Παραλήρημα από όλο τον «προοδευτικό» κόσμο για τον Πάπα Φραγκίσκο που πέθανε. Ο «Πάπας των φτωχών» - όπως ονομάστηκε - αφήνει τα εγκόσμια με ύμνους για τις θέσεις του υπέρ των μεταναστών και προσφύγων, ενάντια στην «κοινωνική ανισότητα» και για την «υπεράσπιση της ειρήνης». Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο συγκεκριμένος ήταν επιλογή της Ρω... Περισσότερα
Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη "Το πέρασμα" στην Βέροια
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργάνωσαν την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη "ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ", την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στο Φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας. Πρόκειται για ένα βιβλίο που καταπιάνεται με το Προσφυγικό, γι ‘αυτό και ανάμεσα σ’ αυτούς που το παρακολούθησαν διακρίναμε και πρόσφυγες από το Στρατόπεδο στις Βαρβάρες, εθελοντές που δραστηριοποιούνται. Επίσης το παρόν έδωσαν η προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αγγελική Κοτταρίδη και ο περιφερειακός σύμβουλος Σ. Χειμώνας.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Γιάννης Μάνος, διδάκτωρ αρχαιολογία ο οποίος έκανε μία πευχημένη σύζευξη μεταξύ του βιβλίου και της επιστήμης του και παρομοίασε το βιβλίο με την ανασκαφή. Είπε πως αποτελείτε από συμπλεκώμενες ετεροτυπίες, με υπαρκτά γεγονότα συνδυασμένα με τον μύθο. Το βιβλίο παρουσιάζει την πραγματική έννοια του ρατσισμού, τις μετακινήσεις των ανθρώπων, τις διαφοροποιήσεις, την θρησκεία, την οικονομική ανισότητα... με αναγκαία λύση «το πέρασμα».
Τον λόγο έπειτα πήρε ο δικηγόρος συγγραφέας Γιώργος Λιόλιος. Αναφέρθηκε στην μαζική μετακίνηση των προσφύγων, για τις αντοχές τους που δοκιμάζονται, για την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και τις προκατασκευασμένες αλήθειες που προωθούν τα ΜΜΕ. Στην συνέχεια έθεσε ερωτήματα στον συγγραφέα που αφορούσαν το βιβλίο καθώς και γενικά την λογοτεχνία.
Απαντώντας ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζαμιώτης κατέθεσε τις απόψεις του τόσο για την σημερινή επικαιρότητα όσο και για τις απόψεις του για τον ρόλο της Λογοτεχνίας υπογραμμίζοντας ότι η λογοτεχνία αναμιγνύεται με τα γεγονότα, ο συγγραφές δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός, είπε, ειδικά όταν πρόκειται για τα ζητήματα-προκλήσεις τις εποχής.