Πέμπτη, 05 Αύγ, 2021

  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων
  • Πολύ αργά για δάκρυα..
  • Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές της χώρας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/8
  • Τι δεν γράφει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μ. Σπυράκη…
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει να προκαλεί τους πυρόπληκτους λέγοντας τους ότι η κυβέρνηση κάνει το «καλύτερο δυνατό»
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων1 Πολύ αργά για δάκρυα..2 Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές της χώρας3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/84 Τι δεν γράφει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μ. Σπυράκη…5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει να προκαλεί τους πυρόπληκτους λέγοντας τους ότι η κυβέρνηση κάνει το «καλύτερο δυνατό»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φοροεπιδρομή

Φοροεπιδρομή

Δεν είναι μόνο οι επικείμενες αυξήσεις στο ρεύμα που «πλακώνουν» το λαϊκό εισόδημα. Ούτε μόνο οι ανατιμήσεις σε μια σειρά βασικά αγαθά, που κάνουν εφιάλτη τις αγορές στο σούπερ μάρκετ. Δεν είναι μόνο οι τιμές στα καύσιμα, που σε ορισμένα νησιά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τη βενζίνη να πουλιέται μέχρι και πάνω από 2 ευρώ το λίτ... Περισσότερα

«Στέκι χαράς» η ΚΕΠΑ την εορταστική περίοδο

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
«Στέκι χαράς» η ΚΕΠΑ την εορταστική περίοδο

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις εορταστικές εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ, έδωσαν ο Πρόεδρος της Γιώργος Σοφιανίδης, ο διευθυντής της Γιάννης Καμπούρης, η πρόεδρος της Δ.Κ Βέροιας Ελένη Γκόγκα καθώς και η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου. Κύριο χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων, που επίκεντρο τους είναι το παιδί, είναι η υψηλή ποιότητα, η πολυμορφία, αλλά και ο δωρεάν χαρακτήρας τους

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανιδης σημείωσε: "Ο Νοέμβριος πήγε πολύ καλά, ο κόσμος συμμετείχε στις εκδηλώσεις. Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των παιδιών, έτσι οι περισσότερες απευθύνονται στα παιδιά. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν. Οι εκδηλώσεις μας έχουν ένα επίπεδο, μια ποιότητα. Κάποιους μπορεί να τους ενοχλεί και να συκοφαντούνε. Εκτός από τις εκδηλώσεις για παιδιά, έχουμε και εκδηλώσεις για μεγάλους που θα γίνουν μέσα στην αγορά, στα δυο Σαββατοκύριακα πριν τα Χριστούγεννα. Για την διοργάνωση των εκδηλώσεων μας συνέβαλαν οι υπηρεσίες του δήμου, οι κυρίες Κατερίνα Κύρου, Ροδούλα Παπαδάκη και η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας".

Ο διεθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης σημείωσε ότι "δεν υπάρχει μυστικό στην επιτυχία των εκδηλώσεων αυτό είναι η δουλεία με συνέπεια σ’αυτό που κάνουμε… Εισπράττουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και τους το ανταποδίδουμε με το επίπεδο των εκδηλώσεων μας… Κάποιοι επιμένουν στην μιζέρια. Εμείς έχουμε άλλη λογική και αυτή θα υπηρετήσουμε. Το πρόγραμμα είναι συνέχεια των όσων κάναμε και προάγγελος αυτών που θα κάνουμε. Το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου έχει την δική του οντότητα και τα παιδιά το έχουν αγκαλιάσει. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε κοντά σε όλη την πόλη. Στο μέτρο που μας αναλογεί θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα εορταστικό κλίμα. Όλα αυτά θέλουν τρέξιμο και προσπάθεια και αξίζει αυτό το αποτέλεσμα να υποστηριχθεί".

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ελένη Γκόγκα (που για πρώτη φορά στέκεται αρωγός των εκδηλώσεων) τόνισε ότι: "Οι δράσεις αυτές απευθύνονται σε μικρά παιδιά, μαθητές και ενηλίκους. Επίσης σε αυτές  μπορούν να συμμετάσχουν και οι επισκέπτες. Επίσης το εμπορικό κέντρο είναι στολισμένο και συμβάλει στην δημιουργία εορταστικού κλίματος…Στόχος; Είναι η εκπαίδευσης και η ψυχαγωγία καθώς και η γνωριμία όσων την επισκεφτούν τις εορτές με τα έθιμα του τόπου μας και η τόνωση της αγοράς".

Η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου είπε ότι στόχος της ΚΕΠΑ είναι να μεταμορφώθεί ο Χώρος Τεχνών σε στέκι χαράς και το πρόγραμμα δίνει έμφαση στο παιδί. "Επιλέξαμε τους καλύτερους. Κουκλοθέατρο, παιδικό θέατρο, διαδραστικά παιχνίδια θα πραγματοποιούνται όλες αυτές τις ημέρες με ελεύθερη είσοδο. Στην αγορά, δυο Σαββατοκύριακα πριν τα Χριστούγεννα, στην αγορά στην οδό Ιπποκράτους θα διοργανώσουμε μουσικά δρώμενα με το Μουσικό Σχολείο, Μουσικά Σχήματα από όλη την Ελλάδα και τα μουσικά σχήματα της ΚΕΠΑ θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα" . Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το ποιους φωτογραφίζουν που στέφονται ενάντια στις δράσεις της ΚΕΠΑ σημείωσαν ότι δεν αναφέρονται συγκεκριμένα σε ΜΜΕ αλά σε πολίτες που έχουν λογικές «που μας γυρίζουν πίσω καθώς και ότι «τελικός κριτής είναι ο κόσμος που αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις». Ο εκπρόσωποι της ΚΕΠΑ στάθηκαν στην ιδιαίτερη συμβολή των αρχιτεκτόνων Ρ. Παπαδάκη και Κ. Κύρου για την εθελοντική τους βοήθεια στις εκδηλώσεις, ενώ στους δημοσιογράφους τα κάλαντα έψαλαν με μοναδικό τρόπο, τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου.

Ολόκληρο το πρόγραμμα

 

Κυριακή 7/12

Art BG – Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

Gala Χριστουγέννων με τη

VIENNA CLASSIC ORCHESTRA

 

Η Βιεννέζικη παράδοση των χριστουγεννιάτικων συναυλιών επισκέπτεται τη Βέροια με ειδικούς καλεσμένους από την αυστριακή πρωτεύουσα ,τη ''Vienna Classic Orchestra”.

Η Βιεννέζικη ορχήστρα δημιουργήθηκε από βιρτουόζους και ενέπνευσε καλλιτέχνες με κοινό σκοπό να συντηρούν και να διαβιβάζουν την ομορφιά της κλασικής μουσικής.
Όλα αυτά τα ταλέντα ολοκληρώθηκαν στη Βιέννη και έχουν συμμετάσχει εκτός από την τοπική Φιλαρμονική και στις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο είναι με έργα του Mozart ενώ το δεύτερο κυρίως με έργα των Johann & Josef Strauss αλλά και των Leroy Anderson, Franz Lehar, Gustav Peter, Vittorio Monti και Emmerich Kalman.

Ώρα 9.00μ.μ, είσοδος 35€και 30€

Προπώληση : Χώρος Τεχνών , Viva.gr

 

Σάββατο 13/12

«Με τύμπανα και με φωνές καλές σας εορτάδες»

με την Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου

Κρουστόφωνο

Πολυμελής μπάντα κρουστών (16 - 22 ατόμων) με πολύχρωμα κοστούμια, παίζει, τραγουδά και κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς αλλά και σε  βραζιλιάνικους, αφρικάνικους, latin και ελληνικούς ρυθμούς. Τα νταούλια, τα αφρικάνικα τύμπανα, τα ντέφια, οι κουδούνες, οι σφυρίχτρες, οι μαράκες, τα ταμπούρα και πλήθος άλλων κρουστών με τους ξέφρενους ρυθμούς τους, μαζί με τις τρομπέτες, εμψυχώνουν και παρασύρουν το κοινό σε ένα τρελό πανηγύρι. Η δύναμη των κρουστών και οι δονήσεις του ρυθμού παρακινούν το κοινό να συμμετέχει στο χορό και στο τραγούδι.

Στην αγορά , Ώρα 12.00 το μεσημέρι(πεζόδρομος  Ιπποκράτους) είσοδος ελεύθερη

 

 

Σάββατο 13/12

«Φοβάσαι τη σκιά σου;»

-μια παράσταση για παιδιά

εμπνευσμένη από ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια-

από την ομάδα Angelus Novus

Δυο παραμυθούδες ανασύρουν παλιά παραμύθια με όντα εφιαλτικά (ανασκελάδες, στοιχειά, στρίγγλες, δαιμόνους και τριβόλους…), πλασμένα από τη φαντασία του λαού μας, και φτιάχνουν μια παράσταση παιγνιώδη και ευρηματική, που συνδυάζει διαφορετικούς θεατρικούς κώδικες (αφήγηση, παίξιμο, τραγούδι, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, εμψύχωση) για να μιλήσουν και να ξορκίσουν τους «μεταφυσικούς» φόβους μας.

Τέσσερα ελληνικά λαϊκά παραμύθια απαρτίζουν αυτήν την παράσταση για παιδιά: Ο Ανασκελάς, Οι Τρεις Στρίγγλες, Ο Τρισκατάρατος, Το Στοιχειό του πηγαδιού.

 

 

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , Ώρα 6.00μ.μ, είσοδος ελεύθερη

 

Κυριακή  14/12

«Ο Κύκλος με την Κούκλα»

παράσταση κουκλοθεάτρου με γιγαντόκουκλες

από τον κουκλοθίασο Redicolo

Mία πρωτότυπη και διαδραστική παράσταση με γιγαντόκουκλες και ζωντανή μουσική. Το κείμενο είναι βασισμένο στην "Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας" του ισπανού συγγραφέα Αλφόνσο Σάστρε, ένα έργο για παιδιά εμπνευσμένο από τον "Κύκλο με την κιμωλία". Με αμεσότητα και χιούμορ, με τη μαγεία που μόνο οι κούκλες μπορούν να δημιουργήσουν, η παράσταση έχει στόχο να ψυχαγωγήσει τους μικρούς θεατές, προσφέροντας τους ταυτόχρονα ένα πολύτιμο μάθημα δικαιοσύνης.

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ,Ώρα 6.00μ.μ, είσοδος ελεύθερη

 

 

Δευτέρα 15/12

«O ποιητιτής και ….οι μύθοι που σκαρώσαν ..παραμύθι»

μουσικές παραμυθοιστορίες με τη συμμετοχή των παιδιών

από την Ομάδα Σκοινί Κορδόνι

Ο αγαπημένος Ποιητιτής, ο παραμυθάς που μιλάει με ρίμα και ρωτάει όλο ''ΤΙ;", έρχεται να πεί, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, μύθους με νόημα!!!

Τρείς αυτοτελείς ίστορίες-μύθοι, που πραγματεύονται τις αξίες της ευγένειας, της αλληλοβοήθειας, της πίστης, της επιμονής, της φιλίας και του σεβασμού. Διαδραστικά παιχνίδια με τα παιδιά, ώστε να συμμετέχουν στα παραμύθια με ήχους, ρυθμούς και δράσεις. Βαλίτσες γεμάτες με μουσικά όργανα, με κοστούμια και καπέλα, πρωτότυπα τραγούδια, κωμική διάθεση και μικρά αποστάγματα σοφίας! Τέσσερις ηθοποιοί-μουσικοί περνούν απο την πραγματικότητα στην φαντασία, μεταμορφώνονται διαρκώς και χέρι-χέρι με τα παιδιά ανακαλύπτουν γιατί αξίζει να διαθέτει κανείς καλοσύνη!!!

Χώρος Τεχνών, Ώρα 6.00 μ.μ , είσοδος ελεύθερη

 

Τρίτη 16/12

«"Χριστούγεννα σαν 'ρθούνε...παραμύθια θε να πούμε.....»

Αφήγηση ελληνικών παραδοσιακών Χριστουγεννιάτιων παραμυθιών για τους μικρους μας φίλους από την Κατερίνα Κλεάρχου,με την συνοδεία μουσικών οργάνων εμπλουτισμενη με τραγουδια,κάλαντα και μουσικοκινητικές δραστηριοτητες...

Ένας μυλωνάς ξεγελά τους καλλικάντζαρους

Μία μάνα βάζει στο φουρνο το Χριστόψωμο και βγάζει ένα παιδί...

Η Χρυσή πάει στο μύλο για αλεύρι και ολη νυχτα χορευει με τα καρκαντζέλια...

και ένα γέρικο βόδι ζεσταίνει με την ανασα του ένα παιδι...

αυτά και άλλα πολλά θα πούμε..για να ονειρευτούμε...!!

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ,Ώρα 6.00 μ.μ , είσοδος ελεύθερη

 

Τετάρτη 17/12

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Νεανική Χορωδία του Κολλεγίου Ανατόλια

Δ/νει : Δήμητρα Ζησέκα

Φουαγιέ Χώρου Τεχνών, Ώρα 20.00, είσοδος ελεύθερη

 

 

Πέμπτη  18/12

- ''How Grinch stole Christmas''

''Πώς το Γκρίντς έκλεψε τα Χριστούγεννα''
μουσική αφήγηση

Με τη Μουσικοπαιδαγωγό Δήμητρα Μητρέντση
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ώρα 6.00μ.μ, είσοδος ελεύθερη

 

 

Παρασκευή   19/12

«Σονάτα για ένα βοσκό , ένα σκύλο , τρία πρόβατα και μία γκάιντα ».

Κουκλοθέατρο , από την ομάδα «Νίστα»

Είναι η φανταστική ιστορία της κατασκευής ενός αρχαίου μουσικού οργάνου ,της γκάιντας.

Διάφορα αστεία περιστατικά της καθημερινής ζωής ενός βοσκού με το σκύλο και τα πρόβατά του εκτυλίσσονται στην προσπάθειά τους για επιβίωση. Η αναζήτηση τροφής και η αναπάντεχη παρέμβαση ενός ( πεινασμένου επίσης ) «από μηχανής Θεού» θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη της γκάιντας.

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ώρα 6.00μ.μ, είσοδος ελεύθερη

 

 

Σάββατο   20/12

ω, STRINGLE BELLS !!!

Καθείς και το τραγούδι του! Τα Χριστούγεννα της μπάμπως και του τσέλιγκα. Τα Χριστούγεννα της Λολίτας. Του Γιάννη και της Μαίρης. Τα Χριστούγεννα της χοντρής που κάνει δίαιτα… Χριστούγεννα στην Ισπανία και την Αγγλία του 16ου αιώνα. Χριστούγεννα από τον Καύκασο, τη Θράκη, την Ικαρία.

Και μια αγκαλιά γεμάτη δώρα – γεμάτη τραγούδια.

Στο πνεύμα των  Χριστουγέννων,  μια γιορτινή συναυλία παρέα με τις STRINGLESS!

Μια ξεχωριστή παρέα, σε μια ξεχωριστή μέρα.

Μια εντελώς πρωτότυπη μουσική πρόταση όπου η φωνή και το ανθρώπινο σώμα, γίνονται οι πρωταγωνιστές, ή καλύτερα οι… πρωταγωνίστριες της μέρας.

.Έξι κορίτσια , έξι γυναίκες, έξι Στρίγκλες

Οι «Stringless» είναι ένα φωνητικό είναι απλώς μια μεταγραφή των μουσικών οργάνων που συνοδεύουν μια μελωδία σε ήχο που μπορεί να παράγει το ανθρώπινο σώμα, είτε σαν πνευστό είτε σαν κρουστό.

Στην αγορά , Ώρα 12.00 το μεσημέρι(πεζόδρομος  Ιπποκράτους) είσοδος ελεύθερη

 

 

Κυριακή    21/12

«Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο»  από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, την Ορχήστρα Κιθαριστών Δημοτικού Ωδείου Βέροιας VeriArtisti  υπό την επιμέλεια του κ.Μπέκιου Λάμπρου και  τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας, υπό τη δ/νση του Αντώνης Βιγκάτο

Στην αγορά , Ώρα 12.00 το μεσημέρι(πεζόδρομος  Ιπποκράτους) είσοδος ελεύθερη

 

Δευτέρα    22/12

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

“Ο Καρυοθραύστης”

 από τους μαθητές τμ.πιάνου

 Πόπης Φιρτνίδου

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ώρα 6.00μ.μ, είσοδος ελεύθερη

 

Δευτέρα    22/12

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή τμημάτων και συνόλων

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ώρα 5.30μ.μ & 7.30μ.μ, είσοδος ελεύθερη

 

Έχει διαβαστεί 508 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 29 °C
Άνεμος ΝΔ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 06 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 07 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 34 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 210 επισκέπτες και 0 μέλη.