«Το γεωπολιτικό ρίσκο (...) επιτείνει τη χρηματοοικονομική αβεβαιότητα και οδηγεί σε μείωση των ιδιωτικών επενδύσεων μέχρι και 1,5% εντός ενός έτους (...) οδηγεί σε απότομη αύξηση της τιμής πετρελαίου (...) πυροδοτεί πληθωριστικές πιέσεις (...)». Αυτά και άλλα πολλά (π.χ. για το πώς θα επηρεαστεί ο τουρισμός) γράφουν τα αστικά επιτελεί... Περισσότερα
Το πρόγραμμα του "Imathia Quality" στην ΔΕΘ
από Η Άλλη Άποψη
Το πρόγραμμα του "Imathia Quality" στην ΔΕΘ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
13:00-15:00 Καλωσόρισμα με «Δροσερό γιαούρτι, φρούτα και μέλι Ημαθίας»
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ
12-12.30 Εγκαίνια περιπτέρου
12:30-14:30 «Τσιπουρομεζέδες της Ημαθίας», Παρουσίαση και γευσιγνωσία από εστιάτορες και συλλόγους της Ημαθίας (ΚΟΙΝΣΕΠ Γυναικών "Εκ Φύσεως Φυτειάς", Π.Σ. Αγίου Γεωργίου, εστιατόριο «Αγγελικόν», εστιατόριο «Εκείμερος»)
19:00-20:30 «Μοσχάρι με dressings από φρούτα Ημαθίας και ξινόμαυρο Νάουσας»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
18:00-20:00 «Παραδοσιακή βλάχικη πίτα»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου
ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
18-19.00 “Μenu Veria Gastronomy”: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από εστιάτορες της Βέροιας (να μπουν τα εστιατόρια)
19-20.00 «Ρεβανί Βέροιας»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βέροιας
19:00.-20:00 «Το πρόσωπο στη βυζαντινή τέχνη»: Workshop από την «Iconface Veria
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
18-19.00 «Χειροποίητος τραχανάς λαχανικών με μοσχαράκι»: Μαγειρική επίδειξη από το εστιατόριο «Eκείμερος»
20:00-21:00 «Η Μικρασία της αγοράς»: Μουσικοθεατρικό δρώμενο από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
20:00-21:00 «Εδέσματα και coctails με προϊόντα από τον Αμπελώνα της Νάουσας»: Επίδειξη και γευσιγνωσία από εστιατόρια και καφέ μπαρ της Νάουσας (να μπουν τα εστιατόρια και μπαρ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
18-19.00 «O Πρόσωπος της Νάουσας»: Workshop με την τεχνική βαψίματος του παραδοσιακού Προσώπου από το Εργαστήριο Παραδοσιακών Φορεσιών και Συνέχισης της Ναουσαίικης Παράδοσης «Το Κονάκι»
19:00-20:00 «Γενίτσαροι και Μπούλες»: αναβίωση του παραδοσιακού δρώμενου από τον Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας (Κέρασμα κρασί, τσίπουρο, μπάτσο)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
12-14.00 "Δημιουργούμε το δικό μας σουβενίρ" με τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας:
α) Workshop με θέμα "Ανθισμένα μνημεία της Βέροιας" από το εργαστήριο "Damianos Icon - Ilidanos"
β) Workshop με θέμα "Λουλουδάκια ροδακινιάς με την τεχνική felting από μαλλί προβατου" από το εργαστήριο "Πρόβατο στο μπάνιο"
19.30 «Οι Μωμόγεροι»: Αναβίωση του παραδοσιακού δρώμενου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
20.00 «Στράτα Φαείν»: Παρουσίαση του ποντιακού street food από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
12:00-14:00 "Pavlova της Ημαθίας με ροδάκινο" : Επίδειξη και γευσιγνωσία από αρτοζαχαροπλάστες της Ημαθίας