Σάββατο, 26 Νοέ, 2022

  • Αναστέλλονται για 2 χρόνια ο ΦΠΑ στα ακίνητα και ο φόρος υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Μαγική εικόνα» για τα μέτρα στήριξης των κακοποιημένες γυναικών
  • Συγκρότηση Εκτελεστικής Γραμματείας Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ημαθίας
  • ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50' ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πρώην Ναζί είχαν φτιάξει μυστικό στρατό για να πολεμήσει κατά της ΕΣΣΔ και των κομμουνιστών
  • Το ψηφοδέλτιο της "Κίνησης Αδέσμευτων Φαρμακοποιών Ημαθίας"
  • ΚΚΕ:Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το νέο «υπερμνημόνιο», δεν μπορεί να αποκτήσει φιλολαϊκό περιεχόμενο
Αναστέλλονται για 2 χρόνια ο ΦΠΑ στα ακίνητα και ο φόρος υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις1 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Μαγική εικόνα» για τα μέτρα στήριξης των κακοποιημένες γυναικών2 Συγκρότηση Εκτελεστικής Γραμματείας Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ημαθίας3 ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50' ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πρώην Ναζί είχαν φτιάξει μυστικό στρατό για να πολεμήσει κατά της ΕΣΣΔ και των κομμουνιστών4 Το ψηφοδέλτιο της "Κίνησης Αδέσμευτων Φαρμακοποιών Ημαθίας"5 ΚΚΕ:Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το νέο «υπερμνημόνιο», δεν μπορεί να αποκτήσει φιλολαϊκό περιεχόμενο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ξεσπιτώθηκε ένα ολόκληρο χωρίο στην Ημαθία!

Τα στοιχεία (ΦΩΤΟ) που έδωσε στη δημοσιότητα η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Καρασαρλίδου, σχετικά με τους πλειστηριασμούς σοκάρουν. Πιο συγκκεριμένα στην Ημαθία ολοκληρώθηκαν 563 πλειστηριασμοί ακινήτων και α’ κατοικίας εντός του 2022, ενώ είναι προγραμματισμένοι ακόμα 84 ως το τέλος του έτους. Δηλάδη έχασαν την πρώτη κατοικία τους οι... Περισσότερα

Νόρα Πυλόρωφ, συγγραφέας: «Θεωρώ ότι η Λογοτεχνία είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί μέσω αυτής μεταμφιεσμένα περνάνε πάρα πολλά μηνύματα στον μέσο άνθρωπο.»

από Η Άλλη Άποψη
Νόρα Πυλόρωφ, συγγραφέας:  «Θεωρώ ότι η Λογοτεχνία είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί μέσω αυτής μεταμφιεσμένα περνάνε πάρα πολλά μηνύματα στον μέσο άνθρωπο.»

Τηλεφωνική συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Νόρα Πυλόρωφ είχε ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ την Δευτέρα 13/9.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση της με τη Βέροια διευκρίνισε: «Ο αδελφός του πατέρα μου, Δημήτρης είχε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βέροια για πολλά χρόνια και απ’ ότι ξέρω η συγκεκριμένη περιοχή έχει πάρει και το όνομα του. Έχω κάνει 3 παρουσιάσεις στα προηγούμενα βιβλία στη Βέροια με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις απ’ αυτήν, είναι πολύ ζεστό το κοινό της.»

Απαντώντας σχετικά με τα βιβλία της τόνισε: «Έχω εκδώσει 5 βιβλία. Άρχισα να συγγράφω το 2004. Το τελευταίο λέγεται «Έρωτας μάγος» (από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ). Είναι μία ερωτική ιστορία που ξεκινά ίσως με κάποιο στερεότυπο τρόπο, στη πορεία όμως ανατρέπονται όλα . Ο μυθιστορηματικός φακός εστιάζει στις σχέσεις ενός ζευγαριού ανόμοιου μεταξύ τους που ξεκινούν ένα γάμο που ο καθένας περιμένει κάτι άλλο απ’ αυτόν…»

Σε σχέση με το «μυστικό» για το γεγονός ότι τα βιβλία της θεωρούνται «ευπώλητα» τόνισε: «Θεωρώ ότι κάθε βιβλίο έχει τη τύχη του. Υπήρξαν βιβλία που «θάφτηκαν» και υπήρξαν βιβλία με λιγότερη λογοτεχνική αξία που πήγαν πάρα πολύ καλά και πουλήθηκαν. Είναι οι συγκυρίες, η προώθηση φυσικά που κάνει ο Εκδοτικός Οίκος στο βιβλίο και ο ίδιος ο συγγραφέας . Δεν έχω απάντηση επί του θέματος γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχει απάντηση. Είναι όλα θέμα τύχης και συγκεκριμένης στιγμής. Για παράδειγμα στην περίοδο της πανδημίας πούλησα πολλά βιβλία γιατί ο κόσμος ήταν μέσα και ήθελε να διαβάσει.»

Τι αλήθεια μπορεί να δώσει η Λογοτεχνία στην εποχή μας Μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο; «Θεωρώ ότι η Λογοτεχνία είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί μέσω αυτής μεταμφιεσμένα περνάνε πάρα πολλά μηνύματα στον μέσο άνθρωπο. Κατά πόσον τα μηνύματα αυτά θ’ αλλάξουν τον κόσμο εγώ απαντώ όχι βέβαια γιατί το θεωρώ «ύβρη» να λέω ότι εγώ με ένα βιβλίο μου θ’ αλλάξω τον κόσμο, το θεωρώ αλαζονικό. Αυτό που επιδιώκω είναι να προβληματιστεί ο αναγνώστης μ’ αυτά που γράφω. Και εάν συμπέσουν οι δικές του αλήθειες με τις δικές μου δεν θέλει τίποτε άλλο. Θεωρώ ότι επιτελέστηκε το σωστό έργο. Βέβαια ο καθένας έχει κάνει μία διαφορετική ανάγνωση στο βιβλίο, με βάση το βιογραφικό του. Αλλού θα δώσει βάρος ο καθένας και ενδεχομένως με βάση το βιογραφικό του να το απορρίψει. Αν αιστανθήτε διαβάζοντας ένα βιβλίο ότι κάτι σας ενοχλεί , συνεχίστε να το διαβάζετε, είστε σε καλό δρόμο, θα φτάσετε κάπου . Κάτι σας ενοχλεί άρα κάτι υπάρχει μέσα σας που αντιδρά, άρα δείτε το. Και αν το βιβλίο γίνει η αφορμή να σκάψει κανείς πιο βαθειά και να δει τι υπάρχει, ε τι άλλο να θέλει ένας συγγραφέας;»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σημαντικό μεταφραστικό της έργο υπογραμμίζοντας: «Έχω μεταφράσει μυθιστορήματα κα ποιήματα από τα γερμανικά στα Ελληνικά (σ.σ πολλά χρόνια δίδαξε στο ΓΚΑΙΤΕ διδάσκοντας μετάφραση). Ήταν εφαλτήριο και βοηθήματα στο ν’ ανακαλύψω ότι θέλω να γράφω. Η μεν μετάφραση με βοήθησε να δω τη γλώσσα μου από τη σκοπιά της ξένης γλώσσας. Ια διδάσκοντας ξένη Λογοτεχνία τη γερμανική (82 βιβλία δίδαξα) που κάποια απ’ είχαν βιβλιογραφία για να βοηθηθώ, ενώ για άλλα έπρεπε εγώ να φτιάξω και να το παρουσιάσω. Αυτά όξυναν το λογοτεχνικό μου κριτήριο , και το λέω δίχως αλαζονείας, όταν γράφω ένα κομμάτι αν κάνει κοιλιά ή όχι.»

Όσον αφορά τα μελλοντικά λογοτεχνικά της σχέδια σημείωσε: «Οι δικές μου οι «εγκυμοσύνες» είναι πολύ περίεργες. Η δεσποινίς έμπνευση είναι περίεργη. Με επισκέπτεται όποτε αυτή θέλει. Έτσι μπορεί να περάσω 2-3 μήνες με απόλυτη απραξία και μετά να γράφω σαν «τρελή». Τώρα είμαι σε εποχή…ευτοκίας. Ήδη έχω ένα βιβλίο με διηγήματα έτοιμο και ετοιμάζω ένα καινούριο μυθιστόρημα. Όμως ανήκω σε μία κατηγορία που αν και γενικά είμαι του προγραμματισμού στη συγγραφή- η δεσποινίς έμπνευση- δεν υπάρχει εδώ προγραμματισμός».


Έχει διαβαστεί 1328 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 4 ως 12 °C
Άνεμος Α 0-2 μποφόρ

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 2 ως 6 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 168 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)