Τρίτη, 23 Ιούλ, 2024

 • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
 • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
 • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
 • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ
 • Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.
 • ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»1 Γιορτή Πίτας στο Σέλι2 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»3 Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ4 Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.5 ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνεκπαιδεύσεις

Συνεκπαιδεύσεις

«Από την άσκηση στο άμεσο χτύπημα»: Μόνο έτσι μπορούν να κωδικοποιηθούν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ και οι αποκαλύψεις ότι είχε προηγηθεί σχετική «πρόβα» με στρατιωτική συνεκπαίδευση με την Ελλάδα μόλις πριν δύο μήνες. Περισσότερα

ΠΑΜΕ: Να αποσυρθούν οι διατάξεις που υποβαθμίζουν τις σπουδές και τα δικαιώματά των Καλλιτεχνών

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΜΕ: Να αποσυρθούν οι διατάξεις που υποβαθμίζουν τις σπουδές και τα δικαιώματά των Καλλιτεχνών

Να αποσυρθούν οι διατάξεις που υποβαθμίζουν τις σπουδές και τα δικαιώματά των Καλλιτεχνών, απαιτεί με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζοντας πως «με Προεδρικό Διάταγμα που παρουσίασε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση χωρίς καμιά συζήτηση με τους εκπροσώπους των κλάδων επιτίθεται για ακόμη μια φορά στα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Η κατάταξη των ηθοποιών, αποφοίτων δραματικών σχολών, όπως του Εθνικού Θεάτρου, του ΚΘΒΕ, του Ωδείου Αθηνών σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί υποβάθμιση των τίτλων σπουδών τους και δημιουργεί το έδαφος για μεγαλύτερη πίεση των μισθολογικών. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες ειδικότητες καλλιτεχνών, όπως των Χοροδιδασκάλων και των Χορευτών, αλλά και των διπλωματούχων και πτυχιούχων Μουσικών, αποφοίτων των Ωδείων αναγνωρισμένων από το ΥΠΠΟ».

«Είναι πρόκληση για τους σπουδαστές και τους απόφοιτους καλλιτέχνες που έχουν υποχρεωθεί να πληρώνουν χρόνια σπουδών να ανταμείβονται με μείωση των αμοιβών και υποβάθμιση των τίτλων σπουδών. Να δημιουργούν διαχωρισμούς παλαιών και νέων εργαζόμενων καλλιτεχνών, με σκοπό τη δημιουργία κόντρας ανάμεσα στις διαβαθμίσεις των αποφοίτων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έτσι, «τώρα, ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά, οι καλλιτέχνες μαζί με τους εργαζόμενους, στους οποίους τίθενται μια σειρά από εμπόδια στο να έρθουν σε επαφή με τη καλλιτεχνική δημιουργία, απαιτούν:

 • Τη δημιουργία ενός συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες που να καταλήγει στη Πανεπιστημιακή βαθμίδα.

 • Να αυξηθούν και να αναβαθμιστούν οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων Αισθητικής αγωγής στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 • Να μην καταργηθεί η ισχύουσα κατάταξη των αποφοίτων δραματικών σχολών και των Ωδείων και να αντιστοιχηθούν με ευθύνη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.


Έχει διαβαστεί 1215 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 325 επισκέπτες και 0 μέλη.