Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

  • ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

Σύλλογος Βλάχων Βέροιας: “Ευχαριστίες προς τον Γεράσιμο Καλλιγά”

από Η Άλλη Άποψη
Σύλλογος Βλάχων Βέροιας: “Ευχαριστίες προς τον Γεράσιμο Καλλιγά”

Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας αισθάνεται βαθύτατη την ανάγκη να εκφράσει και δημόσια τις ευχαριστίες του προς  τoν  κ. Γεράσιμο  Καλλιγά, ιδρυτή των Κέντρων Ξένων Γλωσσών «Λέξις» και του Εκδοτικού Οίκου SUPER COURSE, για την εκ νέου ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά του  προς το Σύλλογό μας.

Η δωρεά- στο σύνολό της- αφορά, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Γεράσιμου  Καλλιγά κατά την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου  του θείου του Νικολάου Καλλιγά με τίτλο «Η Βέροια στην κατοχή και τον εμφύλιο 1940-1949» , στη διανομή σε πέντε (5) Ευαγή Ιδρύματα και σε τρεις (3) Πολιτιστικούς Συλλόγους της Βέροιας  των εσόδων από τις πωλήσεις αυτού του  βιβλίου.

Αυτή η υπόσχεση υλοποιήθηκε ως τώρα όσον αφορά στο Σύλλογό μας σε δύο φάσεις: η πρώτη δωρεά χιλίων ευρώ έγινε το Μάη του 2022, η δεύτερη  επίσης χιλίων ευρώ στα τέλη Αυγούστου του 2023.  Ο κ. Γ. Καλλιγάς δε μένει σε υποσχέσεις. Τις υλοποιεί προοδευτικά, ανάλογα με τις πωλήσεις  του βιβλίου που αναφέρθηκε. Επιδεικνύει συνέπεια λόγων και έργων. Αυτό αναδεικνύει και το ήθος του.


Εμφορούμενος από βαθειά ενσυναίσθηση για τον πάσχοντα άνθρωπο και  συνεπής στην αγάπη του και την ευαισθησία του για την παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό βοηθάει με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία τις ανάλογες Δομές και Συλλόγους και συνδράμει καθοριστικά στην υλοποίηση των δράσεων τους σε μια περίοδο που εδώ και πάνω από μια δεκαετία απουσιάζει ουσιαστικά κάθε χρηματοδότηση από την Πολιτεία.

Προηγήθηκε  της τελευταία γενναιόδωρης  και ευγενικής χορηγίας  προς το Σύλλογό μας  η δωρεάν εκτύπωση  και  έκδοση από  τον  Εκδοτικό Οίκο SUPER COURSE του κ. Γεράσιμου Καλλιγά ενός διπλού CD με τίτλο ‘‘Ο ερχομός’’ με πλούσιο πολυσέλιδο ένθετο το οποίο περιέχει δεκαεννιά (19) βλάχικα τραγούδια τα οποία αποδόθηκαν από εννιά (9) νεαρούς του Συλλόγου και ένα βίντεο , διάρκειας μιάμισης ώρας, που περιλαμβάνει, εκτός από τη βιντεοσκόπηση της ζωντανής ηχογράφησης, πληροφορίες για τα τραγούδια και αφηγήσεις. Και όλα αυτά ως συνέχεια της μεγάλης – παλιότερα – δωρεάς   σε επίπεδο ευεργεσίας   του κ. Γεράσιμου Καλλιγά , που καταδεικνύει το ενδιαφέρον και την αγάπη του για την πόλη και συνέβαλε τα μέγιστα στην αγορά του Σπιτιού του Συλλόγου μας. Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας «ες αει ευγνώμων» δεν ξεχνά!

Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν παράδειγμα για μίμηση, τιμούν τον ίδιο το δωρητή και στο πρόσωπό του τον  επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας!

 

Για  το Δ/Σ του Συλλόγου

Ο πρόεδρος                                                              Ο  γραμματέας

Κύρτσος Γιάννης                                                       Τσίρης Γιώργος


Έχει διαβαστεί 666 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 201 επισκέπτες και 0 μέλη.