Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022

  • Διεγράφη απο το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή
  • ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ: Να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης και να αποδοθεί δικαιοσύνη
  • Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επικυρώνει το «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων
  • Δήμος Νάουσας: Μήνυση κατά αγνώστων για τη θανάτωση αδέσποτων
  • Βέροια:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Ριζικές, τολμηρές και υπεύθυνες αλλαγές προς όφελος της εθνικής ασφάλειας!
Διεγράφη απο το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή1 ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ: Να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης και να αποδοθεί δικαιοσύνη2 Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επικυρώνει το «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων3 Δήμος Νάουσας: Μήνυση κατά αγνώστων για τη θανάτωση αδέσποτων4 Βέροια:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ5 Τάσος Μπαρτζώκας: Ριζικές, τολμηρές και υπεύθυνες αλλαγές προς όφελος της εθνικής ασφάλειας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ρεκόρ στρατιωτικών δαπανών από τα κράτη της ΕΕ το 2021

Οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δαπάνες ξεπέρασαν τα 200 δισ. ευρώ το 2021 για πρώτη φορά, ανακοίνωσε χτες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αμυνας (ΕΟΑ) και αναλογούσαν στο 1,5% του ΑΕΠ των 26 χωρών - μελών του ΕΟΑ.Καθώς μάλιστα τα στοιχεία αφορούν την περίοδο πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δείχνουν τη διαχρο... Περισσότερα

Νικόλας Σμυρνάκης συγγραφέας: «Σε κάθε περίπτωση ο συγγραφέας εκφράζει την αλήθεια του έχοντας στο μυαλό του τους αναγνώστες»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Νικόλας Σμυρνάκης συγγραφέας: «Σε κάθε περίπτωση ο συγγραφέας εκφράζει την αλήθεια του έχοντας στο μυαλό του τους αναγνώστες»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ) με τον Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε ο συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης την Τρίτη 4/10 .

Ξεκινώντας αναφέρθηκε στην πορεία του προς τη συγγραφή καθώς και στα έργα που επρόκειτο να παρουσιάσει στη Βέροια, τονίζοντας:

«Η εξωστρέφεια μου ξεκίνησε μέσα από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ το 2015-16 που βγήκε το πρώτο μου βιβλίο και ακολούθησαν άλλα τέσσερα και ένα παραμύθι. Τα θέματα σχετίζονται με αυτά της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τον ίδιο τον άνθρωπο, τη φύση του, τις σχέσεις. Οπότε μπορεί κάποιος να πει ότι σκάβω τις δικές μου προσωπικές αλήθειες, προσπαθώ να τις βάλω σε ένα κουτάκι, να τις μετατρέψω σε λέξεις , να βάλω και μια ετικέτα από έξω ώστε να μπορέσω πρώτα εγώ να κατανοήσω αυτά που μου συμβαίνουν και έπειτα τα δίνω στους ανθρώπους. Αν κάποιος από αυτούς που τα διαβάζει πει αν και εγώ έτσι κάπως είχα σκεφτεί αλλά δεν είχα εκφραστεί, μάλλον είναι και η δική του αλήθεια.   Και αν είναι η αλήθεια κάποιων από εμάς είναι και μία γενικότερη αλήθεια. Το μόνο που κάνω είναι ότι δίνω λόγο σε αυτό που ήδη υπάρχει εκεί. Η «Αλήθεια» είναι μυθιστορηματικό έργο, υπάρχουν ήρωες δηλαδή και θέλω να μεταφέρω τις ιδέες που σχετίζονται με τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες ανάγκες μέσα από μία ιστορία ώστε να γίνει περισσότερο όμορφη η αναγνωστική αυτή διαδρομή για τον άνθρωπου που έχει το βιβλίο στα χέρια του.»

Σχετικά με το γεγονός ότι η «Αλήθεια» έχει κυκλοφορία μεγαλύτερη από 10.000 βιβλία σημείωσε:

«Είναι πολύ συγκινητικό όταν βλέπεις ότι οι άνθρωποι αγκαλιάζουν το έργο σου. Σε κάθε περίπτωση είναι πολλά χρόνια που κρατά αυτή η σχέση. Για δέκα χρόνια επειδή δεν εύρισκα ανοικτές πόρτες , προσπαθούσα να βρω άλλους τρόπους να έλθω σε επαφή με τους αναγνώστες  κυρίως μέσα από το διαδίκτυο. Είναι κάτι που πάρα πολλά χρόνια του δουλεύω μέσα μου και προσπαθώ να μοιραστώ τις σκέψεις μου. Νομίζω οποιασδήποτε άνθρωπος μείνει πιστός στις ιδέες του , στη διάθεση του να προσφέρει σε αυτό που πραγματικά αγαπά ,είναι μύθος ότι αν κάνεις αυτό που αγαπάς επάγγελμα χάνει την αξία και το ρομαντισμό του.  Όποιος μείνει πιστός σ’αυτό κάποια στιγμή γίνεται καλύτερο, οι άνθρωποι αρχίζουν να τον προσέχουν και κάποια στιγμή αγκαλιάζουν το έργο του. Γιατί πρωτίστως εκείνος είναι συνεπής ως προς τον εαυτό του.Σε κάθε περίπτωση ο συγγραφέας εκφράζει την αλήθεια του έχοντας στο μυαλό του τους αναγνώστες. Αυτός που γράφει για «την πάρτη του» δεν είναι συγγραφέας  είναι καταγραφέας σκέψεων και καλύτερα να γράφει ημερολόγιο.»

Όσον αφορά την έκδοση του παραμυθιού «Τυρίνος- Ο κλέφτη των φόβων» τόνισε:

« Είναι έννοιες που ποτέ δεν μάθαμε στο σχολείο, όπως ενσυναίσθηση , η έννοια του εαυτού, διαχείριση του φόβου, πράγματα που αν κάποιος μας είχε μεταφέρει έστω την ύπαρξη αυτών των εννοιών, θεωρώ ότι η ζωή μας θα ήταν ολότελα διαφορετική και ο πλανήτης μας θα ήταν διαφορετικός. Πηγαίνω στα σχολεία και ρωτώ τα παιδιά αν φοβούνται και αυτά με ένα στόμα μου λένε πως όχι γιατί θεωρούν ένοχο το συναίσθημα. Γιατί κάποιος τους είπε μην κλαις, μη φοβάσαι. Δεν είναι κακό να έχει το πιο φυσιολογικό συναίσθημα στον κόσμο που είναι ευεργετικό , αυτό που σε κρατά ζωντανό. Τους λέω μάλιστα ότι όταν έλθεις ένας μεγάλος και σας πει μην φοβάστε, να του πείτε ότι και εσύ φοβάσαι, όλοι μας φοβόμαστε, απλά μέσα από τον κίνδυνο μαθαίνουμε να κάνουμε τον φόβο φίλο μας. Στόχος του παραμυθιού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να σεβαστούν τα αισθήματά τους, ακόμα και αυτά που είναι αρνητικά, είναι δάσκαλοι , είναι μήνυμα το αρνητικό συναίσθημα ότι κάτι πρέπει ν’ αλλάξω. Να μπορέσει να έλθει το παιδί σε επαφή με το συναίσθημα και από τροχοπέδη να μετατρέψουμε τον φόβο σε φίλο και σύμμαχο.»

Σχετικά με το ρόλο της λογοτεχνίας στους σημερινούς καιρούς της φτώχειας, πανδημίας, πολέμους, υπογράμμισε:

«Είναι φροντίδα της ψυχής μας το βιβλίο, αλλά αυτό που λείπει πριν είναι να θυμόμαστε να φροντίζουμε τη ψυχή μας. Η ψυχή θέλει φροντίδα όπως ένας κήπος, να βγάζουμε τα παράσιτα, να φωτίζουμε τα φυτά, να λιπαίνουμε το έδαφος. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στον κήπο του απέναντι, του διπλανού και ξεχνάμε τον δικό μας κήπο, τη δική μας ψυχή. Το βιβλίο μας δίνει τις αφορμές μέσα από τις ιδέες που διαβάζουμε εκεί και την έμπνευση που μας δίνει και τον χρόνο με τον εαυτό μας.»    

    Σύντομο βιογραφικό

Ο Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε κολέγιο. Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο δια­δίκτυο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου (e-awards). Έχει υπάρξει ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες ανθρώπους. Τον εμπιστεύονται μεγάλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί. Τα βιβλία του Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου και Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; (εκδόσεις Διόπτρα) ήταν υποψήφια για τα βραβεία αναγνωστών το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Τόσο αυτά όσο και το έργο του Γράψε τη δική σου ιστορία (εκδόσεις Διόπτρα) έγιναν γρήγορα από τα ευπώλητα της κατηγορίας τους. Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξοπλίσει με τα μέσα που είναι απαραίτητα για να τον πραγματοποιήσουν.

Έχει διαβαστεί 309 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 ως 16 °C
Άνεμος ΝΔ 0-2 μποφόρ

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 13 ως 16 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 236 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)