Τετάρτη, 19 Ιαν, 2022

  • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ : Η φράση «πάρε ένα "Ντεπόν" και έλα» να δουλέψεις με κορονοϊό βρίσκει πλέον νομιμοποίηση
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 19/1
  • ΕΕΔΥΕ: Πρόκληση για τον λαό οι «φιέστες» της κυβέρνησης για την παραλαβή των «Rafale»
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ: Με κινητοποίηση διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας
  • Ενημέρωση από το Νοσοκομείο ζητάει το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ : Η φράση «πάρε ένα "Ντεπόν" και έλα» να δουλέψεις με κορονοϊό βρίσκει πλέον νομιμοποίηση1 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ”  2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 19/13 ΕΕΔΥΕ: Πρόκληση για τον λαό οι «φιέστες» της κυβέρνησης για την παραλαβή των «Rafale»4 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ: Με κινητοποίηση διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας5 Ενημέρωση από το Νοσοκομείο ζητάει το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΜΠΡΑΒΟ στον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ!

Μπράβο στην πρωτοβουλία του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ που εκτός από πανό στις κερκίδες οι παίκτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με φανέλες που έγραφαν «Ούτε μία λιγότερη», ενώ κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Του έθιξε τον ανδρισμό, απούσα», «Επειδή του είπε όχι, απούσα», «Επειδή τον χώρισε, απούσα». Μία σημαν... Περισσότερα

Στη Νάουσα κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

από Η Άλλη Άποψη
Στη Νάουσα κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

Κορυφώνονται το τριήμερο (Σάββατο, Κυριακή και Καθ. Δευτέρα) οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει Δήμος Ηρωικής πόλης Νάουσας με τη συνεργασία και συμμετοχή Πολιτιστικών-Λαογραφικών Συλλόγων, του Συλλόγου "Φίλοι του Καρναβαλιού" και μαθητών των σχολείων. Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

 

Σάββατο 1 Μαρτίου 

•"Μια πόλη μια γιορτή": Ολοήμερο ξέφρενο γλέντι στο εμπορικό κέντρο, στα κέντρα διασκέδασης με μουσικές μπάντες, χάλκινα συγκροτήματα, λαϊκές ορχήστρες με ξινόμαυρο κρασί Νάουσας και τοπικούς μεζέδες.

•5ο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 14:00, Ποντιακό γλέντι με παραδοσιακή μουσική, χορό και τραγούδι. Διοργάνωση: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας.

 

Κυριακή 2 Μαρτίου  

ΔΡΩΜΕΝΟ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ «ΜΠΟΥΛΕΣ»

•Παραδοσιακό κτήριο Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», πρώην σησαμοτριβείο «Μάκη», περιοχή «Μπατάνια», ώρα 09:00: Το Ντύσιμο του Γενίτσαρου και το μάζεμα του μπουλουκιού.

•Δημαρχείο, ώρα 11:00: Το προσκύνημα. Τα μπουλούκια παίρνουν την άδεια από τον Δήμαρχο - Καθορισμένη διαδρομή των μπουλουκιών στην πόλη.

•Πλατεία Αλωνίων, ώρα 17:00: Το βγάλσιμο του πρόσωπου, χορός με τη συμμετοχή όλου του κόσμου.

Πλατεία Καρατάσου, ώρες 12:00-14:00, "Αποκριάτικη γιορτή" με τη συμμετοχή λαογραφικών και πολιτιστικών συλλόγων, καρναβαλικών και σατιρικών ομάδων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζει η κ. Αναστασία Κωνσταντίνου-Παλαιά.

 

Καθαρή Δευτέρα 3 Μαρτίου  

•Δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες»: Ελεύθερη πορεία των μπουλουκιών στην πόλη χωρίς τον πρόσωπο.

•Οδοί Βενιζέλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώρες 12:00-14:00: "Καρναβαλικές εξετάσεις", καρναβαλική παρέλαση με συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων-Λυκείων και ελεύθερων σατιρικών ομάδων.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – «ΚΟΥΛΟΥΜΑ»

•Δημοτική Ενότητα Ανθεμίων, περιοχή «Ρουντίνα» Επισκοπής, ώρα 10:00: «Κούλουμα» με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

•Δημοτική Ενότητα Ειρηνούπολης, περιοχή «Ροδίνα» Αγγελοχωρίου, ώρα 10:00: «Κούλουμα» με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

•Δημοτική Κοινότητα Νάουσας, Πλατεία Καρατάσου, ώρα 11:00: Γιορτή της Φασολάδας με Σαρακοστιανά εδέσματα Διοργάνωση: Σύλλογος «Φίλοι του Καρναβαλιού».

•Τοπική Κοινότητα Γιαννακοχωρίου, ώρα 11:00: «Κούλουμα». Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννακοχωρίου.

•Τοπική Κοινότητα Στενημάχου, ώρα 11:00: «Κούλουμα». Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημάχου.

•Κτήριο «Μούγγρη», περιοχή «Πουλιάνα», ώρα 11:00: Παραδοσιακό γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αριστοτέλης».

 

Ειδικά μέτρα για την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων το τριήμερο της Αποκριάς 

Ειδικά μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων θα εφαρμοστούν στο κέντρο της πόλης το τριήμερο τη Αποκριάς (Σάββατο-Κυριακή-Καθ.Δευτέρα), με σκοπό την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων. 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο (1-Μαρτίου) κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Μια πόλη μια γιορτή», τις ώρες από 11:00 έως 20:00, θα ισχύσουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με εκτροπή της κυκλοφορίας στο εμπορικό κέντρο και τους κεντρικούς δρόμους, όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις από τα κέντρα διασκέδασης και εστίασης. Θα απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων:

α) Στην οδό Ζαφειράκη, από την πλ. Αγίου Μηνά μέχρι τη συμβολή της οδού Χρ. Λαναρά με την οδό K. Δημητριάδη, β) Στις οδούς Δημαρχίας, Θεοφίλου, Βενιζέλου, γ) σε τμήμα της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από περιμετρικές οδούς, όπου θα υπάρχει σήμανση (πινακίδες, νερομπαριέρες) σύμφωνα με τις οδηγίες και της Τροχαίας, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία οχημάτων και η ασφαλής κίνηση των πεζών σε όλο το κέντρο της πόλης. 

Την Κυριακή 2 Μαρτίου, θα ισχύσουν τις ώρες από 8:00 έως 20:00 ειδικές ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων.

Από Δήμο Νάουσας και την Τροχαία έχουν καθοριστεί οι πιο κάτω ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ - ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (ΔΩΡΕΑΝ):

•Πάρκινγκ Ηρώο 

•Προαύλιο Λαππείου Γυμνασίου, 

•Προαύλιο 1ου-2ου Δημ. Σχολείου, 

•Προαύλιο 3ου Δημ. Σχολείου, 

•Προαύλιο 6ου Δημ. Σχολείου, 

•Εξωτ. χώρος Κλειστού Γυμναστηρίου 

•Προαύλιο Αγίου Γεωργίου, 

•Πάρκινγκ Αγίου Νικολάου, 

•Χώροι στάθμευσης για λεωφορεία καθορίστηκαν το Γήπεδο (επί της οδού Εθν. Αντίστασης) και οι χώροι γύρω από το 9ο Δημ. Σχολείο.

Αντίστοιχα μέτρα ασφάλειας και στάθμευσης θα ισχύσουν και την Καθαρή Δευτέρα, (3/3) τις ώρες από 11:00 έως 15:00

Μέτρα ασφάλειας και ενημέρωσης επισκεπτών:

Για τη διευκόλυνση διέλευσης των «μπουλουκιών», την άνετη και ασφαλή παρακολούθηση του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες»:

1.Απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων στις οδούς απ’ όπου διέρχεται το δρομολόγιο των μπουλουκιών και στην πλατεία Αλωνίων. Το δρομολόγιο θα σημανθεί στο οδόστρωμα με κόκκινα βέλη, ώστε να γίνεται ευκολότερη η παρακολούθηση του δρώμενου.

2.Στις εισόδους της πόλης («Εσπερίδες» και «Φόρος») θα γίνεται ενημέρωση των επισκεπτών και διανομή εντύπου με το χάρτη της πόλης, όπου αναφέρονται αναλυτικά οι χώροι στάθμευσης και χρήσιμες πληροφορίες. 

3.Στην πλατεία Καρατάσου θα οργανωθεί Κέντρο Ενημέρωσης, όπου το προσωπικό του Δήμου θα ενημερώνει τους επισκέπτες και θα διανέμει πληροφοριακό έντυπο υλικό για τις εκδηλώσεις.   

4.Στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου (Οδός Ελ. Βενιζέλου 25) θα λειτουργεί το Γραφείο Τουρισμού Δήμου Νάουσας, για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί συμπολίτες μας να μην κινούνται με το αυτοκίνητό τους άσκοπα προς και από το κέντρο της πόλης, και να εφαρμόζουν τις οδηγίες της Τροχαίας διευκολύνοντας τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Δήμος Ηρωικής πόλης Νάουσας- Γραφείο Πολιτισμού:

23323 50360, www.naoussa.gr   E-mail: culture@naoussa.gr

 

Έχει διαβαστεί 1113 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 9 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία -2 ως 8 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 335 επισκέπτες και 0 μέλη.