Τρίτη, 17 Μάι, 2022

  • Το φυσικό αέριο και η πραγματικότητα...
  • ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Δεν θα πούμε ναι στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»
  • Δεν ξέχασαν τον Φώτη Καραβασίλη
  • Στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας
  • Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  16/5
Το φυσικό αέριο και η πραγματικότητα...1 ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Δεν θα πούμε ναι στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»2 Δεν ξέχασαν τον Φώτη Καραβασίλη3 Στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας4 Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  16/56

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φτώχεια και …υπογεννητικότητα

Η φτώχεια και η υπογεννητικότητα είναι η αφορμή, αλλά η αιτία βρίσκεται στην σταθερά ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων! Ας γίνουμε συγκριμένοι: Στη σταθερή συρρίκνωση των μαθητών στο 1ο ΓΕΛ αναφέρθηκαν στη έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ Βέροιας (16/5) ο Διευθυντής (ΦΩΤΟ) και ο Υποδιευθυντής του 1ου Λυκείου Βέροιας με... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: «Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές υποσχέσεις»

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: «Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές υποσχέσεις»

«Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές υποσχέσεις», τονίζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, σε ανοικτή του επιστολή με αφορμή την λήξη της προθεσμίας υποβολής αίτησης εγγραφής στο «Μητρώο Καλλιτεχνών».

«Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα περισσότεροι. Κόντρα στην κοροϊδία, την αναμονή, την ανέξοδη απόγνωση που προσπαθεί να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση», τονίζει και σημειώνει: «Δεν έχουμε δουλειά, αλλά έχουμε φωνή και το επόμενο διάστημα θα την ακούσετε πιο δυνατά».

Η Ανοικτή Επιστολή του ΠΜΣ:

«Η προθεσμία υποβολής αίτησης εγγραφής στο “Μητρώο Καλλιτεχνών” έληξε πριν μερικές ημέρες. Η σοδειά του Υπουργείου ήταν πολύ μικρή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έγιναν 18.500 αιτήσεις και αν αφαιρέσουμε τις διπλοεγγραφές μένουν μόνο 15.000 εργαζόμενοι .

Οι αριθμοί δείχνουν την καταστροφή και τη συρρίκνωση που έχει φέρει η Κυβερνητική πολιτική, αλλά και οι πολιτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων, στον κλάδο. Δείχνει επίσης την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης των Καλλιτεχνών στις Κυβερνητικές πρωτοβουλίες, αλλά και στους σκοπούς και στόχους του «Μητρώου Καλλιτεχνών».

Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο κ. Βρούτσης να δηλώνει ότι οι Καλλιτέχνες «κρύβονται» για να μην τους βρει ο Υπουργός να τους “σώσει”.

Οι εργαζόμενοι Καλλιτέχνες δεν έχουν να κρύψουν τίποτα. Τη φτώχεια και την ανέχεια στην οποία τους ρίξατε, εσείς και οι προκάτοχοί σας, τη γνωρίζετε. Επίσης γνωρίζετε ότι οι προϋποθέσεις που βάλατε για να πάρει κάποιος το επίδομα του Σεπτέμβρη – Οκτώβρη αφορούν πολύ λίγους. Γιατί σήμερα κάνετε τους έκπληκτους για τον αριθμό των δικαιούχων όταν εσείς στην οικονομική έκθεση που προέβλεπε τη δαπάνη της επιδότησης υπολογίζατε 20.000 δικαιούχους, μαζί με τους ξεναγούς και τους τουριστικούς οδηγούς;

Άρα γνωρίζετε ότι πολλοί συνάδελφοί μας έχουν ήδη βρει μια δεύτερη δουλειά, σε άλλο κλάδο, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν με ένα 800αρι από το Μάρτη και ότι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή είναι ελάχιστοι λόγω του ότι, δεν έχουμε ένα σταθερό εργοδότη. Γνωρίζετε ότι η κατάσταση στη δουλειά μας εδώ και χρόνια εξασφαλίζει οριακά την επιβίωσή μας και η συντριπτική πλειονότητα δεν έχει λεφτά στην άκρη ούτε και για τον επόμενο μήνα.

Συνειδητά λοιπόν αφήσατε εκτός επιδότησης τους συναδέλφους μας που έχουν βρει μια περιστασιακή δουλειά για να ζήσουν. Συνειδητά αφήσατε εκτός τους συναδέλφους που κάνουν λίγες ώρες μαθημάτων σε ένα Ωδείο, χωρίς να μπορούν να ζήσουν.

Συγχρόνως η Κυβέρνησή σας, κλείνει τα νυχτερινά κέντρα για το χειμώνα που μας έρχεται, και για τα επισιτιστικά καταστήματα που έχουν μουσική, απαγορεύετε να λειτουργούν με μικροφωνική, ζητώντας σε όποιον έχει ανάγκη τη δουλειά να ξεπεράσει τα φυσικά του όρια. Τώρα μαθαίνουμε ότι θα κλείσουν όλα τα καταστήματα εστίασης.

Άραγε ο λαός μας κινδυνεύει από την επιδημία γιατί λειτουργούν τα Θέατρα, οι μουσικές σκηνές, τα νυχτερινά κέντρα και τα μαγαζιά της εστίασης ;

Αντίθετα κινδυνεύουμε γιατί το καλοκαίρι ανοίξατε τη χώρα στον Τουρισμό, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας μας από χιλιάδες εισαγόμενα κρούσματα, για να εξυπηρετήσετε τις απαιτήσεις των μεγάλων ομίλων στον Τουρισμό και τις αερομεταφορές. Γιατί δε διαθέσατε ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα αναγκαία μέτρα, για να γίνονται δωρεάν μαζικά τεστ, για να υπάρχει αποσυμφόρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να ενισχυθούν αποτελεσματικά τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Αυτές σας τις επιλογές πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό.

Τέλος θεωρούμε εντελώς υποκριτική την προπαγανδιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης σας να ρίξει στους εργαζόμενους καλλιτέχνες την ευθύνη για τη μαύρη και αδήλωτη εργασία. Η Κυβέρνηση σας και όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έχουν εξασφαλίσει στην εργοδοσία το “δικαίωμα” της αδήλωτης, της απλήρωτης και της ανασφάλιστης εργασίας. Μέσα στην περίοδο της πανδημίας αυτό το κάνατε με τον πιο επίσημο τρόπο, βγάζοντας ΠΝΠ που εξασφαλίζουν στους εργοδότες εργαζόμενους, χωρίς ασφαλιστικό κόστος. Με αυτούς τους επιχειρηματίες πρωτοκλασάτοι Υπουργοί συναντηθήκατε πριν λίγες μέρες, για να ακούσετε τα αιτήματα ενίσχυσής τους. Αντίστοιχα αποφεύγετε να συναντήσετε τους εκπροσώπους των Σωματείων μας και να απαντήσετε στα αιτήματά μας για πλέγμα προστασίας των εργαζομένων στον Πολιτισμό.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις Κυβερνητικές υποσχέσεις. 

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα περισσότεροι. 

Κόντρα στην κοροϊδία, την αναμονή, την ανέξοδη απόγνωση που προσπαθεί να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση. 

Δεν έχουμε δουλειά, αλλά έχουμε φωνή και το επόμενο διάστημα θα την ακούσετε πιο δυνατά».

Έχει διαβαστεί 648 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 17 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 18 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 28 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 774 επισκέπτες και 0 μέλη.