Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

  • Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών
  • ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια
  • Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...
  • Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/12
  • Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις
Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών1 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια2 Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...3 Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/124 Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο μόνος δρόμος

Ο μόνος δρόμος

Πάνω από 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται τους αμέσως επόμενους μήνες, με χιλιάδες από αυτούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες.Η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, την ώρα που ο... Περισσότερα

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.Ανδρέας Ονουφρίου: Σάπιες ζωές

από Η Άλλη Άποψη
ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.Ανδρέας Ονουφρίου: Σάπιες ζωές

Κύπρος, Αμμόχωστος, δεκαετία 1960, ξεκινά η ιστορία μας και φτάνει μέχρι το ολέθριο πραξικόπημα και τον Αττίλα.

Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα

Εξαιρετικό κείμενο, διαβάζεται απνευστί, μέχρι την τελευταία λέξη κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Για τους περισσότερους Ελλαδίτες όπως και νεότερους Κύπριους δίνει μια ζωντανή εικόνα του τι προηγήθηκε του πραξικοπήματος και του Αττίλα.

 «Δίνει ανάγλυφα την τραγωδία της μικρής μου πατρίδας» όπως μας το περιέγραψε ο συγγραφέας Ανδρέας Ονουφρίου, καταξιωμένος Κύπριος λογοτέχνης.

Ένα κριτήριο για το λογοτεχνικό έργο είναι να μην αναπαριστά τη ζωή αλλά να είναι η ίδια η ζωή που αποτυπώνεται στις σελίδες του. Και αυτό το μυθιστόρημα αποτυπώνει την αλήθεια της ζωής και της ιστορίας.

Περίληψη

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα  κόσμο που διαβρώνεται, αλλάζει, εκφυλίζεται και σπαράζεται από εμφύλιες διαμάχες. Η συνάντηση του με έναν αριστερό διανοούμενο θα του ανοίξει τους ορίζοντες και θα του γνωρίσει κόσμους που ίσαμε τότε αγνοούσε, θα υποστεί όμως και τις συνέπειες.

Οι αποφάσεις αδίστακτων, φανατισμένων ανθρώπων θα τον φέρουν αντιμέτωπο με το θάνατο, θα γκρεμιστούν όλα όσα πίστευε ως τότε και θα τον κάνουν να βιώσει ένα πονεμένο έρωτα.

Θα βρεθεί στη δίνη του πραξικοπήματος και θα κληθεί να γίνει η φωνή εκείνου που του έμαθε να ονειρεύεται τα υψηλά και τα μεγάλα.

 

 Βιογραφικό: Ανδρέας Ονουφρίου

Ο Α. Ονουφρίου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου και τέλειωσε το Εμπορικό Λύκειο Αμμοχώστου και εργάστηκε στο Συμβούλιο Υδρεύσεως Αμμοχώστου.  Με την πεζογραφία ασχολείται από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και διηγήματα του δημοσιεύτηκαν, κατά καιρούς, σε εφημερίδες και περιοδικά της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού.  Μετεδόθηκαν, επίσης, από το ραδιόφωνο της Κύπρου και της Ελλάδας.

            Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Καλλιτεχνικού  και Λογοτεχνικού Ομίλου Νέων  από την  ίδρυση του  μέχρι και τη διάλυση του από την τουρκική εισβολή το 1974. Από το 1976 είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και γνωρίζεται με μεγάλους Έλληνες δημιουργούς.

            Το 1975 με την χρηματοδότηση φίλων και εκτιμητών, εκδίδεται στην Αθήνα  από τις εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ το βιβλίο του  ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΧΑΜΟΟΥ που εξαντλείται σε δύο μήνες και χαρακτηρίστηκε το  best seller  του Οίκου. Το βιβλίο, αν και δεν κυκλοφόρησε στην Κύπρο, τιμήθηκε με έπαινο από τα Κρατικά Βραβεία  Λογοτεχνίας τη χρονιά εκείνη.

            Διηγήματα του μεταφράστηκαν και ανθολογήθηκαν στα αγγλικά, ρωσικά, γερμανικά, ουγγρικά ,γαλλικά κινέζικα και αλβανικά.  Διηγήματα του ανθολογήθηκαν  στο «Αναγνωστικό Ανθολόγιο για τα Δημοτικά της Κύπρου», στη «Σχολική Θεματοθήκη  » του Δ. Γιάκου, στην «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια  της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας»  του Χάρη Πάτση, στη συλλογή «Οι Νέοι» του εκδοτικού Οίκου Ιωλκός κ.α.

            Το διήγημα του «Σαν μιλάνε τα γράμματα», γυρίστηκε σε ταινία μικρού μήκους  από τον  Ευάγγελο  Χατζηκυριάκο  και προβλήθηκε από την τηλεόραση του ΡΙΚ και σε σχετικά  διεθνή φεστιβάλ. Ο   Α. Ονουφρίου κέρδισε, κατά καιρούς,  αρκετά βραβεία και διακρίσεις  από τον Ελληνικό Πνευματικό Όμιλο Κύπρου, την Ένωση Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών, την Ηπειρωτική Εστία, τον Σύνδεσμο  Φιλίας  Θεσσαλονίκης-Κύπρου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Λονδίνου, το Καφενείο των Ιδεών, την Πνευματική Ολυμπιάδα Αθήνας  , το βραβείο Μάρκου  Αυγέρη από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών για το μυθιστόρημα του «Η ΜΑΝΤΡΑ»,  κ.α.

            Τιμήθηκε, επίσης για την προσφορά του στα κυπριακά γράμματα, από τον Δήμο Αμμοχώστου, Δήμο Στροβόλου, Δήμο Βέλου Βόχας, τον Όμιλο Κριτικής και Λογοτεχνίας Κύπρου, στον  Όμιλο Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου. Από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ανακηρύχθηκε  ως ο πεζογράφος της χρονιάς για το 2020 κ.ά.

            Ο Α.Ο  είναι νυμφευμένος με την Ντίνα Ψαρρού από το Δερβένι Κορινθίας και σήμερα είναι πρόσφυγας στην ίδια του την πατρίδα.  Για χρόνια υπήρξε συνεργάτης  στο Α’ Πρόγραμμα του ΡΙΚ   και είχε δική  του μουσική εκπομπή.

 

Λεπτομέρειες έκδοσης

Εκδότης: Εκδόσεις Ατέχνως
Χρονολογία έκδοσης: Ιανουάριος 2022
Συγγραφέας:  Ανδρέας Ονουφρίου
Σελιδοποίηση: Πέτρος Φιλιππίδης
Αριθμός σελίδων: 212
Διαστάσεις: 14Χ21
ISBN: 978-618-5685-17-1
Τιμή 14,52 (συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ)

 

Διάθεση – Διανομή:
Κεντρική διάθεση:Τσιγαρίδας ΑΕ - 210.2717521

Επίσης:

Αθήνα: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΡ' ΗΜΙΝ - Ε.ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ Χαριλάου Τρικούπη 11 Α (Χονδρική – Λιανική)


Κεντρική διάθεση για την Κύπρο:
 Βιβλιοπωλείο Περιδιάβαση  (Τηλ:24 645646, 99545635)

Μπορείτε να το παραγγείλετε και να το παραλάβετε στο χώρο που θα μας υποδείξετε. Παραγγελίες είτε
με
emailEkdoseisAtexnos@gmail.com
μέσω του
siteekdoseis-atexnos.gr 
τηλεφωνικά
6979795057

Έχει διαβαστεί 679 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 255 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)