Τετάρτη, 01 Φεβ, 2023

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ : Οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιά
  • Να ποιοι κερδίζουν!
  • Τα..."ζιζάνια"!
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα η πορεία στη μνήμη του Αλκη
  • Ενεργειακή φτώχεια: Στην «πείνα» τα λαϊκά νοικοκυριά, 8,2 δισ. ευρώ στους ομίλους
  • Νέο χαράτσι σε βάρος των βιοπαλαιστών ΕΒΕ και αγροτών
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ : Οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιά1 Να ποιοι κερδίζουν!2 Τα..."ζιζάνια"!3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα η πορεία στη μνήμη του Αλκη4 Ενεργειακή φτώχεια: Στην «πείνα» τα λαϊκά νοικοκυριά, 8,2 δισ. ευρώ στους ομίλους5 Νέο χαράτσι σε βάρος των βιοπαλαιστών ΕΒΕ και αγροτών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΓΑΛΛΙΑ: Οι μαζικότερες διαδηλώσεις της τελευταίας 20ετίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα απ... Περισσότερα

«Never stop filming»: Πρακτικές υποστήριξης γυρισμάτων σε καιρό πανδημίας από το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην εκδήλωση “Επιστροφή στο σινεμά»

από Η Άλλη Άποψη
«Never stop filming»: Πρακτικές υποστήριξης γυρισμάτων σε καιρό πανδημίας  από το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  στην εκδήλωση “Επιστροφή στο σινεμά»

Με το μήνυμα “Never stop filming”, το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μοιράστηκε με επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου και το κοινό τις πρόσφατες εμπειρίες του από την υποστήριξη κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων στην Κεντρική Μακεδονία σε καιρό πανδημίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Επιστροφή στο σινεμά», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση, που εντάσσεται στη δράση “Connecting Cinemas Lounge”, διοργάνωσε το κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ της Βέροιας, εταίρος του πιλοτικού προγράμματος “Connecting Cinemas” του Creative Europe, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ξένοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα από το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένοι του Κινηματοθεάτρου ΣΤΑΡ που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο πρόγραμμα “Connecting Cinemas”, το οποίο στοχεύει στη στήριξη καινοτόμων πολιτιστικών κέντρων με επίκεντρο κινηματογραφικές αίθουσες, ιδίως σε περιοχές όπου υπάρχει περιορισμένη κινηματογραφική και πολιτιστική υποδομή και συνεπώς περιορισμένη παροχή πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών. Η εκδήλωση συμπεριέλαβε τρεις επιμέρους θεματικές ενότητες (Φεστιβάλ – Αίθουσες – Ταινίες και δημιουργοί), με σημείο αναφοράς την «επιστροφή στο σινεμά» και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Αλέξανδρος Θάνος.

Ο κ. Θάνος συνεχάρη το κινηματοθέατρο Σταρ στη Βέροια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Connecting Cinemas” και υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέναντι σε ανάλογες πρωτοβουλίες, που έχουν ως στόχο να στηρίξουν τους επαγγελματίες και να ενθαρρύνουν την επιστροφή κοινού και δημιουργών στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος αναφέρθηκε ακόμη στην ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε ελκυστικό προορισμό για οπτικοακουστικές παραγωγές, ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, κάνοντας λόγο για τις υπηρεσίες διευκόλυνσης του Film Office στην αναζήτηση τοποθεσιών (location scouting), καθώς και σε όλα τα στάδια ανάπτυξης σε Έλληνες και ξένους παραγωγούς που ενδιαφέρονται να κάνουν γυρίσματα στην περιοχή. Ο κ. Θάνος μίλησε για τη δημιουργία των απαραίτητων εργαλείων υποστήριξης των επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου από το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που, όπως τόνισε, «μπορεί να διευκολύνει παραγωγές κάθε είδους και αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας για την Περιφέρειά μας».

Στις νέες συνθήκες υποστήριξης γυρισμάτων που δημιούργησε η πανδημία αναφέρθηκαν στην εισήγησή τους η αν.προϊσταμένη του Film Office  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Λίνα Μυλωνάκη και η σύμβουλος παραγωγών και συντονίστρια οπτικοακουστικών έργων του Film Office Διονυσία Αρβανίτου. Οι εκπρόσωποι του Film Office μίλησαν διεξοδικά για τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τις οπτικοακουστικές παραγωγές που υποστηρίχθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ επισήμαναν τη συστηματική προσπάθεια του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να παρέχει επικαιροποιημένη και έγκυρη πληροφόρηση για τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, καθώς επίσης και να τους διασυνδέει με τις τοπικές αρχές και επιχειρήσεις για την επιτυχή και ασφαλή έκβαση των γυρισμάτων. Με το μήνυμα ““Never stop filming”, το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναπτύσσει τις υπηρεσίες του, ώστε να ανταποκρίνεται μέσα από τις διαδικασίες που έχει δημιουργήσει σε όλες τις συνθήκες, ευνοϊκές ή μη, όμως πάντα με στόχο τη συνεχή και απρόσκοπτη δραστηριότητα του οπτικοακουστικού τομέα στην περιοχή.

Η ιδιοκτήτρια του κινηματοθεάτρου ΣΤΑΡ και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Ιφιγένεια Βλαχογιάννη ευχαρίστησε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υποστήριξη της εκδήλωσης και μίλησε για το παράδειγμα της Βέροιας, όπου η οικογενειακή επιχείρηση των τριών κινηματογραφικών αιθουσών στην πόλη επιδιώκει, μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα “Connecting Cinemas” και σε άλλες αντίστοιχες δράσεις, να φέρει τον κόσμο κοντά στο σινεμά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ ήταν μία από τις πέντε προτάσεις που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα “Connecting Cinemas”, σε σύνολο 46 προτάσεων που υποβλήθηκαν συνολικά.

Στις πρωτοβουλίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την επαναφορά των θεατών «από τον καναπέ στην αίθουσα» (“From sofa to cinema”) αναφέρθηκε η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Élise Jalladeau, μιλώντας για τις πρόσφατες διαδικτυακές, αλλά και υβριδικές διοργανώσεις του θεσμού, που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία εν μέσω πανδημίας. Η κ. Jalladeau παρουσίασε συνοπτικά τη στρατηγική του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όλο αυτό το διάστημα, που επιδιώκει να κρατήσει σε επαφή το κοινό του σινεμά με τη βοήθεια της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, μέσα από διαδικτυακές προβολές, υβριδικές διοργανώσεις και ενίσχυση των social media του φορέα, ενώ επισήμανε την ανάγκη να κεφαλαιοποιηθεί η εμπειρία της πανδημίας σε μελλοντικές πρωτοβουλίες για την προσέλκυση νέων θεατών.

Έχει διαβαστεί 523 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΔΒΔ 3-5 μποφόρ

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2-5 μποφόρ

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 2 ως 13 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 248 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)