Τετάρτη, 28 Ιούλ, 2021

  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΘ
  • Αγιασμός για την ανέγερση του νέου «σπιτιού» των «Παιδιών της Άνοιξης» στην Πατρίδα
  • Απανωτές γκάφες
  • Θανάση Γικόνογλου: Να μην αδικηθούν όσοι πραγματικά υπέστησαν ολική καταστροφή στις καλλιέργειές τους
  • ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΘ1 Αγιασμός για την ανέγερση του νέου «σπιτιού» των «Παιδιών της Άνοιξης» στην Πατρίδα2 Απανωτές γκάφες3 Θανάση Γικόνογλου: Να μην αδικηθούν όσοι πραγματικά υπέστησαν ολική καταστροφή στις καλλιέργειές τους4 ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία5 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιασφαλιστικός κρίκος

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει άλλον ένα κρίκο στη μακριά αλυσίδα των ανατροπών στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, των περικοπών σε συντάξεις και παροχές, της σταδιακής απόσυρσης του κράτους και της εργοδοσίας από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στου... Περισσότερα

Να ενισχυθούν άμεσα οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι

από Η Άλλη Άποψη
Να ενισχυθούν άμεσα οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν- το έχουμε αναδείξει και άλλες φορές- τόσο ο Πολιτισμός, όσο και οι εργαζόμενοι σ’αυτόν, αλλά και οι φορείς του. Κομμάτι τους οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και της περιοχής μας που λόγω της αναστολή εδώ και ένα χρόνο της δράσης του, αντιμετωπίζουν πλέον «υπαρξιακά προβλήματα».

Το θέμα φέρνει ξανά στη επιφάνεια η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, με την τεράστια ιστορία που κουβαλά. Η δική μας άποψη ξεκάθαρη και απευθύνεται προς τη κυβέρνηση. Αφήστε τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια και ενισχύστε άμεσα τους Πολιτιστικούς Συλλόγους!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη αλλά και τους φίλους της, ότι το πρόβλημα της πανδημίας του κορονοϊού ανάγκασε τον σύλλογό μας να αναστείλει τη λειτουργία του και να διακόψει όλες τις δραστηριότητές του, από τις 11 Μαρτίου 2020 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στα  ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020, την Υπ.Αρ. Δ1α/ΓΠ οικ. 16838,ΦΕΚ Β΄783/10-3-2020 αλλά και τα επόμενα ΦΕΚ και ΚΥΑ  που ακολούθησαν για  την αναστολή λειτουργίας των συλλόγων.

Επακόλουθο της δημιουργηθείσας κατάστασης είναι να βρισκόμαστε πλέον ενώπιον σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν και ταυτόχρονα ανυπέρβλητων δυσκολιών, μετά την παρέλευση δωδεκάμηνης αναστολής λειτουργίας, όλων των τμημάτων και δραστηριοτήτων μας.

Ο σύλλογος μας αδυνατεί να πραγματοποιήσει δράσεις που να του αποφέρουν έσοδα ενώ οι πάγιες οικονομικές δαπάνες συνεχίζονται κανονικά. Με δεδομένο ότι δεν είναι ορατό ένα χρονοδιάγραμμα φυσιολογικής επαναλειτουργίας μας, οδηγούμεθα σε απόλυτο αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες στο άμεσο μέλλον αλλά και ανησυχούμε περισσότερο γιατί δεν βλέπουμε να λαμβάνεται καμία απολύτως μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας.

Η ανάγκη για έργα  και όχι λόγια από τους αρμόδιους φορείς είναι πλέον παραπάνω από απαραίτητη. Η  χορήγηση ενός  οικονομικού επιδόματος στήριξης και των συλλόγων, όπως  στηρίχθηκαν  εξάλλου  όλες  οι  επιχειρήσεις, είναι τώρα αυτονόητο έργο της κυβέρνησης μετά την συμπλήρωση  ένας χρόνου απραξίας.

Για όλα τα παραπάνω με δύο  επιστολές απευθυνθήκαμε στους τοπικούς εκπροσώπους μας στην Ελληνική Βουλή. Η πρώτη επιστολή στάλθηκε τον Ιούλιο και η δεύτερη επιστολή τον Οκτώβριο του 2020.Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα περιμένουμε τυχόν θετικές εξελίξεις αλλά η ανταπόκριση-πίεση τους προς τους αρμοδίους, από ότι φαίνεται, δεν ήταν η αναμενόμενη. Μόνο από έναν τουλάχιστον ενημερωθήκαμε ότι προώθησε τα αιτήματά μας, χωρίς βέβαια να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Τονίζουμε  ότι για ένα χρόνο εκατοντάδες πολιτιστικοί σύλλογοι σε όλη την επικράτεια βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, ενώ οι μοναδικοί πόροι μας που προέρχονται από τις εισφορές των μελών μας και από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, προφανώς δεν μπορούν να υλοποιηθούν λόγω του περιορισμού συγκεντρώσεων, οδηγώντας όλους τους συλλόγους σε τραγική οικονομική κατάσταση και σε αδυναμία ακόμη και στην καταβολή των παγίων εξόδων και ενοικίων στους χώρους όπου στεγάζονται.

Έχουμε περιέλθει σε  απόγνωση  καθώς  και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας έλαβε κάποιο οικονομικό βοήθημα λόγω της υγειονομικής κρίσης αλλά οι  πολιτιστικοί  σύλλογοι  και σωματεία, ίσως είναι από τους λίγους, που δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε αίτηση να κάνουν για το βοήθημα που δόθηκε σε όσους ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Ευελπιστούμε τα μέλη μας να δείξουν τη αναγκαία κατανόηση αλλά και όσοι μπορούν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση άμεσης ανταπόκρισης από την πολιτεία, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον ωραίο αγώνα της παράδοσης ,του πολιτισμού και του κοινωνικού μας έργου.

Περιμένουμε την αναγκαία πολιτική βούληση από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία (έστω και τώρα) για τη γενναία οικονομική στήριξη, ανεξαρτήτως όλων των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου σε πρώτη φάση τουλάχιστον να μπορούμε να ανταποκριθούμε στα πάγια και ανελαστικά μας έξοδα.»

Έχει διαβαστεί 1507 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 31 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 231 επισκέπτες και 0 μέλη.