Παρασκευή, 12 Αύγ, 2022

  • Αλεξάνδρεια: Τοποθετήθηκαν μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων και παγκάκια
  • Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
  • Παράταση έως τις 17 Αυγούστου για την υποβολή αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ
  • 1.200 πρόσφυγες χάθηκαν στο Αιγαίο το πρώτο εξάμηνο του 2022
  • Βραδιά αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς
  • ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση για το νέο ζωονόσο ιό Langya
Αλεξάνδρεια: Τοποθετήθηκαν μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων και παγκάκια1 Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης2 Παράταση έως τις 17 Αυγούστου για την υποβολή αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ3 1.200 πρόσφυγες χάθηκαν στο Αιγαίο το πρώτο εξάμηνο του 20224 Βραδιά αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς5 ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση για το νέο ζωονόσο ιό Langya6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Pegasus, το Predator, η Intellexa και άλλες «ιστορίες»

Οι περιπτώσεις παρακολουθήσεων είναι ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, το οποίο συνήθως αποκαλύπτεται στο πλαίσιο σκληρών ανταγωνισμών, επιχειρηματιών και γεωπολιτικών. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν παρακολουθήσεις με το λογισμικό spyware «Pegasus» για τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και τη... Περισσότερα

Ο Μπάμπης Καπουρτίδης, υποψήφιος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στις εκλογές της ΠΟΕ, στα "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ"

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ο Μπάμπης Καπουρτίδης, υποψήφιος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στις εκλογές της ΠΟΕ, στα "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ"

Ο Μπάμπης Καπουρτίδης, πρώην πρόεδρος και νυν υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, μέλος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλάδος (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.) και υποψήφιος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στις εκλογές της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, πήρε θέση πίσω από τα μικρόφωνα στην εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ" που μεταδόθηκε χθες (12.00 - 13.00) από το Ράδιο Αιχμή 102,8 fm, με παρουσιαστές τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη.

Οπως ενημέρωσε, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), ο μεγαλύτερος φορέας των Ποντίων, έχει απευθύνει κάλεσμα στα (460 τον αριθμό) σωματεία σε Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Ευόσμου (Σμύρνης 90, Εύοσμος) και ώρα 10.30π.μ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν την Γενική Συνέλευση είναι τα εξής:

• Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Συνέλευσης και πενταμελούς εφορευτικής επιτροπής.

• Λογοδοσία απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

• Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.

• Συζήτηση επί των πεπραγμένων και λογοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου.

• Απόφαση για την απαλλαγή ή μη του ΔΣ από κάθε ευθύνη.

• Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του ΔΣ και εξελεγκτικής επιτροπής. Ενω - όπως είπε - σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας διευκρινίζεται ότι κάθε σωματείο συμμετέχει στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση με δυο αντιπροσώπους. Ο ένας θα είναι ο πρόεδρος ή ο νόμιμος αναπληρωτής του ή οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο από το ΔΣ μέλος του σωματείου. Τα σωματεία στα οποία κατά την τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση τους ψήφισαν πάνω από 300 μελη δικαιούνται να συμμετέχουν στα εκλογοαπολογιστικά και με τρίτο αντιπρόσωπο. Η αναγνώριση της ταυτότητας του αντιπροσώπου θα γίνεται με επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας» ή άλλου επίσημου παραστατικού που θα φέρει τη φωτογραφία του.

 Το τρίπτυχο των κύριων στόχων της ΠΟΕ

• Ακόμα, ο Μπάμπης Καπουρτίδης επανέλαβε πως «οι κύριοι στόχοι για τους οποίους παλεύει η ΠΟΕ είναι η Διεθνής Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, η διατήρηση των ηθών και των εθίμων τα οποία και πρέπει να περάσουν στα σχολεία, η αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, όπως, βέβαια, και κάποιοι άλλοι στόχοι».

• Μάλιστα, στο σημείο αυτό ο κ. Καπουρτίδης υπενθύμισε ότι «είχαμε φθάσει πολύ κοντά στο να αλλάξει η νομοθεσία και να υπάρξει λύση για το εν λόγω ζήτημα, με Υπουργό Παιδείας την Άννα Διαμαντοπούλου στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Δυστυχώς, όμως, σε τρεις μήνες έπεσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τελικά δεν έγινε τίποτα».

 «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ένα θέμα εθνικό και όχι ποντιακό»

• Ο κ. Καπουρτίδης στάθηκε απέναντι σε κάθε εκμετάλλευση του Ποντιακού χώρου και πως «η ΠΟΕ το έχει κάνει για να περάσει το μήνυμα της ότι η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ένα εθνικό θέμα και όχι ένα ποντιακό θέμα». «Είναι ένα ζήτημα το οποίο διεκδικούμε καθημερινά» τόνισε χαρακτηριστικά.

• Ο κ. Καπουρτίδης υπογράμμισε την ανάγκη για την παρουσία όλων των σωματείων της ΠΟΕ στην γενική συνέλευση, γιατί - όπως επεσήμανε - έτσι επιτάσσει η Δημοκρατία. «Πρώτα θα πρέπει να συμμετέχουμε σε μια τέτοια διαδικασία και μετά να έχουμε λόγο να μιλάμε» σχολίασε με δεικτικό τρόπο.

• Το γεγονός δε ότι δεν πέρασε από την Γερουσία των ΗΠΑ η αναγνώριση της γενοκτονίας των ελλήνων του Πόντου, ο Μπάμπης Καπουρτίδης το απέδωσε σε «γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια. Οι ΗΠΑ όσο χρειάζονται την Τουρκία θα την... εξυπηρετούν. Η Τουρκία είναι ένα κράτος που στήθηκε πάνω στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων, των Ασσυρίων».

 «..και ο ποντιακός ελληνισμός έχει βιώσει την προσφυγιά, αλλά...»

• Επιπλέον, ο ίδιος αναφερόμενος - κατόπιν σχετικού ερωτήματος που του ετέθη - στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα που έχει κατασθεί κυρίαρχο για την χώρα μας, σε σχέση και με το ότι ο ποντιακός ελληνισμός έχει βιώσει την προσφυγιά το 1922, σημείωσε πως «μην ξεχνάμε μια μεγάλη μερίδα Ποντίων ξεριζωμένων από τις πατρογονικές εστίες τους κατέφυγε στην Συρία, στην οποία και σήμερα ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων της εξαναγκάσθηκε είτε να εκτοπισθεί μεσα στην ίδια την χώρα του είτε να βρει καταφύγιο στην ασφαλή Ελλάδα.

Τα ποντιακά σωματεία να θυμίσω πως ήταν από τα πρώτα που φόρτωναν νταλίκες με τρόφιμα, ρουχισμό και ιατροφαρμακευτικό υλικο και τα πηγαίναμε στα σύνορα με την Συρία για να τα διαθέσουμε σ' αυτούς τους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Βέβαια, τώρα μ' όλη αυτή την αύξηση των προσφυγικών ροών που έχουμε στην χώρα μας, όπως συνέβη το 2015, όλοι δεν είναι πρόσφυγες, αλλά και άνθρωποι που δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες. Αυτό, όμως, είναι ένα ζήτημα το οποίο θα λύσουν άλλοι».

• Στην κατακλείδα του λόγου του ο Μπάμπης Καπουρτίδης είχε να πει: «Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, είτε το ζήτημα της γενοκτονίας των ελλήνων του Πόντου, είτε των Θρακιωτών, είτε των Μικρασιατών, είναι θέματα που αφορούν γενικότερα τον Ελληνισμό. Ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με την φιλοξενία και το φιλότιμο. Γι' αυτό οφείλουμε και εμείς να είμαστε άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας».

 

Έχει διαβαστεί 269 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος Δ 3-5 μποφόρ

Παρασκευή, 12 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 13 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 260 επισκέπτες και 0 μέλη.