Κυριακή, 07 Αύγ, 2022

  • ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ: Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ
  • Περί δημοσιογραφίας…
  • Παραδοσιακή μουσική βραδιά στη Ραχιά
  • Ποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις υποκλοπές;
  • Μοναδικό ρεκόρ...
  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ: Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ1 Περί δημοσιογραφίας…2 Παραδοσιακή μουσική βραδιά στη Ραχιά3 Ποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις υποκλοπές;4 Μοναδικό ρεκόρ...5 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας!

Η τελευταία επίθεση που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων στην Γάζα μεταξύ των άλλων και μικρών παιδιών, καθώς και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων αμάχων, δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης, που συνεχίζεται με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η χώρα μας με το Ισραήλ έχει "στρατηγική σχέση" ας μην ξεχ... Περισσότερα

Καρναβάλι Νάουσας 2015: Ημερομηνίες και το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

από Η Άλλη Άποψη

Τσικνοπέμπτη, 12 Φεβρουαρίου

Εμπορικό Κέντρο, ώρα 12:00: «..και όσο αντέξουμε», επτά (7) σημεία γλεντιού στο κέντρο της πόλης (Οδός Ζαφειράκη στο ύψος του «Σούρα Σούπα και Καφέ», Οδός Θεοφίλου στο ύψος του παντοπωλείου «Μπαμίχα», Οδός Παναγούλη στο ύψος του βιβλιοπωλείου «Μαρνέρη», Οδός Χρ. Λαναρά στο ύψος του παντοπωλείου «The Deli», Οδός  Κων/νίδη στο  ύψος του καταστήματος  «Happy feet», Οδός Δημαρχίας στο ύψος του τσιπουράδικου «Πατσίκας» και οδός Ζαφειράκη στο ύψος του καφέ «Φίλιον» ) όπου θα γίνει το παραδοσιακό «τσίκνισμα» με τη συνεργασία του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και τα καταστήματα πώλησης κρέατος, πουλερικών, και τα αρτοποιεία της Νάουσας.

Πλατεία Καρατάσου, ώρα 18:30: Παιδική αποκριάτικη γιορτή «Σε ξέρουμε στη φάτσα, για τραγούδα να σ’ ακόσουσουμε». Διοργάνωση: ArtVille

Πλατεία Καρατάσου, ώρα 19:30: Επίσημη έναρξη εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2015». Έναρξη με την Φιλαρμονική, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την επιμέλεια του Γιώργου Ορδουλίδη, βράβευση του καλύτερου σκίτσου στο διαγωνισμό για τον «νονό της Αποκριάς», αποκριάτικο ελληνικό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς. Συμμετέχουν οι Λαογραφικοί Σύλλογοι Νάουσας: «Λύκειο Ελληνίδων», «Πυρσός», «Σύλλογος Βλάχων», Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αράπιτσα», «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων», «Άρκτος» Αρκοχωρίου, «Άγιος Χριστόφορος» Πολυπλατάνου, Σύλλογος από τα Ανθέμια.

Παράλληλες δράσεις στην πόλη

Διασταύρωση Νάουσας-Κοπανού, ώρα 12:00: Μεγάλο «τσίκνισμα» με ψητά και κρασί. (Διοργάνωση: Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με το «Τυποποιητήριο – Πρατήριο Κρεάτων Ανδρέας Κωσταβάρας»)

Σπίτι Λυκείου Ελληνίδων, ώρα 17:00: Παραδοσιακό γλέντι με την οικογένεια Ψαθά και πατινάδα στο κέντρο της πόλης (Οδός Π. Μελά 8)

Ταβέρνα «4 Εποχές», ώρα 22:00: Μουσική βραδιά με την μπάντα χάλκινων «Prima Vista Balkan Quintet»

Ταβέρνα «Η Πέστροφα», ώρα ώρα 22:00: Παραδοσιακή βραδιά με τον Τρύφων Παζαρέντση και τα χάλκινα της Γουμένισσας

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου

Παράλληλες δράσεις στην πόλη

Ταβέρνα «Η Πέστροφα», ώρα 17:00: Απογευματινό πάρτι του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Ταβέρνα «4 Εποχές», ώρα 22:00: Μουσική βραδιά με θρακιώτικη μουσική από το συγκρότημα «Οδρύσσες» και την Κατερίνα Δούκα

Ταβέρνα «Η Πέστροφα», ώρα 22:00: Παραδοσιακή βραδιά και γλέντι του Συλλόγου υπαλλήλων ΟΤΕ Ν. Ημαθίας

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου

Παράλληλες δράσεις στην πόλη

Ταβέρνα «4 Εποχές», ώρα 22:00: Μουσική βραδιά με το γλέντι του Συλλόγου Βλάχων Νάουσας και το συγκρότημα του Φώτη Καραβιώτη

Ταβέρνα «Η Πέστροφα», ώρα 22:00: Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Άγιο Βαλεντίνο

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 

ΕΘΙΜΟ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ «ΜΠΟΥΛΕΣ»

Παραδοσιακό κτήριο Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», πρώην σησαμοτριβείο «Μάκη», περιοχή «Μπατάνια», ώρα 09:00:Το Ντύσιμο του Γενίτσαρου και το μάζεμα του μπουλουκιού.

Δημαρχείο, ώρα 11:00: Το προσκύνημα. Τα μπουλούκια παίρνουν την άδεια από το Δήμαρχο – Καθορισμένη διαδρομή των μπουλουκιών στην πόλη.

Πλατεία Αλωνίων, ώρα 17:00: Το βγάλσιμο του πρόσωπου, χορός με τη συμμετοχή όλου του κόσμου.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου

Παράλληλες δράσεις στην πόλη

4ο Δηµοτικό Σχολείο Νάουσας, ώρα 11:00: Παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι με τη συμμετοχή του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες» 

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου

Παράλληλες δράσεις στην πόλη

Λαϊκή Αγορά, ώρα 19:30: Η καθιερωμένη πατινάδα από παρέα της Έλσας.

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου

Παράλληλες δράσεις στην πόλη

Ταβέρνα «Η Πέστροφα», ώρα 17:00: Απογευματινό πάρτι του 6ου & 10ου Δημοτικών Σχολείων με τα «Ανεμοσκορπίσματα»

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων, ώρα 17:00: Απογευματινό αποκριάτικο γλέντι γυναικών

Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ώρα 21:00: Μουσική συναυλία με τους αδελφούς Τσαχουρίδη. Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς (Διοργάνωση: Ταβέρνα «4 Εποχές») 

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου

ώρα 19:30: «Σαϊβάνο Βέστα», αποκριάτικο άρμα από τον Σύλλογο «Φίλοι του Καρναβαλιού» και γλέντι στους δρόμους της πόλης

ώρα 22:00: «Η πόλη μασκαρεύεται!!!» Απογευματινά και βραδινά  μασκέ πάρτι στα καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες της πόλης 

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου

Παράλληλες δράσεις στην πόλη

Αίθουσα Λέσχης Αξιωματικών Νάουσας, ώρα 18:30: Αποκριάτικο παιδικό πάρτι με ζογκλέρ, κλόουν και ανιματέρ από το CircusTaradadan. 

Ταβέρνα «4 Εποχές», ώρα 22:00: Κρητικό γλέντι με την Ομάδα Νέων Πετροκεφάλου Ηρακλείου και το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη.

Ταβέρνα «Η Πέστροφα», ώρα 22:00: Αποκριάτικο γλέντι του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας με τον Τρύφων Παζαρέντση

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

«Μια πόλη μια γιορτή»: Ολοήμερο ξέφρενο γλέντι στο εμπορικό κέντρο, στα κέντρα διασκέδασης με μουσικές μπάντες, χάλκινα συγκροτήματα, λαϊκές ορχήστρες με ξινόμαυρο κρασί Νάουσας και τοπικούς μεζέδες. 

Παράλληλες δράσεις στην πόλη

ώρα 14:00: Αποκριάτικο γλέντι από τον Σύλλογο «Φίλοι του Καρναβαλιού»

Ταβέρνα «4 Εποχές», ώρα 22:00: Παραδοσιακό γλέντι με την μπάντα χάλκινων «Prima Vista Balkan Quintet» και μέλη του συλλόγου «Πυρσός»

Ταβέρνα «Η Πέστροφα», ώρα 22:00: Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου «Γλυκιά Ισορροπία» με τη συμμετοχή του σχήματος «Χοροβάτες»

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου  

ΕΘΙΜΟ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ «ΜΠΟΥΛΕΣ»

Παραδοσιακό κτήριο Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», πρώην σησαμοτριβείο «Μάκη», περιοχή «Μπατάνια», ώρα 09:00:Το Ντύσιμο του Γενίτσαρου και το μάζεμα του μπουλουκιού.

Δημαρχείο, ώρα 11:00: Το προσκύνημα. Τα μπουλούκια παίρνουν την άδεια από τον Δήμαρχο – Καθορισμένη διαδρομή των μπουλουκιών στην πόλη.

Πλατεία Αλωνίων, ώρα 17:00: Το βγάλσιμο του πρόσωπου, χορός με τη συμμετοχή όλου του κόσμου.

Οδός Ζαφειράκη, ώρα 13:30, «Μεγάλη Πατινάδα». Συμμετέχουν πολιτιστικοί και λαογραφικοί σύλλογοι της Νάουσας, Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, θεατρικές και σατιρικές ομάδες και ο Σύλλογος «Φίλοι του Καρναβαλιού». Διαδρομή: Οδός Ζαφειράκη-Θεοφίλου-Πλατεία Καρατάσου. Μετά το πέρας της διαδρομής οι σύλλογοι καταλήγουν σε πέντε στέκια γλεντιού (Δημαρχείο, Δημοτικό Θέατρο, Πλατεία Ειρήνης, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο).

Παράλληλες δράσεις στην πόλη

Πλατεία Καρατάσου: 30 τόνοι κρασί στο σιντριβάνι της Πλατείας Καρατάσου (Διοργάνωση: «Vaeni Νάουσα» )

5ο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 12:30: Παραδοσιακό ποντιακό γλέντι από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Ταβέρνα «4 Εποχές», ώρα 22:00: Παραδοσιακό γλέντι με μουσική απ’ όλη την Ελλάδα με το συγκρότημα «Μπρατίμια»

Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου  

Το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες» στην πόλη χωρίς τον πρόσωπο.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – «ΚΟΥΛΟΥΜΑ»

Δημοτική Ενότητα Ανθεμίων, περιοχή «Ρουντίνα» Επισκοπής, ώρα 10:00: «Κούλουμα» με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Δημοτική Ενότητα Ειρηνούπολης, περιοχή «Ροδίνα» Αγγελοχωρίου, ώρα 10:00: «Κούλουμα» με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Πλατεία Καρατάσου, ώρα 11:00: Γιορτή της Φασολάδας με Σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί. Διοργάνωση: Σύλλογος «Φίλοι του Καρναβαλιού».

Τοπική Κοινότητα Γιαννακοχωρίου, ώρα 11:00: «Κούλουμα». Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννακοχωρίου.

Τοπική Κοινότητα Στενημάχου, ώρα 11:00: «Κούλουμα». Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημάχου.

Παράλληλες δράσεις στην πόλη

Πλατεία Καρατάσου: 30 τόνοι κρασί στο σιντριβάνι της Πλατείας Καρατάσου (Διοργάνωση: «Vaeni Νάουσα» )

Ταβέρνα «4 Εποχές», ώρα 14:00: Μεσημεριανό γλέντι με τη μπάντα των αδελφών Ράλλη.

Κτήριο «Μούγγρη», περιοχή «Πουλιάνα», ώρα 11:00: Παραδοσιακό γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αριστοτέλης».

Κυριακή της Ορθοδοξίας 1 Μαρτίου  

Περιοχή «Σπηλαίου», ώρα 11:00: Πατινάδα και χοροί με τη συμμετοχή όλων των μπουλουκιών «Γενίτσαροι και Μπούλες». Προσφέρονται ξινόμαυρο κρασί, ναουσαίικες πίτες και σιροπιαστά γλυκά. 

Παράλληλες εκδηλώσεις:

-  Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, Πολυχώρος Πολιτισμού Βέτλανς, ώρα 18:00: Παρουσίαση του εκπαιδευτικού φακέλου «Καρναβαλικές  Μεταμορφώσεις: Κατασκευάζοντας έναν Πρόσωπο», του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης.

-  Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, Σπίτι Λυκείου Ελληνίδων, ώρα 21:00: «Ένα τραγούδι απ’ τα παλιά», με την παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων, με κιθάρες, τραγούδια παραδοσιακά και καντάδες στα σοκάκια της παλιάς Νάουσας. (Οδός Π. Μελά 8)

-  12-23 Φεβρουαρίου: Εικαστική έκθεση: Αποτύπωση δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες» σε ξύλο. Εστιατόριο «Σούρα Σούπα & Καφές».

-  12-23 Φεβρουαρίου: Έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Παπαδοπούλου για το δρώμενο με τίτλο «Μύηση». Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «ΕΡΙΑ»

-  12-23 Φεβρουαρίου: Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Σκούπερ «Όγκος και Ανάγλυφο». Χώρος Τέχνης Ναϊάς.

-  Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, πλακόστρωτο Δημοτικού Πάρκου, ώρα 12:00: «GREEK CIOFF YOUTH MOVEMENT», Παραδοσιακά επαγγέλματα και παιχνίδια από τη Νάουσα και την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Έχει διαβαστεί 526 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 09 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 257 επισκέπτες και 0 μέλη.