Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

«Σιδηρόδρομος σφυρίζων εις την πεδιάδα»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
«Σιδηρόδρομος σφυρίζων εις την πεδιάδα»

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Όταν ήρθε ο σιδηρόδρομος» ενώ νωρίτερα  παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Ημαθιώτη Γιώργου Λιόλιου, με τίτλο «Σιδηρόδρομος σφυρίζων εις την πεδιάδα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θίνες.

Να σημειώσουμε ότι ήταν η κατάληξη ενός τριημέρου εκδηλώσεων με αφορμή την ανακήρυξη του 2021 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμου» και σε συνεργασία  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας με το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του στο Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και συντόνισε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη. Ο Γιώργος Λιόλιος ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων χαιρέτισε την εκδήλωση και μίλησε για την έκθεση. Τον λόγο έπειτα πήρε η εκδότρια Δρ. Οικονομολόγος-Ιστορικός Ζιζή Σαλίμπα, η οποία είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό βιβλίο. «Είναι ένα βιβλίο που χαρακτηρίζεται από επιστημονική τεκμηρίωση, που τρέχει σε αυτό μια λογοτεχνική αφήγηση. Ο σιδηρόδρομος είναι ένα σύμβολο εκσυγχρονισμού, οικονομικού, καθώς πρώτη φορά συνενώνονται κολοσσοί προκειμένου να μεταφέρουν υλικά, εμπορεύματα, ιδέες, ανθρώπους από τον έναν τόπο στον άλλον. Τονίζει μια μετάβαση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και φτάνει μέχρι και σήμερα, στο σύγχρονο Ελληνικό κράτος… Όλοι ευχόμαστε να ξεκινήσει και πάλι το δίκτυο σιδηροδρόμων, να συνεχίσει να σφυρίζει στην πεδιάδα».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Ιστορικός Αρχιτεκτονικής, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας Βασίλης Κολώνας. Στο τέλος τον λόγο πήρε ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος μίλησε για τους λόγους που τον ώθησαν να καταπιαστεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ παράλληλα έκανε προβολή φωτογραφιών.

Η μουσικός Ελένη Αναγνώστου στη συνέχεια κι ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο μουσικά κομμάτια στο πιάνο με περιεχόμενο τα τραίνα.

 

Έχει διαβαστεί 571 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 236 επισκέπτες και 0 μέλη.