Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!
  • Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες
  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!1 Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια2 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες3 Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα4 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα5 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ: Δημήτρης Ταχματζίδης: Η οικονομική πολιτική στο χώρο του θεάτρου. Η περίπτωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ: Δημήτρης Ταχματζίδης: Η οικονομική πολιτική στο χώρο του θεάτρου. Η περίπτωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Λεπτομέρειες έκδοσης

Εκδότης: Εκδόσεις Ατέχνως
Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2020
Συγγραφείς:  Δημήτρης Ταχματζίδης
Αριθμός σελίδων: 84
Διαστάσεις: 21x14
Εκτύπωση: Εξώφυλλο Έγχρωμο – Σώμα βιβλίου ασπρόμαυρό  
ISBN: 978-618-85121-2-2
Τιμή 9 ευρώ (συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ)

Διάθεση – Διανομή:
Κεντρική διάθεση: Τσιγαρίδας ΑΕ - 210.2717521

Επίσης:

Αθήνα: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΡ' ΗΜΙΝ - Ε.ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ Χαριλάου Τρικούπη 11 Α (Χονδρική – Λιανική)
Καλκαβούρα Μάρθα, ΔΕΡΒΕΝΙΩΝ 58 - Εξάρχεια, 2103006395, 6976813533
Θεσσαλονίκη: Ακυβέρνητες Πολιτείες - Αλ. Σβώλου 28 - 2310 273207
Κεντρική διάθεση για την Κύπρο: Βιβλιοπωλείο Περιδιάβαση  (Τηλ:24 645646, 99545635)

Μπορείτε να το παραγγείλετε και να το παραλάβετε στο χώρο που θα μας υποδείξετε. Παραγγελίες είτε
με email EkdoseisAtexnos@gmail.com
μέσω του site ekdoseis-atexnos.gr  
τηλεφωνικά
???? 6979795057

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο πολιτιστικός οργανισμός καλείται να φέρει εις πέρας την αποστολή του αφενός προωθώντας την πολιτιστική κληρονομιά, αφετέρου λειτουργώντας κάτω από τους όρους των σύγχρονων οικονομικών δεδομένων και των αγορών. Επειδή οι πολιτιστικές δραστηριότητες έχουν και οικονομικά συμφραζόμενα ο πολιτιστικός διαχειριστής αναλαμβάνει το επιπρόσθετο έργο της μελέτης και ανάλυσης των νόμων της προσφοράς και της ζήτησης, οι οποίοι ισχύουν και στην περίπτωση των πολιτιστικών αγαθών.

Στην παρούσα εργασία μελετώνται παράμετροι που καθορίζουν την θεατρική παραγωγή και συγκεκριμένα την θεατρική παράσταση ως πολιτιστικό προϊόν. Η μελέτη αυτή σε δύο κύρια μέρη. Στο πρώτο εξετάζονται οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης στον τομέα των πολιτιστικών αγαθών. Παράλληλα καταγράφεται μία πολύ σύντομη βιβλιογραφική επισκόπηση στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης της θεατρικής παραγωγής. Στο δεύτερο μέρος μελετώνται και αναλύονται τα στατιστικά στοιχεία της θεατρικής παραγωγής στην Ελλάδα από το 2000 έως και το 2015 έτσι ώστε να ανιχνευθεί η ελαστικότητα της θεατρικής παράστασης ως πολιτιστικό προϊόν.

Σκοπός αυτής της ανάλυσης είναι η διερεύνηση κατά το δυνατόν εκείνων των παραγόντων που ρυθμίζουν την θεατρική παραγωγή επηρεάζοντάς την. Αυτού του είδους η διερεύνηση θα οδηγήσει στην κατάρτιση ενός στατιστικού μοντέλου που περιγράφει εκείνες τις τάσεις που θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να βοηθήσουν τον πολιτιστικό διαχειριστή να καταρτίσει την πολιτιστική του στρατηγική στον χώρο της θεατρικής παραγωγής.

Η παρούσα μελέτη κλείνει με μία συζήτηση βασισμένη στα συμπεράσματα που προκύπτουν από την στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων.

 

Βιογραφικό Δημήτρη Ταχματζίδη

 Ο Δημήτρης Ταχματζίδης γεννήθηκε στη Βέροια το 1973.

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είναι διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στον κλάδο της Γνωστικής - Αναπτυξιακής ψυχολογίας με ειδίκευση στους μηχανισμούς εκτελεστικού ελέγχου, επίγνωσης και γνωστικής ανάπτυξης των παιδιών ηλικίας 9 - 15 ετών. Είναι κάτοχος ενός μεταπτυχιακού τίτλου «Σπουδές στην Εκπαίδευση» με ειδίκευση στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και λατινικών στην ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είναι, επίσης, κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» με ειδίκευση στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής των θεατρικών οργανισμών. Τέλος, έχει μεταπτυχιακού τύπου ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Kings College του Λονδίνου ενώ παράλληλα διαθέτει τον τίτλο QTS (Qualified Teacher Status) από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2017 σπουδάζει στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ύστερα από επιτυχία του στις κατατακτήριες εξετάσεις του τμήματος.

Έχει παρουσιάσει πλήθος εισηγήσεων σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα ποικίλης επιστημονικής θεματολογίας σε περιοδικά με κριτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ παράλληλα έχει συγγράψει εκπαιδευτικό υλικό για τις ανάγκες της ανοιχτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τους μηχανισμούς πρόσληψης και ανάπτυξης της γνώσης των παιδιών μέσα από τυπικές και άτυπες διαδικασίες μάθησης. Από το 2000 έως σήμερα έχει εργαστεί σε διάφορες δομές εκπαίδευσης ενηλίκων (Κ.Ε.Θ.Ι., Γ.Σ.Ε.Ε., Ν.Ε.Λ.Ε. Κ.Ε.Κ. κλπ) σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα.

Είναι υποδιευθυντής στο 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας ενώ παράλληλα εργάζεται στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως ακαδημαϊκός υπότροφος στα μαθήματα της Πολιτικής Ψυχολογίας και της Ηθικής Ανάπτυξης του παιδιού.

Τέλος με την ιδιότητα του Συνεργαζόμενου Επιστημονικού Προσωπικού και του Ακαδημαϊκού Συμβούλου συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εκπαιδευτική Ψυχολογία» στα γνωστικά αντικείμενα «Μαθησιακές Δυσκολίες και Γραμματισμός», «Σχολικό Πλαίσιο και Ταυτότητες Φύλου», «Γνωστική, Κοινωνική και Συναισθηματική Ανάπτυξη του Παιδιού» και «Γλωσσική Ανάπτυξη και Γραμματισμός».


Έχει διαβαστεί 51088 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 286 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)