται με τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου και άλλοτε με πανελλήνιες επικοινωνιακές δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης δε παύουν να δίνουν την αφορμή για νέες δράσεις κάθε χρόνο. Με το σκεπτικό αυτό των πολλαπλών εναλλαγών, το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας κατάφερε μέσα στα τρία τελευταία χρόνια να προσελκύσει τη συμμετοχή 6000 μαθητικών επισκέψεων στα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Την τρέχουσα περίοδο, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα προγράμματα «Στου χρόνου τα γυρίσματα, γιορτές πανηγυρίσματα. Από τη βυζαντινή πρωτοχρονιά της 1ης Σεπτεμβρίου και το Δωδεκάορτο των Χριστουγέννων στη Λαμπρή και το Πάσχα του  δεκαπενταύγουστου», «Παναγία μου» και «Βέροια: μιλώ για την ιστορία της πόλης μου μέσα από τα εκθέματα του ΒΜΒ, τις εκκλησιές και τα αρχοντικά της», ενώ στα μέσα του φθινοπώρου αναμένεται να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα δράσεων με περισσότερες ακόμη ευκαιρίες για μάθηση και ψυχαγωγία, για μικρούς και μεγάλους.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας σύντομα θα έχει τη χαρά να ανακοινώσει συστηματικές εκπαιδευτικές δράσεις. Μέχρι τότε, τα παιδιά των σχολείων της Βέροιας έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, σε συγκεκριμένες ημέρες της σχολικής χρονιάς,  σε ενδιαφέρουσες δράσεις όπως "Από τις πρώτες συλλογές ως το σημερινό Μουσείο»,  "Αρχαιολόγος για μια μέρα", "Κι ήμουνα κι εγώ εκεί κι είχα παπούτσια από χαρτί..."

Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα): 23310 92347

www.aigai.gr

IZ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων: 23810 24356

Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας: 23310 24972

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: 23310 25847

 

 

 

 

Έχει διαβαστεί 400 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 171 επισκέπτες και 0 μέλη.