Τρίτη, 16 Αύγ, 2022

  • Διήμερο ποντιακό γλέντι στην Αλεξάνδρεια
  • Χρυσό μετάλλιο για τον Μ. Τεντόγλου
  • Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Παρέμβαση Παυλόπουλου με σαφή μηνύματα για τις ευθύνες Μητσοτάκη
  • Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Η παράσταση Catch (19)22 στον Αύλειο χώρο Βασιλικών Τάφων, στην Βεργίνα
  • Νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης 08/08 έως 14/08/2022
Διήμερο ποντιακό γλέντι στην Αλεξάνδρεια1 Χρυσό μετάλλιο για τον Μ. Τεντόγλου2 Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Παρέμβαση Παυλόπουλου με σαφή μηνύματα για τις ευθύνες Μητσοτάκη3 Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς4 Η παράσταση Catch (19)22 στον Αύλειο χώρο Βασιλικών Τάφων, στην Βεργίνα5 Νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης 08/08 έως 14/08/20226

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και τα εγκαίνια;

Και τα εγκαίνια;

Σε σχετικό ρεπορτάζ διαβάζουμε:"Ανήμερα της Παναγίας η Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ.Μίνα Γκάγκα επισκεύθηκε το Νοσοκομείο Βέροιας, αντάλλαξε ευχές με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με ασθενείς και συνοδούς στο Τμήμα Επειγόντων , στη Χειρουργική Κλινική, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στη ΜΕΘ.Ο διοικητής του Νοσοκο... Περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ: Το έργο, οι άνθρωποι, οι δυσκολίες, ο απολογισμός, η προοπτική

από Η Άλλη Άποψη
ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ: Το έργο, οι άνθρωποι, οι δυσκολίες, ο απολογισμός, η προοπτική

Πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, η προγραμματισμένη Ημερίδα του ΚΗΦ. Η Ημερίδα σημείωση μεγάλη οργανωτική και επιστημονική επιτυχία.

Η κυρία Ολυμπία Πητσιάβα, Ειδική Παιδαγωγός και Διευθύντρια της Δομής  που ανέπτυξε το θέμα «Απολογισμός έργου και δράσεων του ΚΗΦ», μας έδωσε το ιστορικό, τη στοχοθεσία του ΚΗΦ και το προφίλ της ομάδας στόχου της Δομής. Περιέγραψε αναλυτικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη σημασία της δουλειάς που γίνεται από τα εργαστήρια. Απέδειξε με αριθμούς την επιτυχία της επιχειρούμενης επέκτασης των παρεχόμενων υπηρεσιών και ανέδειξε την ποιοτική αναβάθμισής τους. Επισήμανε ως πολύ σημαντικό παράγοντα στην επίτευξη των στόχων, την αύξηση των μελών του επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού της Δομής, που συνοδεύεται και από τις καλές πρακτικές και νεωτερικές μεθόδους που αυτό χρησιμοποιεί.

Η κυρία Μαρία Σκουρού, Ψυχολόγος,  που ανέπτυξε το θέμα ««Ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών του ΚΗΦ: προκλήσεις, επιδιώξεις, αποτελέσματα», παρουσίασε σε όλο το εύρος της την πιο σημαντική δουλειά που γίνεται στο ΚΗΦ: την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών. Όλες οι ακολουθούμενες διαδικασίες για την προσαρμογή και την παντοειδή υποστήριξη των ωφελούμενων, όπως οι ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, τακτικές και έκτακτες, παρουσιάστηκαν με ενδελέχεια. Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία των ατομικών πλάνων για κάθε παιδί και ο διαχωρισμός και η προσαρμογή του προγράμματος κατά ηλικιακές ομάδες. Για την περίπτωση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης  επισημάνθηκε η καίριας σημασίας συνεργασία με το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος.

Ο κύριος Μιλτιάδης Μελιόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός, που ανέπτυξε το θέμα «Κοινωνική εργασία με δυσλειτουργικές οικογένειες και παροχή υπηρεσιών», περιέγραψε τις διαδικασίες ένταξης και απένταξης παιδιών. Έκανε σαφή την προέλευση των περιστατικών και κατέταξε τις οικογένειες των ωφελούμενων παιδιών με κριτήριο τη διάθεση συνεργασίας. Ανέλυσε τις έννοιες της ψυχικής ανθεκτικότητας και της ευαλωτότητας, ιδιότητες των ωφελούμενων παιδιών και γονέων, που επιχειρούμε να ενισχύσουμε και να μειώσουμε αντίστοιχα. Επισήμανε την αξία των ιδιαίτερων τομέων του Προγράμματος, μεταξύ των οποίων προέχει αυτός της παροχής υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής.

Η κυρία Ευφροσύνη Κιατικίδου, Ειδική Παιδαγωγός, που ανέπτυξε το θέμα «Το αυθόρμητο θέατρο ως αρωγός στη θεραπεία τραύματος», αφού όρισε εννοιολογικά το τραύμα, τόνισε τις συνέπειές του για το παιδί, που το ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή του. Η άμβλυνση των συνεπειών από το τραύμα και η χρήση πρακτικών που βοηθούν στο ξεπέρασμα των επιπτώσεων που αυτό έχει ακόμα και στο σώμα των  θυμάτων, αποτελεί καίριο στόχο της δουλειάς του ΚΗΦ. Ο στόχος αυτός υπηρετείται σε μεγάλο βαθμό από την εφαρμογή του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου στο πρόγραμμά του. Αναλύθηκε με ποιόν τρόπο αυτό εφαρμόζεται, κατά στάδια και στο σύνολό του.

Η κυρία Μαρία Ρότσικα, Ειδική Παιδαγωγός, που ανέπτυξε το θέμα «Το παιχνίδι ως θεραπευτικό μέσο»,  αναφέρθηκε στη σημασία του παιχνιδιού για την ανάπτυξη του παιδιού, αλλά ακόμη και ως μέσου ψυχοθεραπείας. Το παιχνίδι με διάφορες μορφές, έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα του ΚΗΦ. Εφαρμόζονται ιδιαίτερα το αισθητηριακό και το συμβολικό παιχνίδι, καθώς και το παιχνίδι ρόλων. Τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών, με τη βοήθεια του παιχνιδιού, μετριούνται συστηματικά και εκτιμάται ότι είναι πολύ σημαντικά για την εξέλιξη των ωφελούμενων παιδιών.

 Ο κύριος Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος τη Πρωτοβουλίας για το Παιδί, που ανέπτυξε το θέμα «Η στοχοθεσία του ΚΗΦ: ένα στοίχημα που μπαίνει κάθε μέρα» , τόνισε τη σημασία του ΚΗΦ ως εναλλακτικής μορφής Δομή παιδικής προστασίας. Αναφέρθηκε στους τρόπους εισαγωγής των παιδιών, στην έμφαση που δίνεται στα ατομικά πλάνα, στις διαδικασίες ελέγχου και αξιολόγησης της πορείας των παιδιών, στη σχέση ζωής που αναπτύσσεται με αυτά και απάντησε στο ερώτημα «τι είναι μία ιστορία επιτυχίας» για το ΚΗΦ και τους ανθρώπους του.

Το ΔΣ της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της επιτυχούς Ημερίδας και ιδιαίτερα:

1.Τον κύριο Λάζαρο Μπίντση, Μουσικοδιδάσκαλο του ΚΗΦ, που σήκωσε όλο το βάρος του τεχνικού μέρους, τον Δ. Διευθυντή κ. Βαλάντη Καραγιάννη και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας κ. Κοσμά Παπαχρήστου, για τις άοκνες προσπάθειές τους.

2.Τον Διευθυντή της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας “Smiyl” (Βαλαωρίτου 20, Θεσσαλονίκη), κύριο Σπύρο Κουζέλη και τις τρεις κυρίες που εργάστηκαν για τη μετάφραση.

3. Το Internet Café X-net του κ. Γεωργίου Δούλου, επί της οδού Κοντογιωργάκη, για τις διευκολύνσεις που παρείχε.

4. Τους εργαζόμενους του ΚΗΦ για την προσήλωση και την αφοσίωσή τους στο έργο και τους εθελοντές του, που τόσα χρόνια προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους εθελοντές του play back θεάτρου, που υποστηρίζουν με ποικίλους τρόπους τις προσπάθειες των παιδιών.

5. Τον μεγάλο υποστηρικτή της Δομής κ. Γεράσιμο Καλλιγά.

6. Όλους τους Δωρητές της Δομής και ιδιαίτερα τον Μεγάλο Ευεργέτη της, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ιδιαίτερη επισήμανση

Όσοι ενδιαφέρονται να δουν το περιεχόμενο της Ημερίδας μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.propaidi.org.


Έχει διαβαστεί 1123 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 17 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 ως 33 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 18 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 ως 36 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 558 επισκέπτες και 0 μέλη.