Παρασκευή, 19 Αύγ, 2022

  • Μια σπίθα αρκεί
  • Ο Μηταράκης ανακοίνωσε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο...
  • Το Μουσικό Κινητό Περίπτερο ΚΕΠΑ συνεχίζει το ταξίδι του:Την Δεύτερα 22/8 και ώρα 9μ.μ. κάνει στάση στην πλατεία Πλατάνων, με τους ΜΕΤatropia ensemble
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΚΕ: Κλιμάκωση της βαρβαρότητας και της άγριας καταστολής σε βάρος προσφύγων
  • Παραδοσιακή Μουσική Βραδιά του Πολιτιστικού Φιλαθλητικού Ομίλου Ράχης
  • SUPER LEAGUE: Ξεκινά σήμερα το πρωτάθλημα της σεζόν 2022/23
Μια σπίθα αρκεί1 Ο Μηταράκης ανακοίνωσε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο...2 Το Μουσικό Κινητό Περίπτερο ΚΕΠΑ συνεχίζει το ταξίδι του:Την Δεύτερα 22/8 και ώρα 9μ.μ. κάνει στάση στην πλατεία Πλατάνων, με τους ΜΕΤatropia ensemble3 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΚΕ: Κλιμάκωση της βαρβαρότητας και της άγριας καταστολής σε βάρος προσφύγων4 Παραδοσιακή Μουσική Βραδιά του Πολιτιστικού Φιλαθλητικού Ομίλου Ράχης5 SUPER LEAGUE: Ξεκινά σήμερα το πρωτάθλημα της σεζόν 2022/236

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τζάμπα ... μάγκες

Τζάμπα ... μάγκες

Για λίγα παραπάνω λεπτά δημοσιότητας, στον βωμό της αυτοπροβολής, ο πρόεδρος του ΣΕΗ κυκλοφόρησε χτες μέσω του λογαριασμού του στο Facebook την ψευδή «είδηση» ότι «έφυγε» από τη ζωή ο μεγάλος βιρτουόζος του κλαρίνου Γιώργος Μάγκας. Ακριτα, χωρίς καν να μπει στον κόπο να διασταυρώσει την «παραπληροφόρηση με ψευδείς ειδήσεις», όπως ο ίδι... Περισσότερα

Γιάννης Καμπούρης : «Με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, δεν θα γίνει Λαογραφικό Μουσείο στη Βέροια»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Γιάννης Καμπούρης : «Με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, δεν θα γίνει Λαογραφικό Μουσείο στη Βέροια»

Φιλοξενούμενος της εκπομπής «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ», που μεταδόθηκε στις 26/2  από το Ράδιο Αιχμή με παρουσιαστές τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη, υπήρξε ο Γιάννης Καμπούρης, πρώην διευθυντής της ΚΕΠΑ, ο οποίος με την επιστολική του παρέμβαση βρέθηκε τελευταία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε τοπικό επίπεδο, πάνω στο ζήτημα που έχει προκύψει, σχετικά με την πρόθεση του Δήμου Βέροιας να παραχωρήσει το αρχοντικό Σαράφογλου στο ιστορικό σωματείο του Λυκείου Ελληνίδων.

«Θα γίνει, ναι ή όχι, το Λαογραφικό Μουσείο στη Βέροια;», αναρωτήθηκε εν πρώτοις ο Γιάννης Καμπούρης, πριν ξεκινήσει η κουβέντα μαζί του. «Με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, δεν θα γίνει Λαογραφικό Μουσείο στη Βέροια. Εκτίμησή μου είναι και ας κριθεί στην πορεία του χρόνου. Ένα μουσείο έχει προδιαγραφές και με τις προδιαγραφές που θέτει η πολιτεία, δεν μπορεί κάποιος σύλλογος να το κάνει αυτό. Διότι αυτό είναι και μοναδικό κτίσμα, χαρακτηρισμένο μουσείο και υπάρχει σχετική έκδοση απόφασης από το υπουργείο Πολιτισμού. Οπότε, πώς αξιολογήθηκε η απόφαση και με ποιά κριτήρια πάρθηκε η απόφαση αυτή;», προσέθεσε.

Ο ίδιος, μάλιστα, δεν παύει να επισημαίνει πως «ποιός έχει την ευθύνη, που το κτίριο ρημάζει; Ο Δήμος, που δεν φρόντισε να αποκαταστήσει τις ζημιές. Θεωρώ, λοιπόν, πως γίνεται μια μεταφορά ευθυνών, τη στιγμή που αυτά είναι θέματα πολιτικών αποφάσεων και εγώ είμαι ένα εισηγητικό όργανο. Γίνεται η μεταφορά της ευθύνης σε πρόσωπα, που δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα. Αυτές οι αποφάσεις θα έπρεπε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, δεν γίνεται να συζητηθούν εκ των υστέρων. Έπρεπε να υπάρχει τεκμηριωμένη απόφαση».

Όσο για το αν πρέπει η πόλη της Βέροιας να έχει Λαογραφικό Μουσείο, ο Γιάννης Καμπούρης είναι σαφής : «Εκτίμησή μου και το πιστεύω ακράδαντα είναι ότι η πόλη της Βέροιας πρέπει να έχει Λαογραφικό Μουσείο. Μόνο ο Δήμος Βέροιας μπορεί να συστήσει Λαογραφικό Μουσείο και κανένας άλλος. Όσες φορές έλεγα να γίνει Λαογραφικό Μουσείο, όλοι συμφωνούσαν μαζί μου, όμως στην πράξη ποτέ! Άρα πρέπει να γίνει Λαογραφικό Μουσείο στη Βέροια, το οποίο θα εκπροσωπεί τις προσπάθειες όλων. Δεν γίνεται μία πόλη να έχει μικρά Μουσεία με μικρή εμβέλεια. Το Αρχοντικό Σαράφογλου πρέπει να είναι Μουσείο. Όσο περνάει από το χέρι μου, εγώ δεν θα το αφήσω».

 Η κουβέντα μας με το Γιάννη Καμπούρη περνά και σ' ένα άλλο ζήτημα, που επανέρχεται και πάλι στην επικαιρότητα, αναφορικά με τη λειτουργία του Βλαχογιάννειου Μουσείου. Που σύμφωνα με δήλωση της πρώην υπουργού Πολιτισμού, δεν είναι Μουσείο. Πλην όμως αυτό αξιοποίησε χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

«Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί ως πόλη, να είμαστε σε ενέργειες και συμβατοί με τον κόσμο. Αυτό θα πρέπει να είναι έγκυρο, σοβαρό και που θα προσελκύει τον κόσμο. Το Βλαχογιάννειο δεν είναι Μουσείο και κακώς ενεπλάκη η εκκλησία, στο να δοθεί το κτίριο και να μπει η ιδιωτική συλλογή. Ποιός αναλαμβάνει να κάνει την ξενάγηση σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων, που το επισκέπτονται; Το λέω αυτό, γιατί πραγματικά αφήνεται η εκπαίδευση στα χέρια ανθρώπων, που δεν έχουν επιστημονική κατάρτιση.

Έχει πρόβλημα το Βλαχογιάννειο Μουσείο. Πρέπει αυτό να το δούνε η Α/θμια και η Β/θμια Εκπαίδευση, στην προσπάθεια τα παιδιά να βλέπουν μια αντικειμενική ξενάγηση, για το λόγο ότι υπάρχει στρέβλωση των πραγμάτων. Να υπάρχει εκεί άνθρωπος, που να έχει το τεκμήριο της επιστημονικής γνώσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο ερώτημα για το πως βλέπει το μέλλον, ο Γιάννης Καμπούρης είχε να πει : «Αυτό που με θλίβει είναι ότι το υπουργείο Εσωτερικών και κυρίως η ΚΕΔΕ αγνοούν το ρόλο και τη συνεισφορά των κοινωφελών επιχειρήσεων στην τοπική ζωή. Εμείς, ως παλιά φρουρά, φεύγουμε, δεν έχει επόμενη μέρα. Και αυτό το αγνοεί η ΚΕΔΕ. Τι θέλουν, να κλείσουν οι κοινωφελείς επιχειρήσεις; Θεωρώ, λοιπόν, πως, αν δεν λυθεί αυτό το θέμα, τα πράγματα δεν προοιωνίζονται καλά. Ακόμα, λέγεται ότι όσοι αποχωρήσουν θα γίνουν προσλήψεις. Όμως προσλήψεις που θα είναι σαν τις παλιές. Συνεπώς, πώς μπορούν να επικαλούνται προβλήματα οι άνθρωποι αυτοί, τα οποία όμως δημιουργούν οι ίδιοι;»

Έχει διαβαστεί 265 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 33 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 23 ως 38 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-4 μποφόρ

Σάββατο, 20 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 34 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 442 επισκέπτες και 0 μέλη.